Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 08:38

VÁLASZTÁS 2006 - Te kire szavazol?  

ebbe a topikba csak annyit írjatok, hogy melyik pártra (pártokra) fogtok szavazni és pár mondtaban indokolhatjátok, ha akarjátok.

Mindenki véleményét köszönöm!



A topik mottója: a politikusok a hatalomért küzdenek, nem a Ti érdekeiteket nézik (tsztelet a kisszámú kivételnek) - fanatizáltan egymásnak esni miattuk őrültség! Csak nyugodtan, békésen...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 06:18
#320
Gentlemanus
Te lehet hogy nem tudsz róla , de csak az elvakult fideszesek komcsiznak. Egyébként a fidesz saját magát verte szét. Egy árulókkal teli pártnak aki csak egy pártot szeretne a jobboldalon és egyet sem a balon nincs sok esélye.
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 00:01
Előzmény: #318  Törölt felhasználó
#319
Ezért kedvellek ARP!:)
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 21:09
Előzmény: #317  Törölt felhasználó
#318
Ugyan Tornádó hagyd már - nyert a csapatod - na és, mennyit kerestél te ezzel?
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 21:07
#317
De jó ma ez a baloldali pezsgő.Aki Mszp-s egészségére,aki jobboldali,veszteni tudni kell.
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 18:21
Előzmény: #315  Törölt felhasználó
#316
Hát ugy látom jóval kevesebben mentek el szavazni, mint 2 hete. Viktor barátunk hiába tett meg annyi kilométert.
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 21:53
#315
Kedves Baloldal pezsgőket a hűtőbe,de még nem kibontani.Mszp
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 21:05
Előzmény: #313  Knight Tyris
#314
Szavazzuk meg Ruzsa Magdit m.elnöknek. Tiszta és ártatlan.
Knight Tyris 2006. 04. 22. 18:45
Előzmény: #312  Törölt felhasználó
#313
Hát ma maximum Csonttörőre. :o)

Egyébként Ruzsa Magdi a befutó. :o)
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 15:27
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#312
én a Ruzsa Magdira:-))
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 11:51
Előzmény: #310  spade
#311
Spade,
hm, érdekes gondolatok ezek.
Az lehet, hogy az idő a bal ellen dolgozik, de most mégis úgy tünik, hogy nagyon rövid távon a jobb ellen. A komcsik mindent meg fognak tenni az elkövetkező négy évben, hogy frontális támadás alá vegyék a jobbot, megpróbálva szétporlasztani azt. Az általad elmondottakra akkor van jó esély, ha ugyanebben az egységben megmarad a jobb a komcsik ellen az elkövetkező négy évben is, ellenállva minden támadásnak. Tény, hogy kurvára vigyázniuk kell minden szavukra, mert most is csak pár hülye lépéssel cseszték el az egészet. Frázisokat nem kellene pufogtatniuk. Minden esetre, a te általad felvázolt helyzetbe sajnos belefér, hogy a maszop több cikluson keresztül uralkodjon. Az én problémám az, tudod, választási tekintetben is szelektív válogatás / elbírálás van. A Maszop megtehette, hogy a választási lap egy az egyben másolatát ki lehessen postázni, csak a maszopos nevet megjelölve rajta, a királyi posta segédletével, ha viszont a fiszöv nyomot valami választási szórólapot, azokat a zsernyákok meg bekasznizták rögtön. Ez a nagy probéma Spade. Én nem vagyok elvakult jobboldali. Sajnos Veres szemére se lehet túl sok mindent vetni, amit csinált Szabolcsban, mert amikor meg Viktorék voltak hatalmon, akkor ők is ugyanezt csinálták, csak jobboldali nyerésű körzeteket, településeket támogattak. Ezért fenntartom azt, hogy lehet kígyót-békát kiabálni egymásra, csak a balosok is beláthatnák, hogy ugyanezt csinálják, csak még erőszakosabban.
spade 2006. 04. 21. 23:15
#310
Szabesz,
Azért itt sok minden történelmi érdemet lehet Orbánnak tulajdonitani
1. Megszervezte a jobboldalt és 2 cikluson keresztül egyben is taretotta
2. létrehozott a jobb oldalon egy versenyképes formációt amelyik mindig versenyben van és lehet már másodszor csak az szdsz-el együtt sikerül legyőzni. Azért ez nem kis dolog, gondold el nem is olyan rég Torgyán még isten csáaszár volt.
Most meg sehol, és ez idő hiszen csak ciklusról ciklusra lehet kirostálni az ocsút

AZután ott a kérdés, ugye ki a jobboldali? jön itt mindenki a hülyeséggel hogy a Fidesz baloldali párt. A jobboldaliság 2 legfontosabb attributuma a vállásossághoz a hithez való viszony, ezt elismeri és nem materialista: ilyen a fidesz? igen, ilyenek a szocik,? nem
A második a nemzetben való gondolkodás, a nemzeti örökséghez a nemzeti tradiciókhoz való viszony. Ápolja ezt a Fidesz? igen, internacionalista,globalista:? Nem, Milyenek a szocik:? internacionalisták,globalisták? igen, mennyire gondolkodnak tradiciókban,nemzetben? a népszevazás az állampolgárságról megmutatta mennyire.
Tehát a fidesz egyáltalán nem baloldali párt, még ha a gazdaság politikájába populizmust is vegyitett, hiszen az Európai keresztény-konzervativ pártok is elsősorban az ideologiák mentén politizálnak nem pedig a gazdaság az elsőrendű kérdés.

Én nem látom defetistán a történetet, a baloldal elég nagy nehézségekkel néz majd szembe, másrészt pedig a gazdasági főlény elenyészik hiszen általában csapnivalóan rossz üzletemberek. A megszerzéshez értenek, de a fejlesztéshez a hosszútávú stratégiához nem lásd Pick Tehát amikor már nem lesz mit elosztani a privatizációban, mert mindent elosztottak a saját éhségük fogja felfalni őket a vagyonuk meg elporlad.....a nagy kapcsolatrendszer ,meg ujságirók megöregednek és elerőtlenednek, tehát az idő sem nekik dolgozik.. De abban igazat adok Neked alaposan át kell gondolni a 2. vereség után a Fidesznek a politizálást és uj népszerübb alapokra helyezni. Pédául azonnal elismerni a választási vereséget nem megmagyarázni hogy az majdnem győzelem stb. just to name a few..
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 22:45
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
#309
Természetesen a FIDESZ kapja a voksom Budaörsön.

Hajrá Lilák! Hajrá Magyarok!
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 22:02
#308
Igen,igen.Mszp
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 21:29
Előzmény: #305  Knight Tyris
#307
Nem ertek egyet. Ha a szocialistak _ilyen_ negy eves makrogazdasagi teljesitmennyel a hatuk mogott is a legnagyobb eselyesei ennek a valasztasnak, akkor barmelyik valasztasnak eselyesei.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 21:01
Előzmény: #304  Törölt felhasználó
#306
Buxi,
még mielőtt ütnél minden fradistát, jelzem, hogy a Lokinak szurkolok. De gondoltam, hogy ugrassz erre a kis aforizmára.
:-))
Knight Tyris 2006. 04. 21. 21:01
Előzmény: #302  spade
#305
"ha a Fidesz nyert volna az is csak 4 évig tartott volna objektiv okokból, fel lehet úgy is fogni hozzák helyre a szocik amit elb@sztak..."

Már a választások előtt is többször ezzel a gondolattal bajlódtam én is.
4 éve eléggé dühített, hogy nem a jobb oldal tudott tovább kormányozni, most annyira nem is zavar az eredmény.
Nem szeretem ha más szemétdombján kell valakinek rendet csinálni, úgy meg pláne nem, hogy még majd 2010-ben ráhúzzák/nák a vizes lepedőt, hogy némi kellemetlenséggel is járt a rendrakás.
"Élvezzék" ki ezt a 4 évet, aztán remélem több cikluson át nem kerülnek kormányra.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 19:15
Előzmény: #303  Törölt felhasználó
#304
A szocik a hátukon vitték be a szocikat az unióba. Ez lesz 10 év múlva a töri könyvekbe!- ütni kell, ütni kell- minden fradistát ütni kell! :-)
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 18:46
Előzmény: #299  spade
#303
Igen, Mikola hiba volt, es Orban 'multja' is hatranyt jelentett. De ez utobbi nem volt megkerulheto, mert az altalad leirt szurke eminencias musort nem tudta volna lejatszani, ugyanis nem volt elegge egyben ahhoz a partja.

Nekem a Fidesz kampanya soran olyan erzesem volt, mintha ok a 2002-es valasztasokat akartak volna ujrajatszani. Ezzel a strategiaval negy evvel ezelott valoszinuleg nyertek is volna. De nem 2006-ban.

Masreszrol a baloldalnak egyszeruen tobb penze, gazdasagi hattere, mediaja es nagyobb, befolyasosabb ertelmisegi holdudvara van. Ezert van eselyuk a tovabbi hatalomban maradasra.

Innen visszanezve, valojaban az tortent, hogy vegul megszereztek a politikai hatalmat (is) azok, akiknek ez akkor lett volna a 'jogos' jussa, ha nem tortenik meg a rendszervaltas, egesz pontosan a kormanyvaltas 1990-ben. De mivel megtortent, ezert egy kiterot kellett tenni (az MSZMP KB meg 1989 masodik feleben is ugy szamolt, es nem is alaptalanul, hogy a '90 tavaszi valasztasokat ok nyerik). '94-ben, negy ev inkompetens MDF-es kormanyzati ev utan helyreallt a 'rend'. Csakhogy a baloldal 1998-ban elaludt. Ez azonban megiscsak egy veletlen baleset volt. 2002-ben a Fidesz meg talan fordithatott volna, de akkor meg o aludt el, es innen mar visszatertek a regi, teljesen el sosem ment strukturak, es ekkor pecsetelodott meg a mindig is joval eselytelenebb jobboldal sorsa. Es ez teljesedett be most.

Tolgyessy Peter pozicioja volt az, hogy az igazi szembenallas valojaban a volt 'nomenklatura' es az ezzel szemben allok kozott van. (Ez vulgarisan sok jobboldaliban kommunistazaskent csapodik le, de valojaban nem szimplan a regi MSZMP tagsagi konyv szamit.) Ebben az elgondolasban az a racio, hogy egy valodi rendszervaltas utan legalabb 10-15 evnek kell eltelnie, amig az utodpart ismet hatalomra kerulhet, hogy ezaltal ne oroklodjenek at tul nagy mertekben a hatalmi strukturai (lasd pl. Spanyolorszag, Portugalia).

Viszont ez a hajo mostanra mar elment, uj korszak kezdodik. Es ebben a baloldali indul (ismet) elonnyel. A gazdasaghoz hasonloan a politikaban is gyenge a verseny, lejt a palya. Tehat siman benne van a pakliban egy tobbciklusos baloldali kormanyzas.

A jobboldal meg a hagyomanyos serelmi politizalasaval csak megjobban beleszoritja magat a vesztes helyzetebe. Valami mast kene kitalalnia, ujra kene valahogy indulnia, egesz mas alapokrol - de ez csak egy megerzes.

[Ugy latom, ismet sikerult egy kisregenyt irnom. Sorry.]
spade 2006. 04. 21. 18:32
#302
Igen szerintem Orbán a legnagyobb politikus a mezőnyben, de akkor se kellett volna vezetnie. Attól beszélhetett volna még lánglelküen de ne Ö legyen a céltábla.
Igen egymaga szinte majdnem meg tudja forditani az eredményt de ez mire jó ? Hogy döntetlen közeli eredménnyel de kikapjon.....
Mondom neki most edzőnek kell lennie, hiába tudná ö jobban belőni a gólokat, nem neki kell játszani hanem motiválni untermannak lenni, legyen királycsináló nem lebecsülendő feladat Ha erre képes a jobboldal a tanulságokat levonva simán nyerhet, nem lesz ez a 4 év csupa derü és kacagás....egyébként ha a Fisesz nyert volna az is csak 4 évig tartott volna objektiv okokból, fel lehet úgy is fogni hozzák helyre a szocik amit elb@sztak...
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 18:24
Előzmény: #300  Törölt felhasználó
#301
Spade,
azért gondold már el, hogy 4 éve egymaga megfordította majdnem az eredményt olyan vehemenciával kampányolt.

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek