Topikgazda: zepi 2008. 10. 30. 11:48

Vérdíjat ígérnek a korrupció leleplezőinek  

Ugrás a cikkhez
Gyurcsány Ferenc a keddi ötpárti megbeszélésen brutális törvényeket ígért a korrupció ellen. A Népszabadság szerint jutalmat kap, aki megalapozottan jelenti fel a korruptakat.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=105196
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 20:00
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
A melegvizet már nálunk is régen feltalálták!
Vannak olyan kisebb önkormányzatok, akik ezt már alkalmazzák, persze azt nem tudom, hogy valóban mindent kiraknak a netre, de legalább próbálkoznak. Sőt társasházakról is tudok, hogy minden tétel nyilvános. Az ilyen helyeken minden fillér nyomon követhető visszamenőleg is. Ha egy kis közösségben ez beváltan működik, nehogy már megpróbálják nagyban is.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 19:59
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#19
Félelmetesek a monológjaid... az elsőt meg is könnyeztem
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 17:27
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#18
Az egyetlen megoldás az lenne, amit mondtál. Ha komolyan gondolnák, akkor egy tízmilliós ország minden pénzügyét lekövethetnék mondjuk 10 db XT géppel is, percre pontosan. Hallottam valamit egy felmérésről,amit még a számítógépek hőskorában készített az IBM Magyarország számára. A felmérés szerint az országnak 3 azaz három darab számítógépre lenne szüksége minden ügy követéséhez. Aki ebben otthon van, tudja, hogy ez tényleg így van. Most a kihasználtság kb 1/10000000-od résznyire tehető. Ha viszont ezt tényleg meglépnék, a törvények lazítására lenne szükség, mert az országot mint börtönt körbe lehetne keríteni. A magam részéről nem ismerek egyetlen olyan embert sem, aki eddig mindent törvényesen csinált. Ha ehhez még hozzáveszem azt, hogy egyetlen olyat sem ismerek, aki a törvényeinket maradéktalanul ismeri, akkor az egész törvénykezés egy nagy marhaságnak tűnik előttem.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:06
#17
Ez egy vicc!
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 15:58
Előzmény: #1  portfolio
#16
A korrupció elleni harc az egész világon a
parasztvakításból áll.
Majd ha az összes közpénzt felhasználó bármelyik cég honlapjára akárki rákattinthat, és nyilvánosan követhető lesz minden időpontban minden fillér útja a tervezéstől a megvalósulásig, akkor csökkenhet a korrupció, de ezt a liberalizmus nem engedi, "csorbítja" a cég személyiségi (korrupciós) jogait.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 15:42
Előzmény: #13  jancsika
#15
naná... bár sztem nem CSAK oda kellene, nehogy már exkluzív jogokat kapjanak... (még a végén eltussolnák)
mondjuk 1. körben index, aztán ha nem kerítenek elég nagy "felhajtást" köré (merthogy továbbra is tartom, hogy ebből bazi nagy botránynak kellene kavarodnia, és az a minimum, hogy kismillió garanciát vezetnek be az ivóvízminőség kontrolljára - bakker, ha belegondolunk, hogy akár csecsemőknek is adnak pl. a teából, hááát... engem felháborít, pedig nem is iszom csapvizet!), akkor lehetne "ostromolni" az MTV székházat is vele (ez morbid poén volt :) - na szóval egyéb médiát is megkörnéykezni vele...)
én ezt tenném...
ilyen közösségi dologban nincs pardon szvsz...
pláne mert az életminőséggel játszanak
sztem ha sikerül bizonyítani, akkor egy tökösebb ügyész még vmi terrorcselekmény-kísérletet is rájukver :) de min. egészség veszélyeztetése vagy milyen kategóriát ismer a btk...

nehogy már azon gazdagodjanak egyesek, hogy másoknak xart kevernek a palacsintába, á la Tibi csoki...
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 15:15
Előzmény: #1  portfolio
#14
4-es metró előkészítésében, annak szerződéskötésében jártas embert keresek. :))
jancsika 2008. 10. 30. 15:07
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
index jó lesz?
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 14:18
Előzmény: #11  jancsika
#12
Üdv!

