miért jöttek ezek a tőzsdére ha nem adnak el legalább pár papírt? béna banda. legalább jobbkéz-balkéz nyomhatna pár kötést, legalább megtudnánk mennyi az ár amit szeretnének, nem?
Nem, mintha venni akarnék, de tudja valaki, hogy miért nincs eladó ebből a papírból? Időnként látok néhány darabos vételi szándékot. Most is van 3 db vétel 800 Ft-ért.
ez már az új alaptőke. azért következtettem arra hogy csak kp-volt. 823 a könyv szerinti 09.12.31-el. rengeteg a tőketartalék, tehát az új kibocsájtások mind komoly ázsióval mentek végbe. itt az a kérdés hogy apportoztak-e, vagy tényleges casht toltak be. de szeritnem kp-volt.
2. A Társaság alaptőkéje 143.700.000 forint, mely kizárólag pénzbeli hozzájárulásból tevődik össze. Az alaptőke 1.437.000 db 100 Ft névértékű, azonos részvénysorozatba tartozó, névre szóló, dematerializált törzsrészvényből áll.
Ami itt is elhangzott, hogy az osztalék miatt vitték be ez szvsz tiszta hülyeség, mert tudtommal eddig sem fizetett + nem is akar + jövő évtől 16% lesz az adó. Ja és nem is magánszemélyek a tulajok.
A másik hogy a kis Chikán a vezér, szerintem egyfajta garancia hogy nem fog úgy kóklerkodni mint pl az econetes fiúk. Gondolom faternak is lenne 1-2 szava hozzá, hiszen az ő renoméjét is aláásná.
Elolvastam még tegnap a bevezetési tájékoztatót és abban az van hogy azért vezették be hogy ilyen finanszírozási forrás legyen. Egyébként az elmúlt 2 évben jópárszor volt benne tőkeemelés. Én arra fogadnék, hogy ha akarnak majd megvenni egy erőművet vagy valamit akkor lesz tőkebevonás valamilyen formában.
Legalább az új trágyapapírok megjelenésével egyenes arányban vezetnék ki az eddigi semmi kis átverős cégeket a tőzsdéről (KEG, HUMI, Genesis, TWNetwork, EHEP, stb.). De nem...egyre csak gyűlik a sz@r a zsákban.
egyébként tiszta buták ezek a cégek, márminta tcb vagy finext, totál jól lehet keresni a tőzsdén bennfentesként, nem veszthetnek rajta, főleg ha megy a bolt, sokkal jobban járnak..nem véletlen hogy komolyabb helyeken minden kis dudva cég a tőzsdére megy.
usa , gb az természetes, de én azt néztem hogy a telavivi tőzsdén milyen rengeteg cég van, pedig az azért nem egy nagyméretű ország, csakhát van eszük az üzlethez.
értem én papa, de gondolom így is csak jobban jönnek ki, kitrükközik valahogy a háttérben, a lényeg hogy a cégből kiveszik, utána hogy adják le maguknak azt ki tudja.
persze nem állítom hogy itt is ez van, lehet valami nagy biznisz készül amit a tőzsdén át lehet keresztülvinni, majd meglátjuk
ha magánszemély a tulaj akkor van értelm, mert nem 25 hanem 10% az adó. tcb-be csak magánszemélyek a tulajok, a finextben is azok voltak amikor az osztit fizette, itt egy társaság a wallis a tulaj, ha wallis eladja magánszemélynek és akkor fizet osztit na akkor van értelm tőzsdén lenni a magánszemély szempontjából.
haggyámá, köztudott hogy ez az egyik oka amiért bevezetik a részvényt a tőzsdére, a másik meg a tőkebevonás.
szerinted mi értelme volt olyan papírokat bevezetni mint a TCB meg Finext, 1 darab sem lett belőlük kereskedve, de semmi egyéb ügylet sem köttetett még átkötés vagy nem nyilvános tőkeemelés vagy hasonló sem.
csakis az adó miatt.
Alteo topik