Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 31. 00:08

Kormányprogram... Ez?  

Bullshit. Olyan, mint az aláírás a végén:

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 21:37
Hat haver, ez az aludjanak egymasnal szovegnel nem kicsit rohogtem. Ott a pont.

Egyebkent azt azert vegye eszre mindenki, hogy a parlamenti kepviselok kozott van mondjuk 20%nagyon kicsi politikuska, akik listarol, netan kis korzetbol kerultek be. Na ok azok akiknek szamit a kepviseloi fizetes, bizottsagi dij, ktsg terites stb. A tobbi politikusnak viszont jovedelme, bevetele 10-20%-a lehet atlagban a kepviseloi, szoval nem nagy ervagas lenne nekik elhiheteted. Sot, ezzel meg akar kiralykodhatnanak is, mondjuk 50%-kal csokkentjuk a kepvisoli fizeteseket, mi meg, baszki ezek tenyleg reformot csinalnak. Ugyan mar, nekik piti tetel hidd el es raadasul fent kell tartaniuk a latszatot, hogy ez egy komoly megbizatas, amit megfelelo fizetessel kell honoralni. A masik amit irtal, a telefonszamlak, na azok sokkal jelentosebb tetelek,l eves szinten, onkorikkal egyutt, mobil telcsiket beleertve siman 10milliard koruli tetel lehet. Ott valoban limitet kellene allitani.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 20:43
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Buxer,

haver legalább tedd már meg, hogy ne fényezd fletót. Felesleges szítani az emberekben a dühöt. Nekünk is van szemünk, fülünk, agyunk, és meg tudjuk vonni a magunk értékítéletét és el tudjuk dönteni egyenként, hogy számunkra mi a jó.
Ez pont olyan, most mondjam azt, buxer legyél már Loki fun vagy Fradi drukker. Nem leszel, soha, mert lilából vagy. És én ezt elfogadom. Nem kell mindenkinek ugyanúgy gondolkodni. Én úgy állok hozzá a te problémádhoz, hogy elfogadom, hogy másnak szurkolsz ( ami mellesleg nem rossz alternatíva, mert a lilák tényleg egy jó csapat ).

Azért elég érdekes, hogy kb összvissz 4-5 ember ír ide le fényezést, és másik harminc-negyven-ötven kapásból nem így látja. Erről ennyit.

Green,
nem akarok veled vitázni. Nem arról van szó, hogy nem fogjuk fel, hogy megszorításra van szükség. Szerintem itt nem húgyagyú emberek vannak. Pajtás, az én bizalmamat akarjátok akkor tegyétek a következőket:

- a szart a jelenlegi, parlamentben ülő pártok okozták, tehát nekik kellene a röviddel kezdeni. CSAK MINIMÁLBÉRT KAPHATNAK KI FIZETÉSKÉNT A PARLAMENTI KÉPVISELŐK!

- Green, miért is emelik nekik a bizottsági béreket? Tudtommal kibaszott nagy szarban vagyunk. Társadalmi munkában lássa el az összes büdös gyökere!!! Nemhogy még fizetni nekik érte. Elvégre szarban van az ország.

- sokkal több az adókivetésből, vagy az adóemelés eredő, mint a megtakarításokból, lefaragásokból eredő pénz, nem az adóbehajtásokkal kezdeni

- pajti lehet hogy hülyén hangzik waze, amit ezek eltelefonálnak minisztériumi szinteken, az beszarás: kötelezővé tenném a gazdaságos IP programok használatát, mint skype, voipstunt, stb., voipstunton keresztül ingyen hívhatóak vezetékes számok nemcsak magyarországon, hanem számos külföldi országban. Ezek a minisztériumokban a mi pénzünkön verik a nyálukat, stb.

- ZÉRUS, ORIGO rádiótelefonhasználatot adnék nekik. Ha adnék, akkor sem havi előfizetésest, hanem csak kártyást. Max. 1 db 10.000 forintos kártyát kaphatnának egy egész évre.

- Egyébként mire is van ez a sok költségtérítés Green barátom? Felveszik pl. lakásbérleti díjakat és ott sincsenek? Már az a ritka képviselő akinek nincs már pesten lakása!!! Egyébként meg szarházi képviselők, oldjátok meg a kurva problémátokat ahogy akarjátok. Aludjatok egymásnál, mindenkinek biztos van haverja azonos táboron belül. Vagy aludjatok a híd alatt. Ja, hogy úgy nem lehetne kurvázni, stb.

Hány oldalt írjak Green? Ezer ilyen hatékony dolgot lehetne csinálni. sok kicsi sokra, megy, tizenmilliárdokra egy ekkora vízfejnél.

15 éve vagyok a magánszektorban! Nekem nem kell bemutatni a hatékony költséggazdálkodást.
Vegyetek fel pénzügyminiszternek, és én majd rendbe teszem a kasszát nektek, ha erre képtelenek vagytok.

Az államháztartás improduktív terület, nem olyan, mint egy cég, ahol megfelelő tervezéssel a bevételt lehet növelni. Az adók emelésével itt megpadlóztattok mindenkit. Az egyedüli esélyetek: HA ORBITÁLIS, DRASZTIKUS MÓDON LEÉPÍTITEK A VÍZFEJET, AZONNAL, PROMPT. HOLNAP REGGELTŐL. NEM 20%, HANEM 50% ÉS ILYEN NAGYSÁGRENDEKBEN.

Az mondjátok, hogy fletónak van vér a pucájában, akkor mutassa meg csessze meg, ne a könnyebbik, megpadlóztató megoldást válassza. Hanem a nehezebbiket, azt amelyik igazán bemutatja államférfiúi nagyságát.

Hogy várjátok el tőlünk három millió jobb oldali, vagy másként gondolkodó embertől, hogy rakjuk, rakjuk a kasszátokba a pénzt, amikor a kasszátoknak nincs alja. Foldozzátok meg előbb.

Bizonyítsátok be nekünk azonnal, hitelt érdemlő módon, hogy megérdemlitek a biztalmunkat. És esküszöm, hogy én leszek az első, aki fejet hajtok, és a kétkedő társaim közül egyenként fogok meggyőzni mindenkit, hogy segítsünk nektek.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 20:17
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
Kezd ennél.(Hová robog a rohammentő) Írások címszó alatt a lap alján, és utána szépen, sorban felfele. Mást nem nagyon érdemes olvasgatni, mert a pali picit szélsőjobbos.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 20:12
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
Köszönöm, ez teljesen a szívemböl szólt. Vannak dolgok, amit semmilyen körülmények közt nem lehet megtenni. Ott a határ a szélhámos és a menedzser, a banánköztársaság és fejlett demokrácia, komoly cég és átverlek bt. közt.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 20:06
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
Gyurcsány azt mondja, ö nem szereti a pr-t. Világos, hogy politika nélkül nincs élet. Ez a mindennapi életben is így van. Nyilvánvaló, nem lehet, nem is szabad mindig brutálisan igazat mondani.

De itt nem erröl van szó, ez a hitelességröl szól. És olyankor brutálisan öszintének kell lenni, és következetesnek. Mert egyébként nincs hiteled. És ha már az elején így átbasznak, ki fogja elhinni, hogy ez most tizenkettedszer tényleg komoly?

Ha pedig nem hiszel benne, nem fogsz együttmüködni, és és az egész nem fog müködni.

Nem csak megszorítás kell, hanem paradigmaváltás. Mert egyébként kezdödik elöröl a megszorítunk-felfutunk-elszállunk-pofáraesünk stb ciklus.
Knight Tyris 2006. 06. 11. 20:05
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
Most már egy kissé unom, hogy egy csomó embertől azt olvasom az egyik főbb bűnként, hogy a lakástámogatás után fizetett támogatás milyen megterhelő!

Azért nézzünk már rá az arányokra!

Ez a télet CSAK A HIÁNYTÚLLÖVÉSNEK, TEHÁT NEM A TELJES HIÁNYNAK CSAK A 2,27%-A!!!!!!!!!!!!!

Ez a télet CSAK A HIÁNYTÚLLÖVÉSNEK, TEHÁT NEM A TELJES HIÁNYNAK A 2,27%-A!!!!!!!!!!!!!
.

Természetesen abban egyetértek, hogy més formában kellett volna megvalósítani, de maradjunk a tényeknél, a számoknál.

--------

Greeny rád linkeltem ugyan, de nem csak neked szánom -és egyáltalán nem sértésként-, hanem mindazoknak akik túlhangsúlyozták ezt a tételt.

Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 20:04
Bocs, Greenspam, de ez mentegetes. Ne veszitsd el az arcodat! Demokraciaban a koltsegvetes az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb objektum. Az adofizetok osszeadjak a penzuket, es rabizzak a valasztott politikusokra, akiknek ennek a menedzselese a tulajdonkeppeni feladata.

Ha a politikusok hazudnak a valasztoknak az aht. helyzeterol, az olyan, mint amikor a CEO meghamisitja a reszvenyesek mutatott konyveket. Enron, Worldcom, borton.

Szoval, szerintem kisse alabecsulod ezt a mostani esetet. Ilyen sulyos demokracia ellenes tamadas meg nem fordult elo az elmult 16 evben. Azt pedig, hogy mas part csinalta-e volna, azt nem tudhatod.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:48
Ezert irtam mar tegnap, hogy itt el kell hitetni az emberekkel hogy ez most MAS. En a kormany (gyurcsany) helyeben lemondanek a javadalmazasomrol, amig el nem erjük a maastrichti kriteriumokat...ha ezt megtennek azt mondom, ok van eleg mas jövedelmük, de ha a milliardos is adot csal, akkor neki is szamit minden cent...es ha megis itt milliardos lemond javadalmazasrol, akkor talan lehet benne vmi , gondolkodjunk el...na ilyen modszerek kellenenek...
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:46
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
mindenki tudta hogy hazudnak...ne vicceljetek mar...az elemzök marciusban mar 9%-os hianyrol irtak....csak ugye valasztas volt es a nomenklatura erdekelt a nyeresben....MINDEM MAS PART EZT CSINALTA VOLNA gondolj bele logikusan...majd kiallnak marciusban es bevallaljak a mocskost? Hat igen azt lett volna öszinte de melyik politikus az?

Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:44
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Melyik írásra gondolsz konkrétan?
-Én 2be olvastam bele az egyikben kiderült, hogy a Magyar nép !!Iráni!! származású csak ezt eltitkolják előllünk a zsidók a másikban pedig azt taglalják Viktornak, hogy kell kiszolgálnia MOot az zsidó tőke elött.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:43
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Igazad van, ez legalább két rezsim müve és felelössége.

Csakhogy ezt értelmes és higgadt ember nem is vitatja.

De

1.) Ilyen pofátlanul átverni az egész világot a hiánnyal kapcsolatban még egyik csapatnak sem sikerült. Azt mondjátok, szükséges volt, egyébként nem nyerik meg a választást. Lehet, de az is lehet, hogy nem. Én nem hiszek abban, hogy a cél bármilyen eszközt szentesíthet. Ez a machiavellista reflex nagyok a kommunista idöket idézi. Hát ezért vagyok nagyon csalódott, és félek is egy kicsit.

2.) Ha mindenkit átvertek, ki hisz nekik, hogy most igazat mondanak, amikor ilyen mértékü megszorításokról beszélnek. Ki hiszi el, hogy a haverok, ismerösök, talpnyalók nem lesznek megint - ezredszer egyenlQbbek az egyenlönél.

Én igyekszem hinni nekik, de ilyen brutális átverés után, sajnálom, igen nehezen megy.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:30
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
tozsde123,

vedd mar le a narancsos szemüveged lecci, naaaa. A emlekezz vissza miket csinalt a fityisz anno....a lakastamogatasi rendszerböl akinek kis penze volt vett 3-4 lakast felhajtva az arakat es aki meg raszorult az meg mgbaszhatta. + milliardok vandoroltak igy maganzsebekbe... . A maszop sem volt jobb, nem is mondja senki, de ne csinaljatok mar ugy mintha a fityisszel most mas lenne, ha ök nem csinalnanak semmit, hanem visszaallamositananak etc ahogy azt a valasztasok elött hirdettek, akkor aztan jo lenne mi? meg mgeoldana a dolgokat....

AZT VEGYETEK MAR ESZRE HOGY ITT MAR AZ UTOBBI 8 EV MIATT VAN GAZ...mindenki beletette a sajatjat.

ES MEGSZORITAS KELL, a megszoritas meg nem azt jelenti, hogy szorjuk a penzt....DE MIT VARTATOK EMBEREK??? NEM olvastatok ujsagot hogy gaz van, a 2-es csatornat neztetek a brazil szappanoperakkal?????

Nevetseges ez a panikolas, meneküljön ki merre lat virtus, mint a patkanyok... . Sajnos. Igen dühitö.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:25
Én speciel sok rossz lépés mellett az egyik jó lépésnek tartom, hogy jövőre 10.000nél több adóellenörzést igérnek.
Aki nemcsal nincs félnivalója.
Aki meg minimálbérből palotát épített azt nemsajnálom.

Gázt szintén nevard a nyakukban világpiacon 90%ot drágult. Nálunk meg 30%at inflációt nem leszámítva. Pont az ilyen lépéseik miatt lesz nekünk most rossz.

Nem őket akarom védeni az elmúlt 4év minősíthetetlenül szar. De jelenleg ezt kell csinálni vagy Krach lesz.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:16
Köszönjük, csak a Nemzet iránt érzet felelőségünk miatt szavaztunk a csirkefejűre! ( Az agya bliriáns, nem csirke!)
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 19:12
jBravó! Gratulálok minden mszp és szdsz szavazónak. ezt megcsináltátok. ügyesek vagytok. és persze azzal védekeztek, hogy a jobboldal is ezt tette volna. Csak elfelejtik, hogy 2002-2006 között mszp-szdsz kormány volt és azok bas...k el a pénzt. Nem a Fidesz!!! És persze ez a szemét az adóhivatallal fenyegetőzik a válalkozói rétegnek. Ezek szerint minden vállakozó adócsaló. (legalábbis a gyurcsány csirke agya szerint) persze mindneki magából indul ki. A gyurcsány megszedte magát az adócsalásból és az állami üzletekből, elszórták a lóvét, most emg fizessék meg azok akiknek semmi köze az egészhez. Miért kell a gázár támogatás? talán azért mert jelenleg a fűtési lehetőségek közül a gázfűtés a legelterjedtebb.
Ezek a szemétládák egész eddig titkolták, hogy mekkora szarban van az ország. És gartulálok, a liberális, adócsökkentő Szdsz ehhez még aszisztál is.
Ügyesek avgytok, szakadjon rátok az ég !Szemétládák.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 18:10
Előzmény: #88  bpmcwap
:)

1. igen
2. nem (már leírtam több fórumon, sorry)
3. nem (már leírtam több fórumon, sorry)

de mivel egy pufajkás komcsi vagyok, egy hornista gazember, jobb is, ha befogom a pofám :) meg hát hogyan is merészelem fikázni a magyarság pénzügyi/gazdasági, stb. tudását? (ezen a téren speciel inkább az emberek a hibásak, mint a kormányok)

azt már csak halkan teszem hozzá, hogy több topikban támadtam a jelenlegi reformlépéseket, meg hogy az eddigieket még semminek sem tartom, és hogy türelemre intettem, akikkel "csevegtünk": ez még csak a bejelentéscsomag kezdete, ezek a leg1xűbb lépések, és remélhetőleg az igazán fontos dolgok még hátravannak, melyeket valszeg még ki sem dolgoztak - de még így sem biztos, hogy elégedett lehetek... meg mondjuk a Bokroscsomagot is a Hornék pillanatnyi elmezavarának tituláltam, és jeleztem, hogy eddig nem volt még szakértő kormányunk, csak kutyaütők.

de persze szólásszabadság van, mindenki alkothat szelektíven kiválasztott gondolatokról véleményt, stb.
majd legközelebb jelzem, hol szórtam még el "magvamat", nehogy vkik félreértsék, és elkeseredjenek a mai magyar helyzeten, magukat technokratáknak valló, ámde valójában elvakult mszpések hadán :)

öröm volt Önökkel együtt mulatni, Uraim! :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 17:21
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
Hát ez bizony nagyon igaz, pedig én rájuk szavaztam. A Bokros csomagot mégegyszer szerintem sem lehet eladni.

Nagyon fontos a hitelesség és a cél. Lássuk, hogy azok is betartják a szabályokat, akik hozták, és lássuk, hogy miért. A hiánycsökkentés nem elég, a strukturális változtatások nélkül a ciklus újra kezdödik.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 16:50
www.lakatospal.hu

az írások címszó alatt alulról, felfelé olvasgassatok. Vannak érdekes, és ami lényeg igaz dolgok leírva. Olvasgatás után, sok ember számára világosabb lesz a kép...
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 16:22
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
T. Jutasi Péter!
Hogy kinn csattan? Remélhetőleg Mindenkin olyan mértékben ,ahogy bírja anyagilag.
A példádban szereplő szolidarítási adó egyértelműen azokon,akiknek több a lehetőségük (Bankok,jól menő vállalkozások).

Nyílván mindegyik kormány hibás,hogy idáig jutott ez a dolog.Gyakorlatilag az átalakítások nem történtek meg egyik alatt sem.
Most itt a lehetőség.

Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 14:43
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
Kedves Péter!

Amúgy én is Péter vagyok:)

Szóval én azt látom,hogy Gy. -ban megvan a szándék az állam lefaragására is.
Igaz,hogy te elintézted egy sorban a reformlépéseket a költségek szembeállításával,de ez kb 10 bekezdés a Bevételeknél álló 17 bekezdéssel kb.Amúgy a cikkben az állt,hogy 60%-40% lesz jövőre a mgetakarítás a Bevételek növekedése felé.Idén ez 50-50.
Most mennem kll,de késöbb válaszolok még,de emlékeztetnék,hogy az 1973as olajválság,és az arra történő folyamatos megnövkedett kompenzáció a lakosság,és nagyfogyasztók felé indította el a csőd szélére való jutást,amiből -többek közt - lett a rendszerváltás.

Topik gazda

sawyer85
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek