Az eladói oldal kezd kiürülni.
8150-ig 183db eladó van csak.
Törölt felhasználó2007. 05. 17. 12:49
Ha jól rémlik az emelkedő trend a gazdi, az aktuális árfolyam pedig fifi a kutyus ami közben előre hátra szaladgál.Most fifi lemaradt kicsit fát öntözni, de a gazdi továbbra is megy előre.
Bár tudom, hogy "a piacnak mindig igaza van", de azért bosszant, hogy tényleg messze a legjobb eredménnyel előálló cég esik, miközben pl. az egyik legszarabb eredményt mutató Synergon már emelkedik, s ugyanez igaz a Richterre (egyedül az Egist öntötték be a legszarabbak közül, bár ma már az is emelkedik). Megmondom őszintén, ha határidős pozícióm lenne (kis híján majdnem beszálltam), akkor már én is zárnék (mert ugye ott rögtön ketyeg a nem kis veszteség, nehéz kiülni egy hullámvölgyet). De mivel "csak" azonnali pozim van, így TARTOM, mert úgy érzem, hogy itt tényleg vmi "sumák" van a háttérben, s rövid időn belül robban az árfolyam, és a helyére kerül a cég értékelése (a piacnak akkor is igaza lesz).
Bocs,de mi ez a Fifi kutyus (vmi nagyon homályosan dereng)?
Ha jól tudom az a nagy hal már megvette több mint a 90%-ot (nem a kedvemért).
Hal, kutya, ... mi ez, állatkereskedés?
Olvastam a Fifi elvről, de ha jól emlékszem ugyanabban a könyvben azt írták, az évi 10%-os hozam a tőzsdén átlagossan jónak mondható... Namost a TVK 3 nap alatt esett 5%-ot...
Szóval attól még hogy valaki könyvet ír, nem biztos hogy csúcsfej, persze nem is zárja ki azt.
Igen, a fifi elv:)
Nálam ez az alaptétel:)
Ezért úsztam meg eddig gyomorfekély és pszichiátriai kezelés nélkül mindamellett, hogy stopot sem használok:)
Törölt felhasználó2007. 05. 17. 11:26
Én előző pakkom kidobtam 8300-8200 között. Most elkezdtem újra csipegetni.
Nehogy azt gondold, hogy majd a nagy halak megveszik a kedvedért. Épp ez a lényeg, megvárják míg nem bírod tovább, kiszórod, még jobban leesikaz ára, ők majd akkor vesznek. Ennyi. Tartani-tartani-tartan. Sőt, most akár még venni is.
Miután a cég teljesítmény a papírt sokkal többre predesztinálja, mint amennyi most az árfolyam, abszolút nem értem, miért idegeskedsz. Nem ismered a kiskutyát, ami oda-vissza szaladgál a gazdája körül?:)
Elég drágán vettem, ez a probléma. Nem szeretek veszteséggel ülni egy papírban 5 percet sem, negyedéveket meg pláne. Itt három fekete varjút látok, és nem nygtatnak meg.
Szerencsére alig van forgalma.
Azt nem értem, miért nem tépik a papírt, amikor ennek volt a magasan legjobb gyj-e, és a szektor is a legjobban teljesítő?
Feldarabolják a TVK-t.
A polimergyártó részleget leválasztják és eladják.
Az eladáshoz minél magasabb árfolyam kell (az elmúlt hetekben ezért is indult meg az árfolyam emelkedése).
Az lesz mint a Graphisoft esetében volt.
Akik kivárják jól fognak járni.
Szerintem megelőlegezték a rallyt gyorsjelentés előtt mert biztosak voltak az eredményben és abban,hogy a jó eredmény hatására rákattannak majd a spekik.Be is jött...Csak arra nem számítottak,hogy ez sokkal jobb negyedév lett mint amire akárki is számított és a jelentés előtti 5%-os meghúzás elég szerényke lett utólag az eredmény tükrében.
Most ráérnek hiszen 5%-ot kaszíroztak mostanában kihasználva a negatív hangulatot.Így nem megy a papír rovására a pihenő hiszen van mire fogni a punnyadást.De ha megváltozik a hangulat a vonat könnyen elszalad és senki sem szeretne lemaradni a biztos profitról.
Ne felejtsük el,hogy a második negyedév se lesz rossz
TVK ???