2025.03.27.: - 2030/J lefordult 20-án a 19,1%-os kamatról 5,20%-ra. - Ma árforgatva 2028/R bónuszba kb. 4,8 milla, illetve a kiadott kamatból is 2028/R vásárolva, kb. 0,9 - 1 milla értékben.
Megértelek. Pár hónapja volt konfliktusom a "munkaadómmal", mely során bátorkodtam megjegyezni, hogy ezt a munkát nekem nem muszáj csinálni, legfeljebb nyugdíjba megyek. Azóta béke van és kedvesség.
2-3 évre elég lesz a 170-180 millió..:) Azóta legalább az USA portfoliód kicsit visszaemelkedhetett, bár a mániás időszaknak jó eséllyel egy időre vége.
Igazad van, elírás történhetett, összegszerűen rendben vagyunk csak az excelben rossz soron hoztam korábban a 2031/I egy részét. A jelenlegi legutolsó adat a helyes, korábban ment félre a legyűjtés, hiszen ezt tavaly május 31-től már nem lehet megvenni....... Most jött elő, ahogy megkavartam az állampapíros pakkot.
Kitűzted a célt és - a leírtak alapján - van bátorságod is meglépni ezt. Én attól tartok, hogy ha közeledik a kitűzött cél, akkor ne legyek beszari és ne toljam el hogy "még egy kicsit azért kéne gyűjteni hozzá". Te nem küzdesz/küzdöttél ezzel?
Ok, ez így hibátlan, köszönöm. Aztán ki tudja lehet aládkap a szél és kiszálláskor meglesz a 200 :D Legyen így aztán majd virtuálisan koccintunk az eredményre :)
A kérdés jó, a jelenlegi rabszolga munkámból már ki akarok szállni, nem fogom megvárni a 200 millát (tehát a 2025 év végét.....). A kilépés véleményem szerint is kicsit korán fog megtörténni 200 milla alatt, (most kb. 170-180 milla közé saccolom a kiszálláskori vagyont) de egyelőre úgy fogom fel mint egy munkahelyváltást, ahol az új állás betöltéséig beszúrok 2-3 év pihenőt. ---- Ez az 2-3 év megadja majd a választ: --- Ha reálértéken meg tudom tartani a portfólió értékét akkor jó az irány, ha nem, akkor pár évre sajnos vissza kell szállni a mókuskerékbe, ez az igazság. --- De számomra az út egyértelmű, ha elbukok is felállok........mindig........és mindig......és mindig........amíg csak tehetem! --- Sose adjátok fel a céljaitokat!
A veszteségek döntő része az USA részvényeken és kisebb részt a kriptón jött, egyik sem realizált, az USA részvényekből semmit nem adtam el, a kriptóval hasonlóan vagyok. Kriptónál ami van tartom, ill. 90%-ban daytrade-ben forog a tőke. Nix Ugribugri :) --- Inkább a magyar részvényeken elért profitot+tőkét és a befektetési jegyek tőkéjét osztottottam úja az elmúlt hetekben, főként az állampapírok irányába. --- A kockázatos elemek estek, de majd kidolgozzák magukat idővel :) ---- Nyugalom, békesség legyen veletek. Vigyázzatok, csúszós a piac. De ha ma borús is az ég, előbb-utóbb kisüt a nap :)
Nem kötekedés se kritika, (sőt), csak kérdés: A mostani hullámzás fényében is úgy gondolod hogy 200nál visszavonulsz? Kisebb kockázatú portfolióra tervezel akkor váltani? Vagy az a meglátás, hogy a cél úgyis a gazdaság felfelé ívelő részén teljesül majd és a kétszázon úgyis lendületből szalad majd át? Vagy semmi változás, marad az eredeti terv?
A PORTFÓLIÓ KRIPTO RÉSZE (2025.03.15.) ------------------------------------------------------------------------------------- ÉRTÉKE: 14.512.256 HUF ------------------------------------------------------------------------------------- Elért P/L az elmúlt 30 napban: -3.164.361 HUF -------------------------------------------------------------------------------------- Kripto TICKER db. Érték (HUF) -------------------------------------------------------------------------------------
REVOLUTON USA RÉSZVÉNYEKKEL KERESKEDÉS: (2025.03.15-i állapot): ----- Befektetve: 1.000.000 HUF Aktuális érték: 895.754 HUF ---- (Ez hozzáadódik értékben az előbb megosztott USA portfólióhoz) -
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)