"hiába is ír bárhová az ember, ez egy csendes, kis mutyi valakiknek. "

még a média sem harapott rá? nincs elég bizonyítékod? vagy még nem próbáltad? sztem ez tipikusan az a story, ami szinte mindenkit érdekel, és még a Mari nénik is megértik... az ívóvíz nem olyan dolog, amivel büntetlenül packázni szabad(na), márpedig ezek szerint a víz minősége gyér
talán egy gimis biosz-kémia szakos tanár is elég min. laborfelszereléssel a bizonyításra, ha a vizet nem tisztítják eléggé... érdemes lenne megpróbálni

ha publikálható, tedd nyugodtan közkinccsé a leveleket, amiket írtál. ettől lesz "civil" a társadalom...
jancsika 2008. 10. 30. 14:01
Előzmény: #10  jancsika
#11
Felelős személyek:

Magyar országgyűlés, Környezetvédelmi és vízügyi minisztérium dolgozói.

Csak azt szeretném, hogy az így lenyúlt milliárdokat ebben a sorrendben fizessék vissza.

Köszönöm annak aki végigolvasta.
jancsika 2008. 10. 30. 13:59
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Akkor én el is kezdem, de mivel elég szociális egyed vagyok nem várok el cserébe semmifajta jutalmat.

Vízterhelési díj. Látszólag nem nagy ügy, de azért éves szintem 6 MRD Ft folyna be belőle a ktgvetésbe és ezzel szemben ennek töredéke 2 Mrd körüli vándorol be.

Hogy mi is ez? Ezt minden emberke, cégecske ha rátekint a vzdíjas számlájára fizeti. Elvileg a szolgáltató beszedné és továbbítaná az államnak.

Csakhogy itt jön a csavar: Amennyiben a szolgáltató műszereket, víztísztítót épít, úgy ennek a ktg-nek 80%-ával csökkentheti az államnak megfizetett vízterhelési díjat. A törvények alapján. pl. ha vesz egy laborműszert pl 10Mft-ért akkor a beszedett vízterhelési díjból 8M-Ft-ot megtarthat magának. Ezek után azonban nincs eladási, használati tilalom ezen műszerekre, azaz szabadon értékesítheti őket, s ha nem használja (mondjuk azért, hogy tisztaságot rendszeresen ellenőrizze, akkor sincs semmilyen szankció. megjegyzem azért nem is írtam víztísztó berendezést, mert ilyet a vízművek a vízterhelési díj bevezetése óta nem építettek.

Hogy miért nem? Azért mert nem érdekük. Hogy miért? mert minél szennyezettebb a víz annál nagyobb a fogyasztókra terhelt vízterhelési díj.
És ki méri azt, hogy a víz mennyire szennyezet? Hát igen ők maguk a vízszolgáltatók. És milyen gyakran? Évente 2-3 szor kb.

Hát igen enneél korruptabb, rosszul működő rensdszert nehéz kitalálni, de a lenyúlás működik, hiába is ír bárhová az ember, ez egy csendes, kis mutyi valakiknek.

De szerintem ez így működik a minden polyan egyéb a fogyasztókra kivetett díjnál. ahol a szolgáltatónak joga ven nem automatikusan továbbítani a beszedett pénzmagot az állam felé..

