A magán-nyugdíjpénztári vagyon átadása a napokban fog megtörténni, pontosan június 12-ig kell az államnak átutalni. Ez a tőzsdére nézve egyes nyilatkozatok szerint - nem okoz majd veszélyt, magyarán nem kerülnek tömegesen eladásra a papírok, így nem mozdítják el a piaci árakat.
Ez már csak azért is fontos, mert az Állami Nyomdának elég jelentős része van alapkezelőknél, ami átkerül az államhoz. Nem hinném, hogy a piacra dobnák. Pici humorral élve (persze nem is humoros) a 48-as szabadságharcban Landerer nyomdáját is elfoglalta Pest ifjúsága, amit ugyan egyesek már cáfolnak.
Elnézést a kis összehasonlításért, de valahogy azt érzem, hogy nem lesznek kidobálva a papírok. Sőt, az eddigi kérdések, leendő megrendelések, stb is sínen lesznek. persze ezek az én elképzeléseim, ahogy szoktuk írni szvsz.
Részvénytulajdonosok 5%-ot meghaladó tulajdoni hányaddal link
Gondolom ha 770-ért drága lenne, apuci lebeszélte volna a fiát a vételről.
De az is lehet, hogy blöfföltek.
Mint már a napoban írtam 800-at nem súlyozták le, tehát engednék felfelé menni. Csak lehet, hogy nincs aki megtolja a szekeret.
Tisztelettel kérdezem azoktól, akik jelenleg jobban otthon vannak a papírban, hogy mi folyik most? Sokszor találkoztam már hasonlóval, mikor egy stabil, kiegyensúlyozott, nyereséget termelő cég papírját nem veszik.
Legutóbb a választások előtt volt papírom, akkor tudtam miről van szó.
Előre is köszönöm a választ!
Állami Nyomda