Topiknyitó: Portfolio 2011. 10. 07. 19:08

A végtörlesztés ára: tőkeemelésre kényszerülhet a Raiffeisen  

Ugrás a cikkhez
Valószínűleg tőkét kell emelnie a Raiffeisen Bank Internationalnak magyarországi leányában, hogy így kompezálja a végtörlesztésből fakadó veszteségeket - írja a Reuters. Martin Gruell, a bank pénzügyi igazgatója a Börse Express című lapnak adott...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=156545
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 10. 11. 16:01
Akkor nem nyígtak, amikor hatalmas hasznuk volt?
Törölt felhasználó 2011. 10. 10. 20:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 10. 10. 09:25
Előzmény: törölt hozzászólás
legfeljebb annyit lehet ehhez hozzáfűzni, hogy a kollégának nem lesz nehéz kifogást találnia, amikor elbukja a pénzét.
Törölt felhasználó 2011. 10. 10. 07:54
Előzmény: #81  martin36
"az előre felvett pozijuk szerint-befolyasukat latba véve,de mindenképpen (...)"

És akkor jöhet az önbeteljesítő jóslat. :DDD

"törvénysértő módon-befolyásolják az események menetét .(értelmetlen leminősítések,inkorrekt,csak a negatívumokat kiragadó "elemzések,"szakértői" nyilaktozatok,stb,stb)."

Sajnos csak az lehet jogsértő, amit a jog annak mond és a jog, meg az erkölcs, szemétség, stb. külön válik.

A fud nem törvénysértő, hanem bevett és jól működő szokás mondjuk az "ellenség tönkretételére"; piaci fölényről nem lehet beszélni, tehát az sem törvénysértő; a "szakértői" - mondjuk így - jóslatok, meg nem merítik ki a közokirat hamisítását, mert még csak be is válnak; illegális információ-szerzésről (legyen az bármi) sem beszélhetünk, ha ők okozzák.

Tehát ki kell mondani, hogy bizony nem feltétlenül illegális aljas módon tönkretenni valakiket azért, hogy pénzt szerezz.

Sajnos ez így van.
A nagyobb probléma az, hogy pl. a magyarországi hitelezés során valóban törvénysértések megalapozott gyanúja merült fel, melyekkel nem hajlandóak foglalkozni, sőt ilyen végtörlesztési ötletelgetésekkel továbbrontják a dolgot a megoldás helyett.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 20:49
Előzmény: #85  martin36
Martin te súlyos tévedésben vagy. Én nem vontam kétségbe a szavadat.

Te állítottál valami, hogy a londoni spekik "törvénytelenül" jártak el. Ez az állítás még ha igazolni is tudnád sem felel meg a vlóságnak. Mert ezt nem te mondod ki, hanem a megfelelő intézmények.

Én pedig csak annyit állítottam, hogy NEKED NINCS JOGOD ezt kijelenteni, megállapítani. EZ TÉNY. Nem vélemény. Tény.

A te szöveged vélemény volt, tényként tálalva.

Ez a különbség kettőnk szövege között. De sejtem, hogy nem érted.
Sigorszky 2011. 10. 09. 20:26
Előzmény: #89  Sigorszky
Ez a fazon milyen könnyedén heherészik....! Mintha ő aztán mindent időben megmondott volna.
Sigorszky 2011. 10. 09. 20:24
Járai megmondta, hogy nem fog a végtörlesztés miatt gyengülni a forint. :))
(Más miatt fog szerinte gyengülni.)
wyl 2011. 10. 09. 19:15
Mindennek megvan az ok okozati összefüggése. Tehát az irány adott, egyedül a mérték lehet kérdéses.
A rossz gazdaságpolitikánk gyengítette a forintot, nem pedig fordítva.Az okozat bekövetkezése nem volt váratlan esemény, még a laikus számára sem. Ebbe természetesen a külgazdasági folyamatok is jelentős szerepet játszottak/játszanak.
Tehát nem a hangulat irányítja az árfolyamot, hanem a fundamentumok és annak várható iránya. A hangulat esetleg kicsit rásegít a dolgok folyamatára. Lásd: pont az ellenkezője a svájci gazdaságba vetett bizalom, ami chf erősődést okoz.
Az sem lehet kérdéses, hogy rövid időn belül nagy eséllyel bóvliba vágják az adós besorolásunkat, amit követ a 310-320 körüli euró árfolyam, majd azt a 100-300 bp-os kametemelés is. Ezen is max a kormány fog csak értetlenkedni/csodálkozni, épp eszű ember már kevésbé.
Ez a rakás eszement gazdaságpolitikai döntés, amit elkövettek, mindannyiunk nyakába fog zúdulni, mindez csak idő kérdése. Kezdve a manyup egy jelentős részének az elkótyavetyélésétől a válságadókon keresztül a végtörlesztésekig.
Ezt sem más, mint egy újfajta hitel, melyet mindenki kamatostul fog fizetni, valamilyen újabb adó formájában.
Londoni fiúkról pedig csak annyit, hogy azt tették amit tenniük kellett. Egyedül ők sem lettek volna képesek a huf eladására, ha az ellentétes (vevői) oldalon többen bíznak a a kormány gazdaságpolitikájában, azaz a huf és a gazdaságunk alulértékeltségében.
Az pedig tény, hogy a világban mindenhol van bennfentes kereskedelem és mielőtt leminősítenek bennünket ezt jópáran -előtte- ki is fogják használni, a csorda meg csak követi a trendet, amire nemcsak a huf hitelesek gatyája mehet majd rá, hanem sok mindenki másé is.
Sigorszky 2011. 10. 09. 19:14
Előzmény: #86  martin36
Szia Martin!
Ez itt valamelyest a tyúk-tojás probléma, átvive a tőzsdére. De:
persze, hogy befolyásolni tudják az árfolyamot, már egy megfelelően nagy méretű pozíció felvételével is. Livermore is leírt ilyesmit, ő is megtette. Ez ugye eddig nem törvénytelen. Ettől persze lehet arról is szó, csak azt nehéz bizonyítani.
Mert hogy ők csinálják a gyenge forintot, vagy csak kihasználják kormányunk balf@sz lépéseiből és az egyidejűleg "fokozódó nemzetközi helyzet"-ből eredő lehetőséget, annak eldöntése és vizsgálata nemzetközi felügyeleti szervek dolga. (Ha úgy végzik a dolgukat, mint itthon a PSZÁF, akkor bizony Isten óvjon bennünket!)
martin36
martin36 2011. 10. 09. 18:59
Előzmény: #85  martin36
Egyébként pedig a kétségtelen meglévő tudásod ellenére az én szememben kisszerűségre utal,hogy egy-egy szót ragadsz ki egy összefüggő mondanivalóból,azon lovagolsz és szőrszálhasogatsz maga a mondanivaló lényege helyett.
martin36
martin36 2011. 10. 09. 18:57
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
pénznyelő
Ki vagy te,hogy kétségbe vonod a szavaimat?
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 17:32
Martin:

"törvénysértő módon-befolyásolják"

Ki vagy te, hogy ezt megítélheted? Szerintem még csak jogász se, és akkor olyanokról, hogy ártatlanság vélelme, meg hogy a konkrét ügyben mégcsak eljárás sincs, sőt fel se merült a törvénysértés gyanúja, olyanokról nem is beszéltünk. Attól mert te leírtad, hogy törvénysértő, még még nem az.

Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 17:32
Martin:

"törvénysértő módon-befolyásolják"

Ki vagy te, hogy ezt megítélheted? Szerintem még csak jogász se, és akkor olyanokról, hogy ártatlanság vélelme, meg hogy a konkrét ügyben mégcsak eljárás sincs, sőt fel se merült a törvénysértés gyanúja, olyanokról nem is beszéltünk. Attól mert te leírtad, hogy törvénysértő, még még nem az.

Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 16:50
Törölt hozzászólás
martin36
martin36 2011. 10. 09. 16:29
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
A forint már így is elég gyenge,de sajnos egyáltalán nem zárható ki,hogy a nagy "nemzetvédő" kormány szakmaisága miatt ne ütne történelmi mélypontokat a jövőben.
Viszont a londoniakra visszatérve,véleményem szerint egyáltalán nem mindegy,hogy egy előre valószínüsíthető folyamatot játszanak-e meg nyereséggel,vagy az előre felvett pozijuk szerint-befolyasukat latba véve,de mindenképpen sumák,törvénysértő módon-befolyásolják az események menetét .(értelmetlen leminősítések,inkorrekt,csak a negatívumokat kiragadó "elemzések,"szakértői" nyilaktozatok,stb,stb).
A nagy különbség itt van,hogy mi felveszünk egy pozíciót a folyamatokat látva,és várjuk,hogy ez érvényre is jusson,velük szemben,akik felvesznek bármilyen pozíciót,és ők maguk alakítják a hangulatot,kereskedési folyamatokat arra,hogy ez profitábilis legyen számukra.
Bármelyik nap,bármelyik percben mehetnek az árak fel is,le is hatalamas volumenben,és két pillanat alatt lehet magyarázatot is kanyarintani mind két irány mellett.
Nekem többek között ezért is irritáló,amikor még dicsekednek is a nagy nyerőikkel,mert ezeket a nyerőket abban a pozícióban egy középsős óvodás is el tudná érni.
A szakmaiság kizárólag a hagylabolásban érhető tetten.
Sigorszky 2011. 10. 09. 14:12
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
Nem igazán értem, mért hiányoznak neked az ilyen teljesen értelmetlen viták, Pénznyelő!? Én nem mennék bele efféle civódásokba olyan valakikkel, akik láthatóan az értő olvasást sem sajátították el a magyar iskolarendszerben.
Mississippi? Téged meg nagyon megnyomoríthatott a piac (már ha trédelsz egyáltalán), hogy ennyire elkeseredett és sértődött lettél!(?)
Ettől még nem kellene Pénznyelővel tengelyt akasztanod, neki a kisujjában több van a tőzsdéről, mint az itt fórumozók többségének. A stílusáról lehet véleménye bárkinek, de legalább nem inkorrekt, és ez már megintcsak ritka madár!...
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 13:11
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
Értem, tehát a megszokott a forgatókönyv, először elfogynak az érvek (vagy sose voltak), jön a sértegetés, után meg a válasz nélküli lelépés.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 13:09
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
Azt hittem lebirkozlak, de en untam meg elobb.
Kemeny gyerek vagy. Rajottem, hogy neked valszeg az a legrosszabb, ha ures a forum. Most pihennem kell.
Most mondjaPako, hogy majd o figyel teged .

Jezusom kimondta oe-vel.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:58
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
A kocsmai szintű vitád helyett várom a válaszaidat:

Ha szerinted is gyengülni fog a Ft, akkor:
1. A mocskos Londoniak gyengítik, vagy csak jól spekiznek a szerinted is várható folyamatokra?
2. Neked van bármilyen devizás befektetésed? (devizabetét is az)
3. Ha gyengül a Ft, nőnek a kamatok, jól járunk az egész végtörlesztősdivel?
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:57
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
Ugyan már, ne gyerekeskedj, legalább vállald, amit tettél. Eleve igazi gyávaság és téged jellemez, névtelenül egy fórumon fenyegetni. De ha már ilyen cyber tökösnek képzeled magad, akkor vállald a köcsögözést is, hiszen megtetted.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:55
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
Es nem fenyegettelek veressel. Azt mondtam, hogy ha szemtol- szembe beszelnel igy velem ,akkor pofan vag nalak. Ertsd nem turnem. Eszemben sincs utanad jarkalni, hogy megvwrjelek.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:47
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
Eskuszom neked, hogy o val mondta Pako. En nem koecsoegoeztelek le.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:46
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
Ms_issippi, a válaszaidat viszont várom továbbra is:

1. A mocskos Londoniak gyengítik, vagy csak jól spekiznek a szerinted is várható folyamatokra?
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:44
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
Ms_issippi:

"Itt az a kerdes , hogy ha nem kepes emberi modon tarsalogni akor mit keres itt"

Na álljon meg a menet. Én annyit írtam, hogy "butaságot beszélsz". Nem téged minősítettelek, hanem az irományodat. Ezt tettem a többiekkel is.

Te lefaszoztál, veréssel fenyegettél és leköcsögöztél.

Kettőnk közül a fenti RÁD érvényes. Tartsd is magad ahhoz, amit írtál: ha megy normálisan, akkor ne erőltesd, ne írj ide.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:42
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
Te Sigor nehogy mar a penzugyi ismeretek hianyara vezesd vissza penznyelo kioktato stilusaval szemben valo idegenkedesunket. Hol van itt az osszefugges?
Itt az a kerdes , hogy ha nem kepes emberi modon tarsalogni akor mit keres itt, es nem az , hogy szereny kepesseguek miert zavarjak a koreit.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:39
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
Szerintem nem Sigorszkytól kéne elnézést kérni, hanem attól akit veréssel fenyegettél meg, meg akit bújtatottam leköcsögöztél (a moderátor lehet, hogy beveszi a trükköt, de attól még te leköcsögöztél). Tőlem illene bocsánatot kérned, de nem várok ilyet tőled.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:34
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Ms_issippi, az újabb ocsmány sértegetés (más szájába adott leköcsögözés) helyett inkább válaszolj a kérdéseimre (katt előzmény).
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 12:04
Előzmény: #61  Sigorszky
Elnezest kerek toled, nem akarok kocsmai stilust felveni. Azt gondolom nem sullyedtem lejjebb mint penznyelo. Ha igen akkor nyomban befejezem.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 11:54
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Ms_issippi.

Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 11:53
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Penznyelo, a feketepako azt mondta rolad, hogy te egy egy egy kocsog vagy. Ervei persze nem voltak.
Szerintem meg nem vagy kocsog, csak kinotted a portflios forumokat, neked konferenciakon kellene eloadast tartanod. Itt ezek a buta forumozok csak felidegesitenek, nem tudsz lemenni az o szintjukre.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 11:51
Előzmény: #63  Sigorszky
Valóban válaszolt. Ez az én hibám, hogy nem vettem észre. Mentségemre szolgáljon, hogy nem tűnt fel, hogy egy verésfenyegetés és néhány sértegetés közé becsempészte egy fél mondattal, hogy szerinte is gyengül a Ft.
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 11:48
Előzmény: #61  Sigorszky
"Látod, ezt váltod ki az emberekből, akik nálad kevesebb közgazdasági, pénzügyi tudással bírnak."

Pontosan tudom, hogy ezt váltom ki. A hozzáértés, tájékozottság hiányát hangerővel, sértegetéssel, fizikai fenyegetéssel próbálják kompenzálni. Ez a kocsmai vitastílus. Ott működik, de ott is csak addig, amíg nem jön egy méghangosabb, mégverekedősebb. Akkor aztán baj van...

Egy szakmai fórumon meg alapból rém ciki az egész.
Sigorszky 2011. 10. 09. 11:47
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Kicsit figyelmetlen is lettél? 55-ben ott a válasz. :)
Törölt felhasználó 2011. 10. 09. 11:44
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Ms_issippi, erre "elfelejtettél" válaszolni:

Szerinted, ha a néhány ezer mrd-nyi devizahitelt rövid idő alatt Ft-osítják, az milyen hatással van a Ft-ra?

Várom a válaszod.
Sigorszky 2011. 10. 09. 11:43
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Látod, ezt váltod ki az emberekből, akik nálad kevesebb közgazdasági, pénzügyi tudással bírnak. Azért ők is emberek, a pökhendi, nyegle, kioktató, lenéző stílust általában nem szeretik. Gondolkodj el rajta, hogy hátha egy picit igazuk van! (Mindamellett, hogy tényleg nem kellene a kocsmai szintre lemennie itt senkinek!)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek