Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 17:07

Horvátok lebontják a magyar villákat  

Hehehe,

kellett az elitnek a rengeteg lét kitolni az országból. Mintha Magyarban nem lenne sok szép gyönyörű hely. A vagyonuk itt maradt volna az országban, gazdagítva az országunkat, és még le se bontották volna.

Hehehehe
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 24. 10:49
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
csak sajnos nem tudom, mennyire egyszerű lenne ezt behajtani.

más: néhány éve a tengerparttól kb 10-15 méterre levő gyönyörú új apartmanban voltunk egy hetet a horvátoknál... ha valaki korábban építkezett, akkor az új szabályt visszamenőleg is be lehet hajtatni? (mert szerintem jogilag más ügy az engedély hiánya és az, hogy hány méterre van a parttól.)

MÁS: lelkiismeretes szomszéd takaros házzal rendelkezik, a háza mellett terasz jelleggel igényesen lefedett egy részt. (szomszédja írásos beleegyezésével) kért rá engedélyt is, de adminisztartiv okokból csúszott az engedély kiadása, ő pedig (lévén kis munkáról van szó) megcsinálta...

utána fennmaradási engedélyt sem kapott rá, pedig füles alapján még a fellebezési illetéket is befizetteték vele, a drága pénzen elkészített tervek meg ott csücsülnek az önkormányzatnál....

indok: zavarja a városi látképet (az utcáról szinte nem is látszik az egész, sőt 3 házzal arréb a cigányok által összetákolt putri persze nem zavarja a városképet...

3 hete láttam a szerencsétlen, amint szedi szét a terasztetőt... :-(

áááhhhh... ez MO.
Törölt felhasználó 2006. 05. 24. 08:32
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
"Az ilyen tulajdonosok egyszeri büntetésre számíthatnak, ám ha az épület nem kapja meg a fennmaradási engedélyt, akkor annyiszor ismételhető a büntetés, ahányszor a tulajdonos nem tesz eleget a bontási határozatnak."

Bolond az (legyen az önkormányzat, állam), aki nem él ezzel a lehetőséggel!!!
Évente egyszer be lehet szedni a büntetést, és még méltányos is, mert nem kényszerdózerol! Ez jobb, mint bármilyen adónem, amit ugye ezekre illegalitásuknál fogva kivetni sem lehet, hiszen azza jóváhagy a "hatóság"!
Törölt felhasználó 2006. 05. 23. 18:46
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
na itt a pénzcentrum cikke erről: link
Törölt felhasználó 2006. 05. 23. 10:28
A külföldiekét kell ledózerolni!!!
Törölt felhasználó 2006. 05. 23. 10:28
Nyuszi,
na arra én nagyon kíváncsi lennék.
Szerintem ez kizárt.
Törölt felhasználó 2006. 05. 23. 10:26
Úgy hallottam a rádióban, hogy a balatonon is megkezdik a tóhoz túl közel épült(engedély nélkül) nyaralók lebontását
Törölt felhasználó 2006. 05. 18. 14:13
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
:o))
Majd viszek Neked shorton sült csirkét:o)
Törölt felhasználó 2006. 05. 18. 11:24
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Kanyisz

Ja, sajna a csapból is ez folyik. Megy a lejárató kampány. Én sanda politikai szándékokat látok a háttérben. Egyébbként kiragadták a szövegkörnyezetéből , pedig én csak 3 899 000 dokumentumról beszéltem :)
Teljesen komolytalan állítás, én ennyi pénzért még a háziőrizetből sem tenném ki a lábam :)
arpado 2006. 05. 18. 11:13
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Nekem már volt ilyen ügyfelem aki venni akart, de sajnálta kifizetni nekem a tanácsadói díjamat. Segítettem kontaktal, megkerült, majd amikor átvágták csúnyán a fejét hívott, hogy baj van, menjünk, fizet, stb.
Én meg mondtam, hogy előbb lett volna okos, sajnálom, viszlát. Azóta is fut szegény a pénze után, pedig csak 2-3%ot kértem volna a biztonságáért.
Na sebaj, ilyen a magyar. Vesz valamit 20-30 milláért de sajnál 500-600 ezer Ft-ot hogy ne vágját át a fejét. Pedig figyelmeztettem, megmondtam előre...
Törölt felhasználó 2006. 05. 18. 11:13
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Vito
Te is azt a reklámot látod, hogy Téged már 3 899 000 Ft-ért meg lehet venni? Nem kéne felsrófolni az árat:o))
Törölt felhasználó 2006. 05. 18. 11:04
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
" Orbán Viktor volt kormányfő is közbenjár a horvát miniszterelnöknél, hogy ne bontsák le a szabálytalanul fölépített Vir-szigeti ingatlanok - állítja a zágrábi Vecernji List című lap. Az újság szerint a Fidesz elnöke kedden találkozott volna az ingatlanok tulajdonosaival.

A Vir-szigetén található magyar tulajdonú épületek számát az újság mintegy félezerre teszi. A Vecernji List azt állítja, hogy magas rangú politikusok építkeztek a szigeten.

Az újság szerint Magyarország volt amerikai nagykövetének, uniós diplomatáknak, államtitkároknak, minisztériumi tanácsadóknak, polgármestereknek van ingatlana Viren.

A lap megjegyzi: a magyar politikai elit mintegy 10 millió euró értékben, azaz 2.5 milliárd forintért építkezett. "

By inforadio
Törölt felhasználó 2006. 05. 18. 10:38
Előzmény: törölt hozzászólás
Ezt hívják úgy, hogy hivatallal való visszaélés!
Azaz amikor valaki a magánproblémáját hivatali hatalmával akarja orvosolni.
Mintaadó viselkedés egy külügyminisztertől!
Kövesse, aki tudja!
kissherceg 2006. 05. 18. 10:36
Törölt hozzászólás
matgab 2006. 05. 18. 10:32
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Az, hogy a külögy beavatkozik nekem azt sugallja, hogy erősen benne vannak politikusaink is...Legalábbis nem olyan villákat mutogattak, mint amit mondjuk egy tanár meg tudna venni...
Hajrá horvátok!
Ahol nem lehet építkezni, oda nem lehet! Az már Európa , mi meg itt vagyunk a Balkánon...
A szabály az szabály és ez így helyes!
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 20:24
Áttételesen ezt úgyis mi fogjuk megfizetni........mégegyszer.
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 19:16
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Kárörömöt? Nem tudom. A káröröm maximum annyiban káröröm, hogy sok magyar azt hiszi, hogy az egy dolog, hogy nálunk mindent meg lehet büntetlenül csinálni, de hogy ugyanezt a mentalitást máshol is lehet nyomni. A horvátok meg védik a saját érdekeiket.
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 19:08
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Azert en ereztem nemi karoromot a hozzaszolasodban.
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 19:04
Egyébként nem meglepő ez a mostani helyzet.... Majd pont a horvátok, akik a tengerpartjukból élnek, és alárendelnek mindent a turizmusuknak, fogják engedélyezni, hogy kőgazdag magyarok közvetlen a tengerpartra építkezzenek.
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 19:03
Fel kell hívnom a haveromat aki még nem látta Hollókőt, hogy az ő tengerpartija hol van?:o)
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 18:55
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
szabesz,
mi a bánatérat irigykednék? Nem ezért mondtam. Hanem azért, hogy nem kell lélekszakadva rohanni külföldre venni tengerpartra nyaralót, vagy ott építkezni, mert ez a vége. Sokan arra büszkék, hogy villájuk van a horvát tengerparton, de mondjuk még nem látták Hollókőt. Csak egy példát mondtam. Ennyi.
kissherceg 2006. 05. 17. 18:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 18:23
Előzmény: törölt hozzászólás
A lényeg az:
Magyarországan valaha valakinek a házát lebontották-e azért, mert engedély nélkül épített?
Ez a lényeg, hogy itt nem!!
kissherceg 2006. 05. 17. 17:57
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 17:55
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
akkor nem tudna röhögni rajtuk, mert azt nem bontanák le :)

Igaz itt nincs tengerpart se :D
Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 17:52
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Akkor is irigykednel, ha Magyarorszagon epitettek volna maguknak.

Topik gazda

gentlemanus
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek