Topikgazda: matgab 2005. 05. 17. 15:25

A győztesen a fénykardok sem fogtak - Ezúttal Frei az áldozat...  

Ugrás a cikkhez
Folytatódott a Győzike-kultusz a hazai médiapiacon, a reality komédiára úgy tűnik nem tudnak ráunni a nézők, legalábbis több mint 2 millióan...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54195
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 19:02
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
"A választási közvéleménykutatások is 500-1000 fős minta alapján készülnek, és ugyanúgy többmilliós sokaságra vonatkoznak."
Hát azok olyanok is...
Egyébként a reprezentatív felméréshez is kell vagy 1500-2000 fő, anélkül kakit sem ér, de még ennél is hatalmas a bizonytalanság. Persze nem mindig írják oda.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 16:00
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
A választási közvéleménykutatások is 500-1000 fős minta alapján készülnek, és ugyanúgy többmilliós sokaságra vonatkoznak.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 15:43
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Laurion, köszönöm az infót.
A 840 háztartás nem kevés egy kicsit, a végeredményhez képest? Közel 2 millió néző lesi egy család mozzanatait, 840 mintavételi helyről?
Az elmúlt heti Magyar Kupa döntőjére van adat, ami nyilvános?
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 13:59
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Egyébként nem tudom, emlékszel-e, de valamikor valami eljárást is indítottak a cég ellen. Az jött ki, hogy a VB (vagy EB?) döntőt az M1-en kevesebben nézték, tán nem is kevéssel, mint a Barátok köztet az RTL Klubon. Azért ez tényleg érdekes lehetett.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 13:49
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Tokos, természetesen egyetértek, egy 840 fős, ki tudja mennyire reprezentatív minta, ami valóban manipulálható is - bár az adatok alapján hihetőnek tűnik - engem sem győz meg...
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 13:48
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
kedves sirgeorge
én meg inkább a sport1-2-re meg a privat goldra szavaznék
és mérték nélkül :-)
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 13:44
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
90-et tévedtem, de a bizonytalanságot ez nem befolyásolja túlságosan.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 13:29
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
1999. tavaszától már 840 háztartás adatait dolgozzuk fel naponta. Az AGB Hungary a televízió társaságokkal, a hirdetési ügynökségekkel a hirdetõkkel valamint a produceri irodákkal kötött egyéni szerzõdések alapján biztosítja szolgáltatásait. A szolgáltatások köre az évek alatt jelentõsen kibõvült és a nézettségi adatok mellett, a televíziós reklámköltési adatok valamint az adatok feldolgozásához szükséges médiaelemzõ, tervezõ és kampány-utóértékelõ szoftvereket biztosítunk. A korábbi heti nyomtatott jelentések helyébe az elektronikus adatszolgáltatás lépett.
Az AGB Hungary mérési módszereit és rendszerét az elmúlt két évben egy nemzetközi és egy hazai szakértõ csoport auditálta.
.
http://www.agb.hu /
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 13:25
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
A múltkor egyszer valahol olvastam. A lényeg, van egy cég, ami x darab, ha jól emlékszem ez 750, érzékelőt tesz bele valamilyen módszerrel kiválasztott háztartás TV-készülékeibe, és ezek folyamatosan jelzik, hogy éppen melyik csatornát nézik az emberkék. Ezek az emberek szigorú titoktartási fogadalmat tesznek, hogy náluk ilyen van, nehogy a gonosz TV-társaságok megkörnyékezzék őket. Úgy rémlik egyébként valami honoráriumot is kapnak, de ebben nem vagyok biztos.
Engem egyébként két dolog zavar. Egyrész a kiválasztás bizonytalansága 750 fős mintán eléggé nagy lehet.
Másrészről nem hiszem, hogy ebben az országban bármi is titokban maradhat, főleg, ha akkora pénzekről van szó, mint a kereskedelmi TV-k reklámbevételei. Utána pedig már elég, ha véletlenül úgy felejtődik a készülék...
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 12:01
Előzmény: #1  portfolio
Ellenzők és lelkessek.
Tényleg kíváncsi vagyok. Ha, valaki tudja, kérem írja már le hogyan jönnek ki ezek a nézettségi számadatok?! Becslés, statisztikai számítások, tényleges mérésen alapuló adat?
