Pedig tényleg függőség, rossz érzésem van, ha nincs otp-m, (kivéve, ha éppen esik, mert akkor gratulálok magamnak, hogy milyen okos voltam, hogy időben eladtam).
A gond akkor van, ha nem az alsó sávba megy, hanem tovább. A legnagyobb buktám még a nagy válságban volt, kb. 3600 körül voltam benne, amikor az otp kb. 2500-ös vételi opcióval adott el saját részvényt, úgy ment le 2500-ig, mint kés a vajban. A legnagyobb hülyeségem meg szintén akkor, 1300 körülről volt otim, amit 1900-nál adtam el, két héten belül már 2900 környékén járt.
Én is, és ekkora két napos esés után én is inkább a harmadik esős napot vártam, le a 6400 körüli ellenállásokig és esetleg onnan fel, bár éreztem és az M15-ös indikátorok is mutatták, hogy 6480 felett várhatóan felfelé fog menni. A közelmúltban Csányi is vett még a 6300-as szinteken, várható volt, hogy esetleg nem megy tovább lefele, de sajnos mégsem mertem venni zárás előtt, ma meg elszáguldott mellettem az árfolyam, pedig amikor látszott, hogy a tegnapi záró felett marad, venni kellett volna.
Én 91 óta, még Prímagázzal kezdtem, jó 10 éve pedig már csak otp-vel nyomom. Általában megpróbálom belöni az aktuális sávot (ellenállás áttörésétől a következő csúcsig), mivel az a tapasztalatom, hogy utána egy darabig elmolyol benne. Pl. tököl egy darabig a 6200-vel aztán átmegy rajta és felszalad 6600-ig, utána vissza 6300-ig aztán fel 6500-re, vissza 6350-ig aztán fel 6450-re (persze ez lehet többször is, attól függően, hogy milyen kedve van). Ezeket próbálom megjátszani (kizárólag longgal és csak saját pénzből) a tőke 50-75 %-ával (a mérték a hírektől függ), a többi tartalék arra az esetre, ha kimegy a sávból. Általában bejön, ha pedig kimegy lefele a sávból, akkor betolom a maradék tőkét, így általában kisebb bukóval ki tudok szállni, ha az alsó sávban marad (ha abból is kimegy, akkor bukta). Ha felfele megy ki, akkor is betolom a maradékot, ilyenkor szépen lehet keresni. Általában akkor szoktam ráfázni, ha Csányi belepiszkál.
Tegnap nem sok hiányzott hogy 200Ft mínuszban kiszórjam, aztán szólt a másik énem, hogy ha kp.-ben ülnél öcsi vennél itt? És igen volt a válasz. (10 éve tőzsdézgetek)
OTP részvényesek ide!