Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 06. 20:14

ALLERGIA, merre vagy?  

Re: köcsög gazprom Elözmény válasz erre 20:09

Hi!

Remélem, megvagy még. Mellékeltem lent a mailcímem. Azt is megmond6nád, ha tudod, hogy hová tűnt ARP. Hátha tudod...

Hasta luego

AKS

Re: köcsög gazprom Elözmény válasz erre 10.30

Üdv!

marvin28@freemail.hu

előre is thx

hát most szignifikánsan szétvált a gazi-novatek olló. új kockázatkezelési módszer: gazi + novatek long/short (lényeg, h. uaz legyen az irány :)

nem is kell olaj etf-et venni...

látom, átcsapott az olaj a ló másik oldalára :) longzárások ezerrel... még a Zugfund sikeres lesz... :)

AKS

Re: köcsög gazprom Elözmény válasz erre 10.19

Hali!

Adsz egy mail címet, este átküldöm.

Persze, a P/E nem minden, sőt..., akkor már inkább a PEG.

Gazival úgy vagyok, hogy az Oroszország. Minden szempontból. Benne van minden jó és rossz is. Ha bízol a nyersanyagban, a külföldi befektetők Oroszország megítélésében, magában az orosz piacban, akkor long. Ha valami kavics kerül a gépezetbe, akkor viszont short.

allergia

ja, és a 60 USD-hez mit szólsz? Nyilván a világ sem tolerál már bizonyos szinteket, és a bioethanol meg ilyenek tért hódítanak - node a fuel cell-hez hasonlóan az is a (benzin)kút-hálózaton múlik. Ha jól tudom, nem lehet csak úgy keverni a naftát a nem-szintetikus "ekvivalenssel". No meg a motornak is olyannak kell lennie, ha nem vacak 5%-nyi biot akarok a naftába keverni, hanem mondjuk 85-öt...

Spade, merre vagy??? :)

AKS

Üdv!

Köszi a választ, tetszett.

Majdnem mindenben 1etértünk. Viszont a Gazi EPS dinamikája nagyon jó, és ez is számít, nem csak a nagy készletek. Sztem a készletek miatt HT jó papper, az opciókkal viszont swingelek. Nova bevásárlás viszont már pár hónapja megvolt Gazproméknál - arra clzol netán, hogy spekulatív kereslet hajtja fel (sokan vannak, akik arra spekiznek, hogy a Gazi még többet akar venni?) ?

Amúgy P/E sem minden - láttad már a pan fish P/E-jét? 40 és 60 között láttam mostanság. Viszont monopólium, és terjeszkedik (ráadásul jó helyeken).

Erről a finomítói kapacitásról (Ázsia) van linked vagy cikked? Előre is thx.

Üdv.

AKS

Re: köcsög gazprom Elözmény válasz erre 10.14

Helló!

A Novatek valszeg azért megy jobban, mert a Gazprom bevásárolt benne. Ha jól tudom, 20%-ot szerzett a Novatekben.

Az olajár az egy furcsa dolog. Egyrészt giga longok voltak (és még mindig azok) a hedge fundok. Csak idén cirka 70 mrd USD ment ilyen alapokba...

Másrészt, több helyen is olvastam, hogy jövőre globálisan csökken a kereslet. USA gazdaság lassul, ilyenek. Ez se tesz jót az árnak.

Harmadrészt, sokáig az olajár emelkedését azzal magyarázták, hogy a finomítói kapacitás nem bírja a tempót a felhasználással. Na most, a következő 4 évben az elmúlt 30 év legnagyobb finomítói kapacitása fog bejönni a piacra, ráadásul ott, ahol a kereslet is keletkezik. Ázsiában.

Ezek együtt részben megmagyarázzák, hogy miért esett az olaj több, mint 20%-ot, másrészt - de ez már szigorúan privát vélemény - nem sok jót ígér a jövőre nézve.

A Gazpromról: nem egy olcsó részvény. EV/EBITDA, P/E, iparági alapon borzasztó drága. Egyetlen árazás az, amely indokolja a jelenlegi szintet, a készlet alapú értékelés. De ezzel csínján kell bánni.

Üdv,

allergia
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek