Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2026. 04. 23. 22:19
Előzmény: #2799  Placi82
Iran ráér. Viszont a KLM nek meg már nincs elég  kerozin. 
Placi82 2026. 04. 23. 22:08
Előzmény: #2798  Scubi
Eltelt a kedd, a szerda, a csütörtök és sehol sincsenek a  hidakat bombázó repülök és rakéták, se a partraszálló USA  hadsereg Dwight  Eisenhower vezetésével....:) . Khmmmm....
Na mi a mégsem tartják a szavukat, határidőket ? 
Valahogy sejtettem. 
Scubi 2026. 04. 23. 21:00
Előzmény: #2789  FeherTibi
Vissza ment az US ba, Iran nem ment el targyalni....
nyuszibroker 2026. 04. 23. 18:54
Előzmény: #2794  keeper
Az usánka bombázókba, vadászgépekbe, drónokba, tankerrepülőkbe bezzeg kerül kerozin... 
Placi82 2026. 04. 23. 18:35
Keeper nem vagyunk mi népi tanítok, mint a régi világban.  Én már elengedtem. 
Majd megtudjak!! :)) Hagy szívjanak. 
Van egy olyan érzésem, veled is kapcsolatban, hogy mikor nekünk már  fájni fog kicsit, ők  tudod a kis senki minuszolgatok már üvölteni fognak a fájdalomtól. 😉 
Érted? 😉 
Placi82 2026. 04. 23. 18:31
 "" fasza minden, meg lesz majd végtelenített IMF hitel mindenkinek csak a kamatokat ne kelljen fizetni szituáció. Ha amerika elhúzódó háborút fog csinálni, márpedig az lesz, akkor megszívtuk,"
 De a neoliberálisokat ez  nem érdekli.. Fogd már fel, majd megtudjak.... 
Amugy meg ismered azt a viccet mikor a gazdag zsidó bankár tanítja a fiát. 
-Tanuld meg fiam a pénz nem boldogít!! 
Nu, de a kamatos kamat! No az viszont boldogít! 🤣 
keeper 2026. 04. 23. 17:59
Előzmény: #2792  takika200
Ja látjuk, Európa a kerozin 75%-át az arab államoktól szerezte be, végül is csak pár járat lett törölve és megdrágítva, az összes európai kerozinelőállító 110%-os kapacitáson nyomja, hogy ne legyen ettől is nagyobb baj.(amúgy még amerikában is hiány van belőle de sebaj)
.
A LNG még nagyobb szívás lesz, de arról mindeki kussol, mert Katarból jött az egész. A szoros zárva, az infra 20%-a szétlőve és 2 év a helyreállítás (nem én mondom, hanem a katariak) de amúgy fasza minden, meg lesz majd végtelenített IMF hitel mindenkinek csak a kamatokat ne kelljen fizetni szituáció. Ha amerika elhúzódó háborút fog csinálni, márpedig az lesz, akkor megszívtuk, van itt tengeralatti adatkábel elvágással való fenyegetéstől kezdve minden.
A piac meg még azt is elhinné Trumpnak, ha azt mondaná, hogy az ég zöld...
.
Hegseth, akinek a katonai szakértelem és nem a politikai hűség számít:
https://www.vg.hu/kozelet/2026/04/trumpnak-hegseth-pentagon-katonai-vezetok-kirugas-iran
Lényegében addig rúgdossák az embereket, amíg olyat nem találnak, aki csak bólogat a háborúra, piszok jó vezetés....
https://youtu.be/sqg9M6U9UaE
Placi82 2026. 04. 23. 15:52
Előzmény: #2792  takika200
Zseni vagy :)) hormuzi szoros és vörös tengeri szoros isoff lesz egy háború eseten...
Most 400 millió +........millii hordó olajat szabadítottam fel Kína és USA és jó pár ország a stratégiai olaj tartalékbol amit olcsón szerzett még be pár éve  van egy rossz hirem 3 hét és elfogy es akkor  szembesül a világ, hogy hiányzik napi 20-25%olaj azaz napi 20 millió hordó olaj /nap..... 
Kb Mad Max kategória esete lesz a világban 
takika200 2026. 04. 23. 15:17
Előzmény: #2791  keeper
süket duma az egész, a piac leszarja :) . csak a remegő kezűek adnak és fosnak 
keeper 2026. 04. 23. 15:16
"Látja, tudja valaki, hogy most mi történik ?"
.
Felkészül mindkét fél az összecsapásra, az történik.
Olvassatok a sorok között, Hegseth-ék virágnyelven elmondták mire lehet számítani.
https://youtu.be/XNPYTNEPPeo
3:03-3:25
.
Egyébként, ha lesz változás itt látni fogod:
https://iran.liveuamap.com/
.
Jelenleg Janbu a legérzékenyebb pontja a szituációnak, amint az ott dekkoló hajókat vagy az átfejtőt(kikötőt) vagy a szaúdi finomítókat kilövik azonnal katapultálni fog az olaj - és hajóbiztosítások -  ára és erre nagyon jó esély van, ezért is telepítette be magához a pakisztáni katonákat SzA, hátha így Irán majd nem támadja meg, de akkor majd a hutik megteszik helyettük, ők úgyis háborúban állnak SzA-val 11 éve, csak most épp tűzszünet van érvényben.
Placi82 2026. 04. 23. 12:15
Ez egy káosz saga. Követhetetlen. Csodálkozom mi tartja a NDX. et fenn. 
FeherTibi 2026. 04. 23. 11:59
Látja, tudja valaki, hogy most mi történik ?
Ugy tudom, JD Vance a hét elején Pakisztámba ment, tárgyalni.
IOtt van még ?  A tárgyalás kezdetére vár ? Vagy vissza utazott ?
Placi82 2026. 04. 23. 11:51
Előzmény: #2784  Zedisdead
Ez nem is hipot etikus filozofálgatas a részedről.
Hanem tényszeruseg Zed!!! 
Mert 
1)Orosz-Ujtan háborúnak 2014 Majdani forradalmomtol meg volt a maga geopolitikai előzménye, ami káros volt Oroszország nagyhatalmi statuszára, biztonságra nézv. Intahohy USA se turné el és tűrte el se venezuelaba se Kubaban az ellenséges érdekeket, sem most sem 60 éve  ergo miért követelik ezt másoktól, hogy ők viszont turkek. 
2)Puzyin kivagta a Jelcin Nyugat árát "Londoni"  Oligarchak az országból akik tulajfonotak 2000 és években az ország nyersanyag és termelő eszkozeinek a nagy részét. És hát ezt vissza akarták állítani a Jelevini Navalnik vonalat de se 20 szankció al se orosz jegybankibtartalekkla se yswift rendszerből való kutatással se tudtak Navalnijt Putyin helyére ültetni bizonyos körök... 
Szegény ukrán nép meg csak felaldozhato paraszt ezen " nagytőkes körök" számára a geoppolitikai sakk táblán. 
Irán dettó embargos, Venezuela dettó, Kuba dettó. Ők csak ki akartak törni az USA nyomás alól. 
Ezek az országok mint a befőtt a polcon el lettek volna, a saját kis világukban, ha nincsennek basztatva és piszkálva.... 
Sőt Kína se ugrált volna ha nem látja hogy szűkitik és beszoritjaka mozgasteret, nyersanyag logisztikai szempontból. 
Ui: Irán lehet dusít urant, bár 60% az ég messze nem fegyver. De az a tény hogy Izraelnek viszont még van engedve, jobban mondva se nem tagadja de el se ismeri hogy atomfegyvereit vannak és egyetlen országként, pedig mint Irán ellensege semmilyen nukleáris egyezményben nincs benne, az azért érdekes.. 
Szóval nekem fura ez????? 
Izraelnek el van nézve az ami Iránnak úgy sincs elnezve, hogy fényévekre van egy hordozoraketas  nukleáris fegyvertol.? 
Vagy inkább  is-is, mert a petrodollár is bejatszik ebbe az egész storyba? 
Maganvéleményem hogy a Nyugati világ EU es sajnos USA is súlyos geopolitikai baklovesek sorozatát követte el. Aminek következményeit sajnos az átlag népet viselik majd meg..... 
Azért kíváncsi leszek milyen gyorsan fogy a olaj taretalek🤔 
Na a sok hivatásos libsi, ellent mondani nem tudó, senkiházi most minuszolhat megint..... Hajra, 🤣 
Borisz 2026. 04. 23. 07:58
ha a fürdőkádazás LGBTQ témához vezet, lehet inkább zuhanyozni kéne
keeper 2026. 04. 22. 22:20
Előzmény: #2783  Placi82
keeper 2026. 04. 22. 22:03
"Azon filóztam tegnap a fürdőkádban, hogy most már valószinűleg nagyon kevés választja el Kinát Oroszországot és Iránt attól, hogy nyersanyagblokád alá vonják az euroatlanti felfuvalkodott országokat"
.
Az oroszok már elkezdték, "technikai okokból" nem engedik át az olajtranzitot Kazahsztánból Németországba.... és akkor még örülhetnek, mert már sokkal durvább fenyegetőzések is elhangzottak a  napokban. Állítólag csak egy hónapra vonatkozik, de lehet hogy a "technikai fennakadás" elhúzódik, láttunk már ilyet... ( ha esetleg meg az ukránok lőtték volna szét a hozzátartozó infrát, akkor majd lerendezik a  németekkel..) DE ez sem számít, mert 1-2 éven belül amúgy is az Unió és az USA tiltja majd a komplett orosz energiaexportot az EU-ba...(a pontos dátumot is írták, de már nem emlékszem pontosan, aki tudja megírhatja, 2027 valamennyi tán)
https://www.portfolio.hu/global/20260422/varatlanul-elzarjak-az-olajcsapokat-oroszorszag-hallgat-egy-teljesen-mas-iranyba-vihetik-az-olajat-832140
.
" Amire még szükség lenne az az iráni és orosz tengeri olajexport fenntartása, de szerintem a nukleáris fenyegetés valszeg elég lenne ahhoz, hogy ne nagyon merjenek nyúlni a tankerekhez. "
.
Ezzel kapcsolatban már jelent meg állásfoglalás pár nappal ezelőtt, amikor elkezdődött az amerikai blokád, a kínai haditengerészet parancsnoka tökömtudja csingcsang ellentengernagy bejelentette, hogy amennyiben az USA a kínai olaj-, gáz-, áruszállító hajók szabad áthaladását akadályozza, akkor azt a kínai haditengerészet fogja lehetővé tenni.
Nem tudom, hogy ez mit jelent, nem vagyok se diplomata, se politikus, de úgy látom hatott, mert a kínai hajók gond nélkül átjutnak mind a két blokádon....
Zedisdead 2026. 04. 22. 20:42
Előzmény: #2783  Placi82
Azon filóztam tegnap a fürdőkádban, hogy most már valószinűleg nagyon kevés választja el Kinát Oroszországot és Iránt attól, hogy nyersanyagblokád alá vonják az euroatlanti felfuvalkodott országokat.
Irán egymaga ki tud ütni kb 20 mbpdt, némi héliumot, aluminimumot, gázt. Oroszország megteheti azt, hogy csak DK Ázsiának ad el, ha bevállalja mondjuk az energiaexportja feleződését. Mindkét ország nagyon sokáig birná ezt, amennyiben a kinaiak meghitelezik őket, azaz ellátják iparcikekkel őket. Ez KInának valszeg teljesen megengedhető költség lenne. Amire még szükség lenne az az iráni és orosz tengeri olajexport fenntartása, de szerintem a nukleáris fenyegetés valszeg elég lenne ahhoz, hogy ne nagyon merjenek nyúlni a tankerekhez. Na ez elég game over lenne a világon sok  fejlett demokráciának, ahol még mindig az LGBTQ a civilizáció non plus ultrája.
Placi82 2026. 04. 22. 19:06
Előzmény: #2782  keeper
Hát ha igazad lesz és bombazni fogják Irant akkor elhuzodo háború és kurva rossz egy világ köszönt Europara  és az egész világra.
Gondolom nem kell kifejtenem hogy miért, tudod Te. A többség sajnos nem tudja mert akkor templomba menne imádkozni, kb... 
keeper 2026. 04. 22. 11:23
Előzmény: #2781  Placi82
"Trump meg várja a a forradalmi fiatalsagvlazadasat"
.
Nem. Ő azt várja, hogy a 3 repülőgéphordozó "flotta" végre együtt legyen az Arab öböl közelében:
https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2026/04/US_CSG_locations_21_04_2026-1002x1024.jpg
Most kért még egy kis tűzszünet hosszabbítást, a GRF addigra ávergődik a Vörös-tengeren, az AL felkészül, a GHWB pedig a Diego garcia-n való feltöltődés után megy tovább a bevetésre. Leghamarabb most szombaton akció lesz, legkésőbb pedig jövhét szombaton. A haditervet már nagyjából kieszelték (nem véletlenül volt annyira eltűnve Hegseth mostanában), konstans bombázás lesz, utána vissza a DG-ra, újratölt és folyt köv a végtelenségig, ez az egyetlen még nem nukleáris megoldás, aztán várják, hogy Irán összeomoljon, persze ezzel együtt a recesszió is jönni fog.
.
A kubai akció majd csak szeptember-október magasságában lesz (választások előtt), addig "tárgyalgatnak", a háttérben meg már a katonai akció részleteit dolgozzák ki (Venezuelát is 6-7 hónapig tervezték...)
.
"Most a radukalisok jutottak hatalomra, Irani  gardistak vezérei."
..
Hát korábban az IRGC szólt a mérsékelteknek, hogy ne tárgyalgasanak, mert úgysem lesz eredménye. Ezt két-háromszor eljátszották, aztán elege lett az Ifj. Khomeneinek és zöld utat adott az IRGC-nek... úgyis ez lett volna a vége, szóval nagy baj vagy váratlan dolog nem történt.
.
"A saját dolgomat, kis környezetemben megoldom kivonni nem tudom magam abból ami majd  jön, de hát azért van eszünk hogy valahogy megoldjam... . "
.
Teljesen egyetértek, már én is "elrendeztem" kb. mindent, készülve a legrosszabb opcióra, aztán majd meglássuk, ettől többet nem tehetünk.
Placi82 2026. 04. 21. 18:17
Előzmény: #2779  keeper
Naponta hosszabbítás lesz kb, ahogy Trump reakciót elnezem. Ez már kész Dallas sorozat........ 
Sose lesz vége.. Irán arra játszik hogy Trump kifigy a stratégiai olcsó 9lajbol, Trump meg várja a a forradalmi fiatalsagvlazadasat. Szólni kellene neki, hogy sajnos a meggyilkolt  Izrael által lebombazott  öreg Ajatollah volt a az Iráni liberális értelmiség képviselője.
És ezt tudta Izrael is, csak Trump nem..... 🤬🤣 
Mert minden relatív. 
Most a radukalisok jutottak hatalomra, Irani  gardistak vezérei...Már azok az urak. 
Na azok kemények mint a kád széle , kibírja Trump kemenykedéseit 47 év szankcio  után. De engem az egész már nem érdekel. Menjen a bele a világ a totális káoszban... 
Remélem élen halad majd Izrael......
A saját dolgomat, kis környezetemben megoldom kivonni nem tudom magam abból ami majd  jön, de hát azért van eszünk hogy valahogy megoldjam... . 

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek