Ti mernétek holnap venni 500 ért ? vagy már mindenki az eladáson gondolkodik?
250 Ft os ár óta gondolkodom azon, hogy vegyek-e; amíg gondolkodtam duplázódott. :)
csak tudjátok hogy van az... féltem belevenni.
majd holnap! Talán.:)
Nem tudom mire ez a felhajtás.. teljesen egyértelmű, hogy kiszorítás és kivezetés lesz a szabályzat és a tpt értelmében 305 forinton. Ha megvan a 100%, akkor meg eladják mint a vaterát, és csinálnak a pénzből 10 másik projektet. Valszeg már a vevő is megvan.
A bevezetéskor (BÉT) 3k körülre várták az árbevétel dinamikus emelkedése és a nyereség becsült % os nyereség alapján. Ezek a mutatók teljesítik az előrejelzéseket.
A harmadik gondolatjeles kérdésed most még távolinak tűnik , de nem lehetetlen.
Inflexio, azért azt nem mondtam, hogy innen ne lehetne bukni vele... :)
Ami egyelőre számomra tény, hogy valaki(k) nagyon veszi(k), a papírhoz képest nem kis forgalommal. Ebből levontam én (is) egy következtetést (előző hozzászólásokban leírtam már),
ami vagy bejön, vagy nem, de az általad vázolt nyilvános kibocsátásnak több okból sem látom értelmét, ezért kezelem gyakorlatilag kizárható opcióként.
Ha már ismét felhoztad, néhány gondolattal kiegészítem miért abszurd számomra ez a feltevés:
- A Bookline-nak tényleg komoly pénzre volt szüksége a fejlesztésekhez, ezért emelt tavaly tőkét a főtulaj, s nem vett be senkit maga mellé, hanem meghatározó részesedést szerzett a cégben. A részesedését azóta is folyamatosan növeli, jelenleg mindenki mást kigolyózott már a cégből.
Szerinted ezek után most szét fogja szórni a nagy nehezen összegyűjtött papírjait a jónép között??
- Miért és milyen áron emelne?
Ne feledjük, hogy 905Ft-ot fizetett másfél éve a komolyabb csomagokért. Gondolod, hogy ezt most olcsóbban szeretné elszórni, miközben a célegyenesbe jutott??
- Tegyük fel, hogy felfuttatja csillagászati magasságokba a papírt, és a piaci ár alapján próbálna beszállókat keresni.
Ismersz olyat, aki pl. 1500Ft-ért tervez komolyabb Bookline részesedést vásárolni?
Lehetne tovább sorolni még; a nyilvános kibocsátás utóbbi pár évre vonatkozó hazai tapasztalatairól, az aktuálisan uralkodó "kedvező tőzsdei légkörről",
a legutóbbi Pannunion jegyzésig nagyon sok példát lehetne felhozni, de egyik sem támasztaná alá az általad felvetett gondolatot...
Ha esetleg van valamilyen érved melette, szívesen olvasom!
Bookline
Ismerve rossz döntéseket nem szokása hozni!