Sziasztok, elkezdtem shortolgatni az SP500-at, kíváncsi vagyok a véleményetekre, ki merre várja a további mozgását akár az SP-nek, akár a Ndq vagy DJI hozzászólások is érdekelnek.
600 ig felballagott az us100 , célszerű zárni az esti fed miatt. Komolyabb esést a söpöben dj ben és az us100ban nem várok, bár az elsődleges reakciók kiszámíthatatlanok számomra. Célszerű az esést long belépőkre felhasználni söpö 2900 körülről, dj 26300 körülröl, us100 azt passzolom talán 490-530 (???)
nos a söpö futi esik elsődleges célár lenne a réstöltés (2912-19)
akkor sincs semmmi gond sőt jót tenne egy napos boli közép 2900
kb...kivárás dj 26700as álmot elérte meghaladta persze én kissé befoscsiztam 660nál zártam 26300 körülröl lépnék be most úgy tűnik us100 zavar van az erőbe nyitó után 17 körül megnézzük merre az arra
söpö ATH-n a várt 2980-tól 65 pöttyre 2912-19nél likat hagyott vissza.....dj a 26700 célártól 60 pöttyre, a jóslattól ment 900 pöttyöt ...remélem sokan megjátszották....DDD)) us100 lusta dick szekció....:(
SP lassan lassan célárnál , dj kissé lemaradó, az US-100 szintén (7540 felett erős kilövést várok a dupla csúcs + ÁFAig =7750 sacc)....jelenleg nyugisabban longolhatók a rozsás ellenére is, mint pl a dax http://gifgifmagazine.com/water-balloon/
SP visszatesztelte a a kitörési szintet érdeklődés teljes hiányában
a lenti kettő likat leizélve ballag min dupla csúcsra , de inkább
ATH-ra .....dj a régi emelkedő trendvonalat sem képes visszatesztelni
irány a 26700 környéke....us-100 7750 köré http://keptarhely.eu/view.php?file=20180910v01oy2sfe.png
"normális esés" a tőzsde soha nem az un. hétköznapi normalitással működik ezért bukik a 90% ...csak ezt a zöm nem érti...pl. a hurrikán nagy esés lesz gondolja az átlag ...valóság emelkedés lesz az ujjáépítés miatt....ezért pl. zömében tévesen értelmezik a tőzsdei jelzéseket a un. racionális szakmákban dolgozók (mérnők ,tanárok) akik főleg sikertelen tőzsdések egyes felmérések szerint...:)
pénz hasznot hozamot akar termelni egyenlőre csak a részvénypiacokon tud pont, ha tetszik ha nem
Ki mondta hogy hosszútávra akarok fogadni "ellenük"? De egy normális esés, tegyünk szívünkre a kezünket, nem 100x jobban beillene már a képbe mint az indokolatlan felmenet továbbgyűrűzése?
Amerika ellen fogadni hosszabb távra nem célszerű ....minősíteni felesleges....már ha pénzt akar keresni az ember...lehet lehülyézni a piacokat ,ha közben szépen égetjük az elbacott shortokkal a pénzünket...DD))
Talán célszerű lenne megtekintened egy 20-30 éves Dow grafikont, hátha segít...
link
Amcsi indexek