Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 14:50

Fizetős szolgáltatások a portfolio.hu-n, a friss hírek ingyenesek maradnak  

Ugrás a cikkhez
A mai nappal kezdõdõen a portfolio.hu oldal néhány szolgáltatását fizetõssé alakítottuk. Reméljük ezzel senkinek a kedvét nem vesszük el az oldal látogatásától, a szolgáltatások igénybevételétõl. A friss hírek továbbra is ingyenesen elérhetõek maradnak. A fizetõs szolgáltatások bevezetésével azt kívánjuk elérni, hogy az innen szerzett forrásokból az oldal minõségét tovább javíthassuk.
a teljes cikk: http://www.portfolio .hu/cikkek.tdp?k=2&i=29800
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 11:48
Csatlakozom azokhoz akiknek az a véleménye,hogy bojkottáljuk a portfolió oldalait a beetető politika miatt!!!!!!
A portfolió az internet és tőzsde népszerűsítése ellen beetetőpolitizál!!
N emsokára lesz szinvonalasabb és ráadásul ingyenes tartalomszolgáltatás az interneten!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 11:14
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
ezt az ötleted légyszi juttasd el a napi és hetilapokhoz is (akkor biztos a Népszabadságot, a Magyar Hírlapot, a Magyar Nemzetet, a HVG-t, a Figyelőt stb.) is törvénysértőnek találod, plusz a focimeccsen se legyen hirdetés, mivel fizetsz a jegyért
gardonyim 2003. 05. 08. 11:13
Előzmény: #17  portfolio
Ez azt jelenti, hogy a napi grafikon rajzoló mostantól real-time adatokkal megy? Logikus lenne...
GM
Portfolio
Portfolio 2003. 05. 08. 10:33
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Minden kedves olvasónk megnyugtatásául: a rendszeresen fizetőssé tett oldalaink a Portfolio.hu átlagos napi oldalletöltésének nagyságrendileg egy százalékát teszik ki, friss híreinket továbbra is ingyenesen lehet olvasni.
Úgy véljük, hogy azon olvasóink számára, akik valóban használják a hír archívumunkat, egy SMS költségét vélhetőleg megéri a keresett információ.
A grafikonrajzolót rendszeresen használó olvasóink egy része vélhetőleg már jelenleg is előfizetője real-time árfolyamszolgáltatásunknak, így számukra továbbra is ingyenes a szolgáltatásunk. Aki esetleg még nem (vagy nem a Portfolio.hu-n) fizetett elő a real-time tőzsdei árfolyamokra, azoknak szerintünk érdemes végiggondolni, hogy megéri-e 3,590 Ft + ÁFA összegért egy hónapon át valós idejű adatokat nézni a Portfolio.hu-n és ezért az összegért egyben folyamatosan használni valamennyi kiegészítő szolgáltatásunkat is.
A segítő szándékú kritikákat továbbra is köszönjük, célunk a Portfolio.hu magas szakmai színvonalának további fenntartása és fejlesztése, mely azonban nem lehetséges bizonyos kifejezetten specializált szolgáltatásaink ingyenességének tartós fenntartása mellett.
Bízunk olvasóink megértésében:
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 10:32
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
A srácok elérkezettnek látták a pillanatot, hogy a jó munkának a megérdemelt gyümölcsét learassák. Szerintem igazuk van, hogy bevezették a fizetős szolgáltatást a világ már csak ilyen a minőségért fizetni kell. A piacon nincs és valószínűleg a közeljövőben nem is lesz olyan szolgáltató aki hozzájuk hasonlót tudna alkotni. Ha kiszámolom, hogy mennyit költök vacakabnál vacakabb írott sajtóra akkor azt mondom, hogy a díj mértéke is elfogadható, de ezt a piac úgy is eldönti, mert akinek nem tetszik az olvasgathatja gagyit: tozsdeforum, napionline, privatbankar........ stb
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 10:30
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Hi Lolek!
A Láma topicban van egy nagyszerű grafikonrajzoló link - ne lepődj meg a kísérteties hasonlóságon :))
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 10:11
Előzmény: #1  portfolio
Kíváncsi vagyok, hogy a kieső reklámbevételeket pótolni fogja-e a használati díj? (Bár nem jártam utána, hogy a médiatörvény hatálya alá tartozik-e az internet, de ha igen a fizetősök elvileg már a kezdőlapon sem találkozhatnak reklámmal, hiszen vagy fizet, vagy reklámot néz alapelvnek érvényesülnie kellene itt is...)
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 09:40
ketsegtelenul errefele megy a vilag, es ez az sms-megoldas viszonylag egyszerunek is tunik.
de telleg nagyon erdekelne, hogy mekkora addicionalis bevetelre szamitottatok, mekkora lemorzsolodas mellett.
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 09:20
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Pl.: Aki kért már jelszót az tegye közzé a a mobilszámmal együtt hogy más is tudja használni!!!
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 07:57
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
srácok, miért fáj, ha valamiért fizetnetek kell az interneten??
amúgy vesztek napilapokat, egyéb nyomtatott sajtót, akkor ez nem járja?
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 03:37
Sírnom kell. Komolyan.
Én a grafikon rajzolót szerettem. Eddig. Mondjuk ezt nulla forintból pótolni tudom egy offline termékkel is.
Én is azt gondolom, hogy stratégiailag rossz lépés, amit tettetek.... persze kitudja. Azért szóljatok ha megéri, mert ilyen beetetős bizniszt én is tudnék csinálni, csak nincs arcom hozzá. Komolyan mondom, hogy elkeserítő és mellbevágó az döntésetek.
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 00:09
A megadott négyjegyü számmal(jelszó) a szolgáltatás igénybe vétele sms-en nem sikerült.
0630366161 1
kronovetter@entern et.hu
Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 22:12
A portfolio.hu az egyik leszinvonalasabb oldal, egyik kedvencem. Mondhatom Magyarorszag legjobb "gazdasagi" weboldala. Onok helyeben azon is elgondolkodnek hogy megeri e ez a havi par ezer, tizezer forint bevetel ellenben azzal amennyi presztizst veszitenek ezzel. Tudom nagyon jol hogy Onoknek sem adnak semmit ingyen se tarhelyet, se szervereket, se semmit, de megis inkabb legyenek becsukhato popup vagy banner reklamok mint fizetos szolgaltatas.
(sajat velemenyem)
Tisztele ttel rendszeres olvasojuk T. Janos
jancsika 2003. 05. 07. 20:51
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Sajnálattal látom, hogy 385 Ft-os díj 1 hétre milyen felháborodást vált ki olvasótársaimból. Én abszolute pártolom,hogy legyen fizetős rész, de csak akkor, ha gyorsan jön a kód. Sokszor az info gyorsasága megfizethetettlen. Egyébként csak a gagyi van ingyen. Pl RTL KLUB, TV2, MTV, de nem a tematikus csatornák, amilyennek a portfoliót is tartom.
Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 20:22
Előzmény: #4  siagi
Csatlakozva az előttem szólóhoz igen átgondolatlan lépésnek tartom a szolgáltatás fizetőssé tételét. Az egyik oldalról nem hiszem, hogy az így elért bevétel növekedés érdemi befolyással bírna az oldal gazdálkodására, viszont annál több olvasó fog most rossz szájízzel egyéb továbbra is ingyenes médiumok felé fordulni. Másrészről, hirszolgáltatóként ezen oldalak készítőinek figyelmét sem kerülhette el, hogy az Értéktőzsde vezetésével több brókercég, adatszolgáltató csatlakozásával megindult tőzsdei befektetés, magánbefektetés népszerűsítő kampány már tényleges árcsökkenésket hozott több szolgáltatónál. Csak példaként: havi 2000 Ft.-ért a real time tőzsdei adatok 5 legjobb ajánlattal, elemzések stb...
Akkor Önök most hogy kapcsolódnak ebbe a folyamatba?
Üdvözlet tel:
Maróthi László
Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 18:41
Tisztelt Portfólió Szerkeszőség!
Nekem nincs Mobiltelefonom! Ebben az esetben csak egyet tehetek csatlakozhatok az előttem szólóhoz?!
siagi
siagi 2003. 05. 07. 18:10
Tisztelt Portfólió Szerkeszőség!
Sajnál attal vettem tudomásul, hogy a hírarchívumot fizetőssé tették. Számomra már a korábbi (ismertségi-kedvelts égi) közvéleménykutatás gyanús volt. Sejtettem, azért történt a felmérés, hogy megtudják ki mennyire kedveli és főleg ki MENNYIT HAJLANDÓ FIZETNI a szolgáltatásért. Mindezekkel együtt remélem nem lesz sokáig fizetős a részleg és remélem, hogy rajtam kívül még sokan gondolkodnak így. MINDENKIT A FIZETŐS SZOLGÁLTATÁS ELLENI BOJKOTRA SZÓLÍTOK FEL. Ami ma a Portfólión fizetős, az lehet, hogy holnap valamely másik szolgáltatón ingyenesen hozzáférhető lesz.
Tisztelttel: Sági László
Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 16:34
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Kedves Crosstor!
A hírarchívum üzemeltetésén túl sajnos más költségei is vannak az oldal fenntartásának. Talán az ilyen jellegű keresztfinanszírozás megengedhető.
Remélem sikerült közelebb vinni a rejtély megoldásához.
Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 15:50
A hírarchívum fizetős használata hogy javít a minőségen? Ez rejtély. Ha a pénz befolyik, az archívum esetleges pontatlanságai egy csapásra korrektek lesznek?

Topik gazda

crosstor
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek