Topiknyitó: farkasfu 2025. 06. 03. 20:17

Appeninn topik  

majd később..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Perec2027 2026. 03. 30. 20:46
Előzmény: #6758  Perec2027

2. Ez is AI (előfizetéses) vélemény a Jellinek hatás, de nem írom ide, nem akarok bajba kerülni, bár alapvetően hízelgően említi az álala kezelt cégek szempontjából.3. Politika: A "kiszellőztetett" portfólióPolitikai szempontból a Dekada-üzlet egyfajta kockázatkezelési mestermű:
  • Országkockázat diverzifikálása: Minél nagyobb a lengyel kitettség (2025 közepén már a bevételek 32%-a onnan jött, a Dekadával ez jóval 50% fölé mehet), annál kevésbé rángatja az árfolyamot a magyar belpolitikai zaj vagy a forint gyengülése.
  • A "NER-bélyeg" halványulása: Az Appeninn éveken át küzdött a "politikai hátszéllel megtámogatott cég" imidzsével. Egy tiszta piaci alapú lengyel terjeszkedés segít abban, hogy a céget végre ne politikai, hanem üzleti alapon ítélje meg a nemzetközi tőkepiac. Lengyelországban a magyar politika nem oszt lapot, ott teljesítményre van szükség a túléléshez.

ui: A számokat óvatosan vegyük, az AI simán bemond csak úgy valamit, bár ezt kb én is így látom.
Gyuri60 2026. 03. 30. 20:33
Előzmény: #6757  tmike
Én sem adtam el semmit, de most éppen nem is veszek. Én azt gyan8tom, hogy egy kör egymástól adva- véve oda - vissza szorítja lefelé az árfolyamot, pont azért hogy megremegtessen néhány tulajdonost, hogy nekik dibják. Ezt támasztja alá a mai 99 ezres dobás is amit rögtön megvették. Persze ezt csak úgy tehetik meg, hogy nincs nagy vételi kedv sem, ami szintén a már említett lenyomás miatt lehet. Szóval brókercsapat áldozata vagyunk.
Perec2027 2026. 03. 30. 20:31
Dekada nyélbeütése AI szerint (előfizetéses)
Miért jelent ez még nagyobb szintlépést?
  • A CEE régió "bajnokok ligája": Lengyelország az Európai Unió egyik legstabilabb és legnagyobb belső piaca. Ha az Appeninn itt tud megvetni a lábát egy kész portfólióval, azzal a legnagyobb regionális ingatlanbefektetők (pl. EPP, NEPI Rockcastle) játszóterére lép be.
  • Likviditás és értékeltség: A lengyel ingatlanpiac sokkal likvidebb, mint a magyar vagy a bolgár. Egy ottani portfólió birtoklása javítja a cég hitelképességét és a nemzetközi befektetők szemében is vonzóbbá teszi a részvényt.
  • Integrált koncepciók: A Dekada különlegessége a "transit-oriented development" (közlekedési csomópontokba integrált bevásárlóközpontok). Ha ezeket szerzi meg az Appeninn, akkor egy nagyon modern, válságálló és speciális tudást igénylő szegmensbe kerül bele.
tmike 2026. 03. 30. 20:25
Előzmény: #6754  Gyuri60
Az hogy NER-es vagy sem, nem nekünk kell bizonygatni. Teszem hozzá nem is érdemes. A piac árazza amit áraznia kell. Csalódott vagyok az árfolyamot tekintve. Én tartom magam ahhoz hogy megvárom a kgy pontokat,illetve a kgy-t, de azt továbbra sem látom miért ne tehetné meg azt hogy nem fizet osztalékot ,csak folyamatosan növekedik. Számomra  az is  figyelmeztető,hogy jó a funda és ennek ellenére is továbbra is csak esik ,venni pedig nem veszik. (Legalábbis ezen a szinten még nem )  És lehet hogy pár év múlva majd jó lesz és 2*-ez, vagy 3*-oz,de addig azért ez idő alatt lehet mással is lehetne keresni. Mindegy ebben most benne vagyok és  utólag vagyunk okosak,hogy feljebb már rég adhattuk volna. De nem adtuk (legalábbis én nem) Senki nem ad el ,de azért mindíg van eladó és mindíg lefelé. Sokan sokfélét mondanak,de annak az ellenkezőjét teszik - nekem ez a meglátásom senkit nem megbántva.
Josefernando79
Josefernando79 2026. 03. 30. 20:23
Előzmény: #6754  Gyuri60
A Sequor-os vonal azért nekem gyanús. Csak az app részvények vannak a cégben és Tiborc bankja adta rá a Lombard hitelt. Engem inkább a Jellinek-Mikkamakka üzleti kapcsolat nyugtat meg.
Wolfalfa74
Wolfalfa74 2026. 03. 30. 20:15
Előzmény: #6735  farkasfu
Szia! Jó , hogy benéztél! Maradhatsz is! 
Gyuri60 2026. 03. 30. 20:10
Amúgy teljesen jogosan semmi fórumon sem tekintenek az Appra NER cégként. Nem vagyunk az. Valós vagyon van a részvény mögött, valós hasznot termék. Kis és nagytulajdonosnak azonos az érdeke, a vagyon gyarapodás. Aki még eladja dőre módon, annak úgy kell.
Fibonacchi
Fibonacchi 2026. 03. 30. 20:07
Előzmény: #6751  farkasfu
Hova tűnt az avatár képed???
Eisenburgprofesszor 2026. 03. 30. 20:06
Előzmény: #6751  farkasfu
Többször írtam, hogy nem lesz osztalék. 
farkasfu
farkasfu 2026. 03. 30. 19:46
Előzmény: #6739  Counter
Nem! :)) 

Tisztázzuk, hogy ne legyen félreértés és ne kelljen állandóan visszajönni, válaszolnom valakinek! 
Nem figyelem, most viszont volt/van időm rá a rossz időjárás miatt és visszaolvastam, igaz csak felületesen! 
Nem tervezem a chartokat, az Appal tartoztam nektek, mert mondtam, hogy 650-ig nincs változás és hétvégén frissítettem még kettőt, 4ig, ezüst! Ennyi a chartozás... Múltkor még feltettem az Appenin Lengyel ingatlanok fotóját. Ha nyélbe ütik az üzletet a Dekadaval, akkor azt még lehet feltöltöm. 
  A chartokkal az a baj, hogy állandóan frissíteni kell ha felteszem, főleg a kanyaroknál!  Ha nem frissítem, akkor nem veszik észre, hogy "lejárt az ideje már" és nem ott járunk. Nincs szükségem rá, hogy reagáljak a bohócokra és magyarázzam a ta-t, hogy mi következik, vagy következhet! Egy hírre gyorsan fordulhat. Ha nem reagálok, vagy nincs komment hozzá, akkor az a baj. A chartok alatt van egy megjegyzés rovat ahova írhatok, de sokan lapozni sem tudnak a chartok között. 
Szóval inkább kerülöm a fórumot és chartolást, nem csinálok magamnak gondot!  Vagy így, vagy úgy, de én leszek az oka mindennek..! :)))

ui:
 oaxaca! 

Az előbbi hsz-ben írtam, hogy van rá pénz az ellenzéki leszorításra, de nem esett le a tantusz jó pár embernél! Sajnálom...:)) Pedig ugyanolyan teória csak, mint a leszorító pakkok a tulajdonosok részéről, hogy olcsóbban vegyenek, stb. Jocekoknak ez ragadt be! 
Semmi bizonyíték egyikre sem!! Amilyen marhaság, úgy lehet igaz is.... Nem foglalkozom vele! 
A "haverokkal" szerintem pedig eltévedtél, nem tartozik ide és nem is ismerem őket! 
Amúgy nem véletlenül folytattam úgy, hogy "hagyjuk ezeket és nézzük a tényeket" a charton.... TÉNYEKET !! 
Remélem érthető!  

professzor!

Fogd inkább te is rám! :))
Senki nem szúrt hátba senkit! Ez egy hülye duma csak! Magadba is keresheted a hibát ennyi erővel! (ez tőzsde, nem állampapír) 
Senki nem ígért osztalékot, csak "ti"!!! 
Világosan leírtuk az elején, hogy mi a szabály. (csak felterjesztés) Ti nyomtátok fel az árfolyamot egymást licitálva! Keresd vissza, az elején megmondtam, hogy engem nem érdekel az osztalék, csak az árfolyam növekedésre számítok. Aztán jött boldog boldogtalan, hogy mekkora osztalék lesz itt! Nem győztük hangsúlyozni páran, hogy semmi nem biztos! Szóval ha felelőst akarsz keresni, akkor arra kapirgálj! Aki azzal kezdi, h kifizeti a nyereséget és nem terjeszkedik, az lehúzhatja a redőnyt! Nézd meg Dániel "birodalmát", hogy növekszik! 
Ha ez a cég (app) pár évig még nem fizetne osztalékot, hanem terjeszkedne tovább, akkor a Waterloo-s szint, csak belépő lehet!! Az alsó lépcső... 
Egy probléma van a papírral/céggel! 
Megvan a három nagyobb tulaj és pár nagyobb, de 5% alatti pakk és nincs intézményi kereslet rá, csak kisbüfik! Ja meg a bróker cégek, akik "szívatnak"..! Mi kisbüfik, fostosok "vagyunk", mint a naposcsibék, ha rossz a széljárás! Ahogy növekszik a cég, megjönnek az intézményi befektetők is, de akkor már neked nem lesz! :)
Na léptem. 
Sok sikert! és osztalékot..:))))
agenda 2026. 03. 30. 18:18
Szia farkasfu!  Örülök, hogy újra benéztél egy kicsit, már keveset olvasom a topikot, eléggé ellaposodott, még így is, hogy ugyancsak történnek az események, kapkodjuk a fejünket rendesen...De semmi gáz, " lesz még itt szőlő és lesz lágy kenyér"-legfeljebb nem 26-ban. Nézz be gyakrabban és vigyázz magadra!
Eisenburgprofesszor 2026. 03. 30. 17:45
Előzmény: #6747  Eisenburgprofesszor
Leginkább azokat szúrta hátba, akik bíztak benne. 
Laruska
Laruska 2026. 03. 30. 17:40
Igen a vertikál 7.75 😏 ez bejött 😡 Inkább meg kellett volna kérdezni,mint kötekedni veled! Jó tanuló pénz volt! Tartom azért egyszer csak megindul,írhatnál arról is valamit! Szép estet! 🙌
Eisenburgprofesszor 2026. 03. 30. 17:35
Kíváncsi vagyok a közgyűlés napirendi pontjaira. 
Nem nyilatkozni kellett volna ma, hanem a haveri körnek venni. 
Nem az ellenzékben kell keresni a hibát. 
A felelős a 2 legnagyobb részvényes,de inkább Jellinek, miattuk van itt az árfolyam. 
Eisenburgprofesszor 2026. 03. 30. 17:30
Előzmény: #6743  tabularozy
Szinte féláron van a tavalyi csúcshoz képest. 
Nagy hiba volt nem eladni. 
Perec2027 2026. 03. 30. 17:28
Kapóra jött ez a bizonytalanság a központban. A covid 2.0 nyilatkozat óta lejött a kommunikációból (hiányából), hogy valamiért az appi mostani viselkedése a cél. Remélem hamarosan új cél lesz...felfelé.  Linkedin-en azért az indotekesek like-olták az appi posztokat az új ingatlanokról.
oaxaca 2026. 03. 30. 17:24
En tenyleg nagyob tisztelem a munkassagodat, de ezt a suletlenseget, hogy tudtad leirni?
"valamint van rá pénz az ellenzéknél, hogy bedöntsenek speki kis papírokat is, amivel a kormány ellen hangolják a népet, még saját táborukat sem kímélve! Semmi sem drága ilyenkor."
Tehat az ellenzeknek mindenre is van penze, mikozben - ezt mar csak en teszem hozza - szegeny 16 eve kormanyzo partnak es a ner-es szazmilliardosainak nincs arra, hogy kisegitse kis vetellel a haverok cegeit.
Gondolom nem leszek ezzel nepszeru, de kikivankozott.
Persze a TA tudasod iranyaba maximalis respect, ezert sajnalom, hogy ilyen csacsisag is belekeveredett.

tabularozy
tabularozy 2026. 03. 30. 17:24
Előzmény: #6741  Eisenburgprofesszor
Egyetértek. 
Eisenburgprofesszor 2026. 03. 30. 17:23
Nincs gazdája a részvénynek. 
Eisenburgprofesszor 2026. 03. 30. 17:21
Előzmény: #6740  tabularozy
Szégyenteljes. 

Topik gazda

farkasfu
farkasfu