Topikgazda: Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 12:21

20 milliárd forint naponta - Sosem vettünk még fel ennyi devizahitelt mint most  

Ugrás a cikkhez
Az idén a harmadik negyedévben minden korábbi szintet megdöntött a lakosság hitelfelvételi kedve. Legalábbis a devizahiteleknél, a forinthitelek ugyanis szinte teljesen kiveszőben vannak. A lakossági megtakarításokból egyre nagyobb részt hasítanak ki a befektetési jegyek. Az állam helyzete eközben javul, de nem eléggé.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=90331
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 17:54
a világhitelnél mindenképpen van egy váltási marzs....értelemszerűen egyszer meg kell venni a devizát eladásin, amit visszafizetünk, majd meg kell venni a másik devizát szintén eladásin, tehát mindenképpen a drágább verzió valósul meg, hiszen ft-al állok oda a pénztárhoz, amiből chf-et és monjuk után yen-t kell vennem....,de az egész nem érdekes,mert nagyobb biztonságot nyújt...egyébként ft-ra kell váltani ft erősödéskor, majd pár hónap után egy gyengüléskor devizára...
ingcapa 2007. 11. 17. 15:55
Előzmény: #11  ujonc
Deviza eladási árfolyamon lehet váltogatni a világhitelben!
ujonc 2007. 11. 17. 15:27
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Hát... azért ott az "ingyenes" valuta váltásnál,kíváncsi lennék milyen árfolyamon számolnak majd!
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 21:11
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Ingyen átlehet szállni, csak nekem az nem tiszta, hogy az egyszerű ember honnan fogja tudni, hogy mibe érdemes átszállni. Mert az egyszerű ember önmagától 10-ből 10-szer fog rosszul dönteni ha bepánikol. Közben felduzzadhat az adóssága akkorára, amit már nem tud fizetni, sőt amennyit nem ér a háza. Tiszta Amerika. De ezzel az átszállással nem vagyok tisztában, de én így gondolom.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 20:59
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
majd átszállnak menet közben, mint a reklámban:o))))

lesz itt még turbulencia , nem is kicsi ...............nagy!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 20:55
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Népszabadság tegnapi mellékletéből: Az OTP mióta bevezette a jen alapú hitelt azóta 9 milliárd forintot osztott ki.

És még 10 emberből 9 nem is tudja mi az. Nem is baj, elég ha occsó.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 20:51
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Én ma voltam OTP-ben és végighallgattam, ahogy tájékoztatják az embert a jenhitel előnyeiről és megdöbbenve hallottam, hogy az árfolyam kockázatot meg sem említik, mint veszélyforrást. A mellettem ülő hölggyel beszélgettem, aki természetesen szintén jenhitelre várt és tájékoztattam, hogy a közelmúltban volt olyan, hogy a jen egy éjszaka alatt 10%-ot erősödött, de hogy megnyugtassam, azt is közöltem vele, hogy szerintem hosszútávon nem lehet vele gond, sőt. Egyébként tényleg hihetetlen, hogy milyen sorbanállás van a jenhitelért. Ezzel csak az a gond, hogy ha a lakosság betárazott jenhitelből és véletlen elkezd a jen erősödni, vagy a forint gyengülni, akkor lejátszhatjuk mi is az amcsiféle hitelválsággal egybekötött ingatlanpukkot. De ezt az OTP is tudja. Ez van, ez a versenyhelyzet, előbb-utóbb mindenki belehal. De valamire biztos jó.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 20:11
Előzmény: #1  portfolio
óriásit tévedtem, amikor alulbecsültem a magyar lakosság devizahitel igényét.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 19:28
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Azt még megértem, hogy lakásvásárlásra fel kell venni hitelt, mert ugye lakni valahol kell, és a mai lakásárakat tekintve senki sem rendelkezik ennyi kp-val, hogy egyben kicsengessen 10-20 milkákat. Meg ezeknek a kamatrátája még viszonylag konszolidáltabb szinten van.

De hogy lehet felvenni azt az irgalmatlan mennyiségű fogyasztási hitelt az égbekiáltó kamatokkal, ez nem fér egyszerűen a fejembe.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 19:05
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
"ráfaragtok"
sajnos igaz, jól ki van ez találva (hess összeesküvés-elmélet!!)
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 18:00
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
"Sosem vettünk még fel ennyi devizahitelt mint most"

ráfaragtok
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 14:17
Előzmény: #1  portfolio
"A harmadik negyedévben a háztartások csaknem 400 milliárd forintot, egy munkanapra vetítve 20 milliárd forintnyi devizahitelt vettek fel"
tehát 1 negyedév 20 munkanap. érdekes...

Topik gazda

spamrulez
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek