amit egy befektetési igazgató mond, pláne árfolyambefolyásoló tényezőkről az kötelező/hivatalos érvényű ránézve. ez a majd 10%-os eltérés számomra jelentős, hiszen nem mindegy, hogy egy cég épphogy 2, vagy épp 10%-al keresett többet egy adott évben.
"A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, ún. free-floating
autómegosztó szolgáltató nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen
240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos
BMW i3-assal. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis
cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely
franchise-modellben működteti a DriveNow-t." Szia! Miért nincs köze az Nyrt.hez? Arra gondolsz,hogy ez a Wallis Automegosztó Kft. nincs az Nyrt.-ben? Vagy valami másra?
Tökre igazad van. Nekem az a fura hogy feel továbbra is pozitívan áll ehhez a méretes atkurashoz és linkelgeti a híreket mintha minden a legszebb lenne
Azért adtam el a maradék nagy részét csak néhány napja mert megvártam a jelentést. Már előtte eladtam volna ha nem jön a 70,2 milliárdos bevétel hazugság. Engem is megkárosítottak a véletlenül túlbecsült adatokkal. Ekkorát nem lehet hibázni! Illetve ha benne van ilyen mértékű hiba lehetősége akkor inkább nem mondok számokat. Székely úrnak ezért felelnie kell! :-) és ez komoly.
Jó hogy a leggazdagabbak közé tartozik ha szemét módon még a kicsik pénzét is lenyúlja és biztos vagyok benne ebből az esésből is dagatra kereste magát!
Az elmúlt hetek kereskedésébe nem tudok úgy belekötni mint ami az Alterában ment. 30k pakkot dobáltak ide-oda és csináltak vele 200-300 milliós forgalmat. Beállt vevőire megkapta, beállt eladóira "megvették" 2-3 percen belül. Órát tudtam hozzá igazítani. Nem tudom ki csinálta de nagyon pofátlan volt és béna. Ott könnyű volt észrevenni mert nagyon kevesen kereskedtek a papírral. Nem foglalkozott a látszattal sem. Miután beírtam, hogy jelentettem az MNB-nek egyből leálltak(öt percen belül). Néhány napig semmi és utána folytatták de sokkal kisebb léptékkel. Itt a 70.2 milliárdos bevétel közlésébe lehet belekötni(többek közt). Természetesen a kereskedésbe is de itt az sokkal nehezebb.
Nem a piac érdekel most épp. Mint kisbüfi meg kell tennünk mindent az ellen, ami itt megy. A Wallis is hibás, hiszen valótlan számokkal a bevételére vonatkozóan(!!) dobta a tőzsdére a részvényeiket. technikai részvényként harangozta be a 240millió újat, amiből el is adott. második pont az itt tapasztalt árfolyami manipuláció. Nyitó/zárószakaszban megjelenő 10-100k pakkok, stb.
Veres Tibor kölcsönadja a BMW-itA BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba – nyilatkozta Müllner Zsolt az AutoWallis igazgatósági elnöke. Az ötödik leggazdagabb magyar, Veres Tibor érdekeltsége, a Wallis csoport az idei tőzsdei bevezetés alkalmával pedig már elhintették, hogy nyitnának a car-sharing piac felé – ez alig másfél hónapja történt, így elég gyorsan bele is vágtak.Az együttműködés úgy néz ki, hogy új céget jegyeztek be, ez a Wallis Autómegosztó Kft., ami franchise-partnerségre lépett a ShareNow cégcsoporton belül a BMW leányával, a DriveNow-val.A Wallis Autómegosztó Kft. jogilag a Wallis Csoporthoz tartozik, nem a tőzsdére vezetett AutoWallis Nyrt-hez, de távlatban nem zárják ki a lehetőséget, hogy a tőzsdei cégbe apportálják.Az AutoWallist az Altera átcímkézésével vitték a Budapesti Értéktőzsdére, a bonyolult folyamat végén a februári hivatalos tőzsdei indulás és részvényfelosztás utáni 200 forint körüli részvényenkénti ár egy rövid ideig ugyan emelkedett 250 forintig, de ezt követően erőteljesen délnek fordult, az előző napokban 130-150 forint között kereskedtek a papírokkal.
Én akkor is javaslom a panaszok összeírását, és eljuttatását az MNB-hez, plussz a bejelentés másolatát a Wallishoz. Aki szerint hülyeség, az üljön itt, és nézze mikor pattan...
AutoWallis Nyrt.