Ollé!!
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 13:01
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#9
sztem ez inkább a kartell-feljelentésre hasonlít: ha bevallod, hogy részt vettél egy kartellben, és leleplezed a többit, akkor mentesülsz a következményei alól. a korrupcióról úgyis csak az tud bizonyítékokkal szolgáltatni, aki eredetileg benne volt. mondjuk kevesebbet kap, mint a többiek, vagy más miatt elégedetlen - na akkor leleplez, és megússza :)
így tudom értelmezni
(no meg persze ez is egyféle belső tisztogatás :) egyet lehet érteni ezzel a megjegyzéseddel...)
na megnézem már, mit szólt Demján :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:58
Előzmény: #2  zepi
#8
Hát ez az!
A múltban történt korrupciók leleplezőinek is jár a jutalom? És úgy 15 évre visszamenőleg is?
Mert akkor jó! Akkor izgulhattok ti is gyf és bandája, kókástul, szdsz-estül!
Attól tartok, hogy csak mától érvényes az egész.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:53
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
Nyugaton is ez van. A, D, DK, stb. spiclik az emberek - de működik.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:51
#6
ja, bakker, ezt eltoltam :)

ezt kellett volna iderakni:

dolgozz meg a pénzedért, tánctanár :)
nem tudom, mi a ráknak kellett erre ennyit várni.
eddig is adva volt a lehetőség, és most ezzel nem gondolja senki "nagyobb megmentőnek" a fletó sleppjét
ezzel 2006 ELŐTT kellett volna még előhozakodni
a babramunkát ígyis-úgyis a csicskáknak ki lehet adni, az ötlet meg mint láthatjuk, nem új keletű...
MOST már a többi átszabáson kell dolgozni, pl. karcsúsítani a képviselői létszámot (azt is mióta ígérgetik), átalakítani az elosztó rendszereket, stb.

minden "népsanyargatásra" jusson egy "önsanyargatás" is, amikor a képviselők a saját zsebüket is megcsapolják - na az gesztusértékű lenne. különben majd elküld a nép a pi..ba.
teszetosza balfaxok...
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:46
Előzmény: #1  portfolio
#5
Magyarország , a 10 millió rendőr, besúgó, és apeh ellenőr országa.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:44
Előzmény: #1  portfolio
#4
mi ebben a követhetetlen? aki a forintot bántja, meghal :)
na most kellene azt a jó kis ff képet benyomni a transzparenssel, amin fenti szöveg van :)
nyilván véget ért a spekulatív támadás (k. anyjukat, igazán várhattak volna vele, amikor effektíve át akarom váltani az ojrót, stb.)
dögöljön csak meg a (cash) cow-jU.K. :)
meg is érdemlik ezek a sz.rágó sz.háziak a pletykaterjesztő köcsögeikkel egyetemben :)
Chavez meg a többi demagóg majd páros lábbal rúgja ki a "nagyobb mocskokat" az energiaszektorból (is), ha a rühös kutyáikat nem tartják rövid pórázon :)

nehogy már a bulvárpatkányok adják meg az irányt a világgazdaságban :) bárhol is...
az IMF meg a többi "komoly" most népszerűsítheti magát (és ha szerencsénk van, még lali is a körmére néz a kurmánynak, no meg az IMF delegációt is küldhetne)
Putyin nem tökölt volna, már Szibériában lennének az Izlandot meg egyéb "sérült antilopokat" támadó keselyűk :) remélem, az FBI MINDEN ügyre kiterjedő vizsgálatot lefolytat, és normálisan szabályozzák majd a piacokat, nem ilyen hülye "mostantól tiltott a short" intézkedések fogannak csak meg (ami nyilván tűzoltásnak azért megteszi).

persze ez már amolyan "Fukuyama legszebb álma" szcenárió lenne :)
Ez a válság egy "mi vagyunk a jó fiúk" PR-kampány kezdete lehet :)
Javaslok megakoncertet U2-val meg egyéb hírességekkel is hozzá :)
Felléphetne az IMF "pincezenekara" is :)
komolyabbra fordítva a szót: végre ráncba lehetne szedni pár hülye kurmányt (főleg a magyart), hogy végre Dánia-szindrómában "szenvedjünk" - mert különben mafaxnak csatlakoztunk az EU-hoz...
Szóval itt az esély arra, hogy ne csak a trianoni lósz...t diktálják le nekünk, hanem a jó parancsokból is kijusson... az EU is jól járna, ilyen olcsón stabilizálni egy 10 milliós gazdaságot... a Marshall-terv ehhez képest pazarlás volt. Csak szigorú tanárbácsinak kell lenni Brüsszelből, és a kurmány ráncba szedi ezt a balfék ktgvetést. Veres meg már eladhatná ezt a színesfém-bizniszét :) elhitelteleníti magát vele...

ha nem lesz semmi ilyesmi, akkor előbb-utóbb forradalom lesz itt. nem a délszláv verzióból való, de azért erősebb a 2006-os zavargásoknál - nem annyira birka már a magyar, mint volt... márpedig egy ilyennel mindenki rosszabbul jár - jobb nem kiélezni a helyzetet. ha nem lesznek húsbavágó reformok, akkor csak a cumi jön át a válságból - ha lesznek, hosszabb távon nyerni is lehet a krízis kapcsán, és pár év (évtized) múlva akár a fejekben is végbemegy a változás - és ezzel az EU is erősebb lenne. Uaz lehetne KKE az EU-nak, mint az USA-nak D-Amerika. Ezek olyan k..a triviális dolgok, hogy az a gáz, hogy eddig még a tökvakaráson kívül semmi nem történt. Itt az ideje nem csak a rühös kutyáknak odacsapni, hanem az idióta politikai "elitnek" is a régióban. Amíg ezek az anyaszomorítók vannak hatalmon, nem lesz normális gazdasági növekedés, az emberek meg olyan primkók maradnak, hogy a szakóca is bonyolult nekik :) Az egész brüsszeli apparátus kapja be egymás faxát :) ha most nem lépnek...
Ezt mellesleg üzenem az EP képviselőknek is :)
Meg Gyurcsánynak :)
A 13. havi cucc k..a nem elég, bakker. Nyúljatok hozzá mindenhez. Hulljon a férgese. Lehet nekik továbbítani, Buxer koma :) Izzítsd be a hotline-t :) Soha vissza nem térő alkalom ez. (ja és ne várjuk meg, amíg esetleg lép az EU.) Gyurcinak már most meg kell lépnie, aztán hátha az EU is tesz vamit két tökvakarás közepette :) az emberek el vannak foglalva a saját hülyeségeikkel, mert nem látják be, hogy ez fontosabb, hogy ez az egész életükre kihatással van - no és persze zsigerből politizálnak, nem gondolkodnak. Cogito ergo sum. Non cogito ergo nihil :) Igénytelen, manipulálható nagyokosok csak az emberek tekintélyes része. Tessék a szájukba rágni az igazat, mert csak úgy értik meg - modern képmseék meg ilyenek. Hálátlan feladat, de ez van. Segíteni kell azokon is, akik kapálóznak ellene. Évek múltán úgyis rájönnek majd, hogy így jártak jól... 10 év, és szobrot emelnek annak, aki lenyomta a torkukon a keserű pirulát. Nem fogyatékosok az emberek, csak elfelejtettek gondolkodni. Hozzászoktak a sablonos baromságokhoz, médiatrutyihoz, leegyszerűsítő lózungokhoz, no és persze az önámításhoz is. DEAL WITH REALITY OR REALITY WILL DEAL WITH YOU. :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:05
Előzmény: #1  portfolio
#3
már kinek igérnek vérdijat?
Mert aki ebben az országban barmit/bakit leleplezett csak rá*aszott

az elvtársak tisztogatnak soraikban mint a regi szep idöben
zepi
zepi 2008. 10. 30. 11:55
Előzmény: #1  portfolio
#2
El Quro legújabb húzásáról csak az jut eszembe, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr...

Topik gazda

zepi
zepi
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek