nem rendelkezem jóval nagyobb tudással, mint Te - sőt valszeg nagyobb tudással sem rendelkezem - csak egyszerűen józan paraszti ésszel gondolkodom, meg spekulálok
az egyetemet több mint 10 év alatt végeztem el, miután az első kirúgásomat (feltételek nem teljesítése miatt töröltek a hallgatói névsorból hivatalosan) meg tudtam változtatni a Dékánnak írt kérvénnyel (azt mondta, hogy ilyet még senki nem próbált az elmúlt 50 évben, de ha gondolom, próbáljam meg), a másodikat pedig úgy kerültem el, hogy átmentem főiskolai szakra (ott ezt tudtuk kitalálni szintén közösen a Dékánnal) - így végül csak főiskolai diplomám lett
Ha az Appeninn vezetősége is áttérne arra, hogy a növekedést részvénykibocsátással finanszírozzák, mint ahogy azt az SPP is teszi, biztos megoldanák, hogy a részvényár a 3000- Ft- ot közelitse, persze ne ilyen távolról 😁
Ennek az oka meglátásom szerint az, h a Shopper abban a szakaszban van, amikor a vezetőségnek érdeke az árfolyam emelkedés, mert már minden tégla a helyén van. Itt ez még nem volt meg.
Szia! Nem tudok belekötni mivel Te jóval nagyobb tudással rendelkezel mint én. Egy dolgot leszámítva. Az SPP fizet osztalékot biztosan az APP pedig....
újraszámoltam az APP és SPP átértékelések nélkül számolt egy részvényre jutó eredményét, mindkét cégnél figyelembe véve a legújabb akvizíciók eredmény hatását is:
APP: 0,38EUR SPP: 0,76EUR átértékelések nélkül számított eredmény részvényenként EUR-ban
APP: 1,5EUR SPP: 14,4EUR részvényárfolyam EUR-ban
APP: 3,9x SPP: 18,9x a fentiek hányadosa
a fenti eredményszámítás mutatja meg legjobban a cégek pénztermelési képességét szerintem
a fenti számítás alapján az SPP értékeltségi szintje (18,9/3,9) az 4,8x-ese az APP értékeltségének
ekkora különbségnek már rövid távon sem kéne maradnia, de középtávon meg nem is maradhat
mindenki úgy számol és spekulál, ahogy szeretne - én így spekulálok - nyilván lehetne profibban is számolni és nyilván lehet hiba a gondolatmenetemben, de az nem 5x-ös
ha készülne végre elemzés a részvényről, akkor nagyon érdekes világ indulhatna itt (SPP célárak 12 - 17,2EUR között vannak)
kérlek Titeket, hogy szedjétek darabokra az írásomat, mert nyilván elfogult vagyok és jó lenne a tükör
Itt ki lehet választani mind a 11-t! Brodnica, Ciechanów, Grójec, Krakków, Myślenice, Olsztyn, Nowy Targ, Malbork, Sieradz, Skierniewice, Żyrardów, http://www.dekadaciechanow.pl/
csártokat örökké köszi - nem írom minden alkalommal, mert sok ember arra is csak a száját húzza és nem akarok felesleges hisztériákat
utoljára anyukám temetésén voltam, egy Tőle kapott pólóban - aznap felnőttem - viszont az esküvők vidámak, még nem is sejtik, hogy 80%-ban el fognak válni, de hát a szerelem az vak és ez benne a gyönyörű :-)
az APP az jó lesz - oszti majd akkor lesz, ha készen vannak, de szerintem még nincsenek készen
Appeninn topik