Előre is köszönöm!
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 11:52
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Duna Tv, Mezzo (jazz adó), boros műsorok, néha késő este m1, vagy m2 dumaműsor, nem Zöldpardonos politikai korrektkedés.
amia magyar ker tvkben van az a hülyék, dillettánsok és aszisztálók diadala, nem adoma nézettségem ehhez aszennyhez....
pünkö sdi 2 napon vidéki túra zéró tévé
ez a helyes
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 09:37
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
ipari szesz, cigaretta, kábszer, ostoba tévé - egy megoldás van: letenni, abbahagyni
finom bor, DunaTV - mértékkel
üdv,
sirge orge
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 21:12
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
"Azt se tudom, ki az a Győzike! Ám egyre többet olvasok..." ... róla :)))
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 20:49
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Nem balkanizálódunk, hanem amerikanizálódunk! Ott néhány okos ember és egy mérhetelenül nagy buta massza alkotja az országot; nálunk is ez a cél!
.
Amúgy ne nézz TV-t! A TV-ben a legnagyobb találmány az a kis kapcsoló, amivel ki lehet kapcsolni! Amúgy meg ha nem akarsz kísértésbe esni, köttesd ki az antennát, kábeltv-t. Én is ezt tettem, ma már csak néha nézek a kölcsönzőből kivett DVD-t, kazettát. Azt se tudom, ki az a Győzike! Ám egyre többet olvasok...
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 17:03
Ha megfigyelitek minden arról szól, hogy egy amerikai tipusu fogyasztói társadalmat "épitünk". (Én inkább nem, de én/mi is benne vagyunk).
Ott arról szól, hogy nézdd -- vedd -- idd -- edd -- fogyaszdd -- stb.
Hogy mi van felül, ami a fáról lehozott minket már senkit nem érdekel ott fenn.
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 16:41
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Győzike vs Fénykard nézőszám:2.000.000
G yőzike vs Szamurájkard nézőszám:8.000.000
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 16:14
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Látszott előre, hogy hülyeség ekkora csúszással kezdeni a Gladiátort (1 órával később mint a konkurens filmet).
Mivel a klónokat kezdték előbb vetíteni, mindenki (aki mind2 filmet meg akarta nézni) a klónokat nézte egyenesben (mi is), a Gladiátort meg utána felvételről.
És mivel felvételről már senki nem néz reklámot (csak a nagyon elvetemültje, megjegyzem akinek van egy kis sütni valója, az egyenseben sem :)), ezért valóban jogos, hogy azt nem is méri senki, és a reklám idő árát semmivel sem növeli. Így aztán a rossz időzítéssel egy semmivel sem gyengébb filmet mint a sw2 (sőt!), csupán 1m nézőnyi "bevétellel" sikerült csak leadni. Dilettánsok. :)
A Győzike műsorokról meg? kár a szóért...
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 16:12
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Persze, ha előtte lett volna a fehérbor...
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 16:11
Előzmény: #2  matgab
Apám, te egy mártír vagy!!! Hogy bírtad tíz percig???
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 16:06
Előzmény: #2  matgab
Magyarország inkább a Balkán felé tendál...
A véleményem a TV műsorokról:
....... .. ....... .... . ...... ........ .... ....... ....... .... ... ... ..... ......... ..! . ...... ... ... ..... ...... .. ......... .........! El tudod képzelni, hogy ezek alatt mit értek asszem... :)
matgab 2005. 05. 17. 15:59
Előzmény: #1  portfolio
A Frei műsorát én általában nem nagyon kultiválom, mert mindig egy kicsit túlmisztifikálja a dolgokat, de a múltkori műsoráért gratula...
A többin most már meg sem lepődök...
Tegnap belenéztem Győzikébe, de 10 perc beszédéből 4-et nem értettem meg, mert valamiféle új magyar nyelvet beszélhetett, a maradék 6 percben meg semmi értelmeset nem mondott. Gyorsan fogtam egy üveg fehérbort és leöblítettem...Majd belenéztem az utána lévő kínzó showba...Hát ez valami rémület! Van aki ezt tényleg nézi? Hogy néhány fiatal mindent elvállal egy maréknyi dollárért? És királynak érezhetem magam, mert nekem nem kell ilyet elvállalnom, vagy miért nézik! HA vki nézi magyarázza már el nekem pls!

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek