Topikgazda: allergia 2006. 04. 12. 10:14

Orbán: elfogadható egy MDF-es miniszterelnök-jelöl t  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy félreáll, és egy MDF-es kormányfő-jelöltet javasol. A Fidesz elnöke nem nevezte meg jelöltjét. Az MDF részéről eddig egyértelmű volt, hogy a konzervatív pártnak egy jelöltje van, Dávid Ibolya. Úgy tűnik, hogy a Fidesz tisztában van helyzetével, igyekszik menteni a menthetőt. Az ellenzéknek egy esetleges megegyezés esetén is inkább csak matematikai esélye van a győzelemre.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=67374
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 09:44
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#100
alain,
Aki (felelös)politikusnak adja a fejét az véleményem szerint ne a saját pártja növekedését tartsa szem elött, hanem mindenekelött az ORSZÁG, a rá szavazó EMBEREK érdekeit. Ha ennek nem tud eleget tenni, akkor alapitson egy rt-t vagy bármilyen céget amit vezethet kedve szerint.
Bevallom eddig szimpatizáltam velük. Mostanában már nem vagyok biztos ebben a szimpátiában:-)
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 09:36
Előzmény: #96  bpmcwap
#99
bpmcwap,

az a gerincesség, ami eddig úgy tűnik, hogy megörzi kitartását a korábban közétett elvceihez és álláspontjához...

nem arra hajlik, amerre a szél fúj...

nem ül át abba/más a hajóba csak azért, mert elhúzzák előtte a mézesmadzagot...

folytassam még kedves bpmcwap???

a jelenlegi politikai környezetben ő tűnik a legkövetkezetesebbnek, és a legkevesbé demagógnak. egy hete még egyáltalán nem voltam ebben biztos, nem is gondolkodtam ezen. az elmúlt három nap még messzebb vitt a fidesztől.
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 09:26
Előzmény: #97  jancsika
#98

email.-ben kaptam:


link

Ezen a címen található az a dokumentumfilm ami gyurcsányról szól és nem mellesleg betiltott az összes mozi. De azt (még) nem tudta a kormányzati cenzúra megakadályozni, hogy a neten terjedjen.
Szerintem ez garantálja, hogy hiteles ami a filmben szerepel.
Kérek mindenkit, hogy legalább annyit tegyen meg az országért hogy elküldi minnél több ismerősének, és ne sajnálja rá azt az egy órát hogy végignézze.
jancsika 2006. 04. 13. 09:23
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#97
Azt azért lehet sejteni, hogy ha maradnak az MDF jelöltek, akkor ez a balosoknak kedvez.

Ezért az lenne az etikus, és lovagias, ha minden MDF-es jelölt visszalépne, de senkinek sem a javára és a szavazói saját lelkiismeretük alapján döntenének. Magyarán nem támogatnak senkit.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 04. 13. 09:18
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#96
milyen gerinc???
Agyam eldobom... kötelezővé tenném az egész ország számára a kavinton szedését!
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 09:16
Előzmény: #81  elemes
#95
elemes,

akkor én is az az egy harmad vagyok, aki azért szavazott az MDF-re, mert a fideszt rühelli, demagógnak és felelőtlennek tartja, de az mszp teljesítményét is nagyon kevésnek tartja és hasonlóan elutasítja...

kifejezetten nagyra tartanám, ha Ibolya nem adná be a derekát!!! nem miatta fog vszleg győzni a "baloldal". gerincességével talán éppen most alapozza meg a politikai jövőjét.

szerintem a legtöbben pont ezért szavaztak az MDF-re és kifejezetten nem szeretnék, ha bárkivel is megegyezne Ibolya.

Más: MDF vezetőség helyében én komoly lépéseket tennék azon jelöltekkel szemben, akik helyi szinten más irányba húznak...
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 08:36
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
#94
'98-ban sem volt más a helyzet, akkor az mszp több szavazatot kapott, mégis a fidesz nyert. Ilyen a választási rendszer, ezt szavazták meg anno a rendszerváltás előestéjén. (USA-ban is ugy nyerte Bush az első elnöki mandátumát, hogy összességében kevesebb szavazatot kapott, mint Gore. Gorek anno nem patáliáztak ennyit, pedig kicsit komolyabb ország vezetéséről volt szó.) A választási trv 2/3-os, le lehet ülni és megváltoztatni. Persze a nyertes sosem akarja (akármelyik oldal is nyer...). Furcsa reakciókat olvasok, aki(k) szerint mszp-szdsz győzelem esetén itt mindenkinek emigrálnia kéne, mindenki koldus lesz stb-stb. Ez szerintem súlyos, nem hiszem bármelyik oldal is nyer, akkor ezreknek/millióknak emigrálnia kellene, árnyalatok vannak, amik között választani kell. A fidesz programja egyébként szerintem a rendszerváltás óta a leg"kommunistább", nem értem miért az mszp-t kommunistázzák egyesek.
Ki mit szól ahhoz, hogy tegnap az m1 estében OV gyakorlatilag bejelentette a közdelem feladását? Furcsa, hogy olvadt az önbizalom: vasárnap még reális a fordítás, hétfőn közdeni fogok, kedd az mdf-re szükségünk van, szerda nincs esélyünk. Azt hittem, hogy tényleg közdeni fog, ehelyett próbálja a felelősséget az mdf-re tolni. Kár...
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 02:15
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
#93
Makler neked szerintem üldözési mániád van azok alapján amiket írsz. De ez már a Te bajod :o)

Jót nevettem a 2 beírásodon.

"Az Exit-Pol is csak a csalást segíti. "

Exit-pol-t betiktani egy demokráciában???
Jó lehet a Te általad elképzelt világban elni...
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 01:45
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
#92
Még valami, úgy tudom az MSZP-nek köszönhető (tulsúlya van az OVB-ben álá Ritko Emillia), hogy még nem törölték el a borítékot a szavazásnál, ami majdhogynem lehetetlenné tenné a láncszavazást.

Másrészről az EXIT-polt is rég be kellett volna tiltani, hisz mióta számítógépes adatfeldolgozás van ígyis 1-2 órán belül megvannak a sokkal pontosabb eredmények. Az Exit-Pol is csak a csalást segíti.

Gondolom ott a baloldalt most azt dörmögik, hogy a jobbosok is biztos csalnak. De ez az egyik fő különbség a kommunista jogutód párt az mszp és pl MDF közt. Az MDF-nek vannak elvei, nem utólsó bűnözők mint az mszp vezérkara.
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 01:32
#91
A hivatalos adatok szerint 4 512 021 szavazat a Maszop-ra 4 542 224 szavazat a Fityeszre érkezett, tehát 40000-rel több. Területi listán az Mszp, egyéni jelöltekre a Fidesz kapott több szavazatot. Mindenesetre a MIÉP szavazatokkal együtt valóban kijelenthető, hogy kormányváltó hangulat van, csak a választási rendszerünk nem gondolja így.

Mivel kompenzációs listából csak az egyéni mandátumokhoz képest töredéknyi mandátumot osztanak ki. Az optimális szavazóerőforrás elosztás egy pártnál ezért az, ha minél több helyen 50% plusz infinitezimális szavazattal nyernek.

Így a rendszer azon választási gengsztereket (mszp) támogatja, akik a saját közvéleménykutató cégeiktől beérkező exitpol adatokat illegálisan felhasználva ott vesznek szavazatot a még éppen futó választáson ahol az egységnyi szavazatvásárlási költség / mandátum a legalacsonyabb.

Valóban azzal, hogy az egyik MSZP-s budapesti kerületi alelnök kijelentette, hogy szoktak láncszavazásos szavazatokat venni kb. 2000-ért és hogy a választási adatokat böngészve feltünően sok az 50% plusz kevéssel nyerő mszp-s a kép számomra tiszta.

A mindent tudó nagyképű Gyurcsányunk persze azt jelentette ki, hogy a legtöbben rájuk szavaztak. Lehet ez jött ki neki elsős Statisztika tanulmányai alapján, sajnos a másod évesből láthatóan már megbukott, mert ilyet kijelenteni nem lehet ezekből az adatokból... Hálistennek még nincsen győzike (vele kampányolt a tróger maszop) kuksoló kamera a szavazófülkékben és ezért nem lehet tudni, hogy hány különböző ember áll az összesített szavazatok mögött. Hisz a rendszer az összes lehívható adattal együtt sem determinált, mert nem biztos, hogy mindenki 2 szavazatot adott le...

Ez a baj sajnos egy felfuvalkodott közepes tanulóval, azt hiszi hogy mindent tud, közben az ellenkezője igaz.
Knight Tyris 2006. 04. 13. 00:47
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#90
Ha már választási eredmények, talán tegnapelőtt hallottam az Estében.
Bent volt az Áder, meg valamelyik szoci, talán a Hiller és a szocialista vendégnek a Baló
György felvetette, hogy:

A Fidesz kb 95000 (kilencvenötezer) darab szavazattal többet kapott, mint az Mszp, mit szól ehhez.

Hát csak hebegett, habogott és azzal jött, hogy előfordul az ilyen, mert megtörténhet, hogy egy-egy jelölt nagyon nagy szavazatszámmal nyert a Fidesznél, de szerinte ez nem fontos, mert úgyis a mandátumokat kell nézni, és ott nekik kedvez az eredmény.
Hát érdekes a választási rendszerünk mit nem mondjak. Nem az nyerte az első fordulót akire a legtöbb ember szavazott.
És akkor még balról jön a szöveg, hogy a többség a kormányt támogatja. Mandátumilag lehet ez az eredmény, de mi van a leadott zsavazatok darabszámával?
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 00:26
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#89
Igazi baloldalikent undor fog el amit itt latok, ide kuldtek tucat kommunista partkomisszart hogy szetverjek az MDFt. buxer, szabtom, speedy, fpzs, smith neven irogatnak partkatonakent es kozvetlenul hiller elvtarsnak jelentenek. azt se tudjak mi az a reszveny mit keresnek itt!!!!! Gyomorforgato ez a stilus, baloldalikent elhatarolodom az ilyen aljas vakondokoktol Beria tanitvanyok
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 23:33
Előzmény: #82  bpmcwap
#88
"Azok akik az MSZPre szavaztak ugyanazok lőjék maj őket fejbe akik az anyukat meg az apjukat... esély meg van rá... "

NE HARGUDJ BP, DE EZZEL A HOZZÁSZÓLÁSSAL MINŐSÍTETTED MAGADAT, DE NEM IS KICSIT.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 22:02
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#87
Tottyano , nem tudok mit valaszolni, bar indulatosnak sem probalok lenni.Inkabb csak annyit, hogy az en iskolazottsagomtol nem is varhato tobb. De azok a tobbiek - gondolom azert valami diploma csak van az asztal fiokban, netan ketto is - akik itt kopkodtok lepten-nyomon az Orbanra?! Tisztelet a kiveteleknek.

Nem tudom miert arrol van szo, hogy en naiv lennek es tul joindulatu Orbannal szemben, amikor csak annyit irtam, hogy nincs abban semmi hogy probalja a gyeplot kikapni a mostaniak kezebol es ezert kesz lemondani nagyon komoly dolgokrol amik eddig egyertelmuek voltak mindenki szamara.Szoval ezt ugy kritizalni mint megvetendot, az egy orvosabb orvos szamara maris valami velejerol feltoro fiziologiai rosszindulatnak tunne.
Es cash , veled abszolute egyetertek. Elemes ! gondolnad?, hogy veled is :)) Jo persze ugyanazt latjatok, de szerintem ezek az ellenzeki urak is ettol tartanak, hogy az nem ugy lesz ahogy David Ibolya eddig makacskodott.Azert ne feledjuk, hogy meg hatra van a masodik fordulo, es hiaba minden jobb oldali osszefogasnak, megegyezesnek, ha ugy sem kepesek megnyerni a valasztasokat.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 21:56
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#86
Mivel a nagykutyák remekül +vannak ellenzékben és kormánynál egyaránt, kedves veszettül csaholó kiskutyák kérem a nemzetet nem gyalázni!!!!!
Komoly dolgokról, csak higgadt fejjel, átgondoltan!


Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 21:46
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#85
Úgy látom néhányan túldimenzionálják a választási eredményeket.
Április 24-én is fel fog kelni a Nap , majd este lenyugszik.
Viszont nem tudom a harcos fidesz hívőknek feltünt-e , hogy szeretett vezérük száján nem bírt kijönni egy egyszerű szó: lemondok.
Úgy beszélt a Fidesz-MDF koalíció útjában alló személyről mint ha nem magáról beszélne.Körülírta jobbról, balról, folyamatosan 1 szám 3 személyben emlegetve az illetőt és annak távozását. Szvsz tanulságos.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 21:28
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#84
kanyisz,
azért tényleg kiverik az emberben a biztosítékot az aktuális magyar pártok. Ezt ép ésszel megérteni, felfogni tényleg szeduxe kell hozzá. Nagyon nehéz megállni azt is, hogy ne hányd le őket. BP-nek sok szempontból igaza van, mégha borzasztó nyersen is fogalmazta meg az álláspontját. Revideálom korábbi álláspontomat, és aszondom, de a magyar embernek súlyos bajok vannak az agyával. Akarattal rohan a vesztébe. Olyan, mint a süketnéma és a vak keveréke. Nem is csodálkozok rajta, hogy ilyen szánalmas nemzet, mint a miénk, mindig megszívta a bránert a történelme során, mindig rossz oldalon álltunk, mindig mindent elveszítettünk. Még olyanok is szivattak, szivatnak bennünket, mint az általunk lenézett románok, szlovákok, mindenki. És vajon miért? Mert kibaszott szar, gyenge, felelőtlen, erkölcstelen politikusaink voltak mindig. Ez a helyzet mára még jobban romlott. Labancék se nagyobb nemzet, mégis mindig jó helyen tudtak állni, és milyen király országuk van. Hát balos érzelmű fórumtársaim, gratulálok a győzelmetekhez, élvezzétek a napsütést. Rendben megy minden, piros pontot, csillagos ötöst érdemelt az elmúlt kormányzat. Elátkozott egy ország vagyunk, elátkozott emberekkel.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 20:29
Előzmény: #82  bpmcwap
#83
Aki így ír polgártársairól, annak csak egy mondható.
Húzz el innen, takarodj!
bpmcwap
bpmcwap 2006. 04. 12. 20:12
#82
mindig vörösbe van öltözve... biztos átpártolt a szocikhoz... lehet nem is alaptalanul konbináltak nyugaton mszp-szdsz-mdf kormányra...? Azért azt nem akarom elhinni, hogy tényleg ennyire sőtét nép a magyar... ez azért hihetetlen... a számok nem hazudnak!!!! Azok számok!!!Hol volt ilyen méretü hiány Orbánéknál???Carok rá hogy ők se szentek na de ember!!!Agyam eldobom... Tod mi az én véleményem?Azok akik az MSZPre szavaztak ugyanazok lőjék maj őket fejbe akik az anyukat meg az apjukat... esély meg van rá...
Balfacok... hihetetlen!!! De fogok rajtatok röhögni bazeg miko emigrálásom után maj hazajövök azt ugyan azt látom maj mint mikor kimentem csak többen fognak az uton koldulni... Nagybátyáimnak volt igaza hogy nem jöttek haza... mikor rendszerváltozás volt montuk nekik jöjjenek haza, azota is hazalátogatnak de egy hétnél tovább egyik se birja... sötét huje magyar!Ezt megcsináltátok!Huzzatok bele vaze!!!!Aná hamarab hatok éhen!
elemes
elemes 2006. 04. 12. 20:03
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#81
cash,

Az MDF szavazóinak kétharmada rendkívül rossznéven veszi, ha Ibolya miatt győz a baloldal. Ha nem egyezik meg, lenullázta a politikai jövőjét.

Topik gazda

allergia
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek