Ez butaság, mtel részben a kulonado eltörlésére, infláció követő aremelesekre, magyar piac alulertekelt volt szektortarsakhoz képest ez is arazodott. Amiről írsz az csak egy kis szelete volt a törtènetnek.
Már az is baj, ha elfogadja valaki a tényeket, az osztalék jól jött volna, és bíztam is benne, de kételkedés is volt bennem és ennek hangot is adtam . Fáradt vagyok nincs hozzád most türelmem.:)
A végén kíhozza hogy mi szerettük volna a tokával az osztalékot maga meg ellene volt. Térkoveztetni is mi akartunk, meg sportkocsit is vásárolni meg Nagykanizsán is kirándulni. :)
Az árfolyamot az osztalék húzza! Nézd meg az Mtel-t! Onnét kezdett emelkedni, hogy kezdtek felhagyni a részvényesek szivatásával és a nyereség 80%-át ugyan vegyes konstrukcióban az srv-el, de kifizetik.(Persze a nyereség is közel megtriplázódott köszönhetően többek közt a mindenféle + adók kivezetésének.) Tehát ha itt 150-200 Ft-ra megugrik részvényenként az eredmény és marad a 0 Ft osztalék, akkor várhatod az árfolyamemelkedést, de nem fog jönni.
Az osztalék csak ajándék Ff szavajárása , ha adnak fogadd el.Szerinted ha fizet osztalékot , szelvényvágás után meddig estünk volna, hát legalább eddig, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy így sokkal gyorsabban fog felépülni az árfolyam, isnövekedni fog a bevétel és jövőre sokkal nagyobb lesz az esély az osztalékra is. Én ebbe már belenyugodtam, pedig sokat buktam virtuálisan, de úgy vagyok vele, hogy jövőre kamatostul vissza fogja hozni, és ne gyere a bizalommal, mert aki hosszabb távban gondolkodik itt annak ez volt a jó döntés.
Ideje volna megnyugodni mindenkinek, ami elmúlt, nincs mit tenni, fölösleges ragozni. Ne szítsuk itt a feszültséget inkább figyeljünk,készüljünk a következő napokra. Aki akar marad, aki nem, elad. Dolgozzuk fel, saját érdekünk, de ne szítsuk itt a tüzet, miután ez már úgy sem változik. Tudjuk, értékes a cég és még értékesebb lesz az új beruházással, minden reményünk megmaradt egy további árfolyam emelkedésre. Az,- hogy lehet,időben egy kicsit eltolódik, hát így jártunk...Aki meg pánikolt és eladta legyen az ő gondja.(bocs,de ez tőzsde és nem a MÁK)
:)) a hiszti elég gyakori sajnos, majd kinövik :)) Az a baj, hogy a hangulat ahogy felfelé, úgy lefelé is mindig túlszalad :) Van egy dobozom berajzolva, kíváncsi vagyok h megérinti-e :)
Pityu! Ezen a fórumon a hzzászólók 98% -a pozibóll írja véleményét! Figyeld a fórum hangulatát , a hozzászólásokat s egy idő múlva ráérzel melyik fázisban vagyunk! A károgók intenzítását tekintve hamarosan emelkedünk! Garancia nincs!!!!!
Nekem eszembe volt hogy valószínűleg te is nemmel szavaztál. Szeretném elsajátitani ezt a gondolkodásmódot ami Neked van,de azért kell még jó néhány ilyen hsz hogy ez teljesen magamévá tudjam tenni. Osztalék valószínűleg nem sűrűn lesz, úgyhogy marad a rv árfolyam emelkedés. Hosszú távra vettem úgyhogy gyakrabban írj ilyeneket ha lehet. Köszi.
Bizonyára neked is jól esik a 33% bukó a maximumtól számítva.Remélem jövőre sem fogod megszavazni az osztalékot. De tök mindegy, mert Jellinek és Törő (Pityu strómanja) jövőre sem fogja megszavazni.Meg még ki tudja, hogy hány éven keresztül. Lehet akármilyen jól csinálniuk az ingatlanbefektetést, ha soha nem fizetnek osztalékot.
Valamit félreértettél Pityu! Az idézeted Orbán Viktortól származik és ezt próbáltam összekötni a családi fotóddal! Sajnálom ha nem értetted a poént és vadul elkezdtél politizálni. Ebben sajna nem leszek partner. Van arra másik fórum!
sokat gondolkodtam rajta, hogy írjak-e vagy sem, mert nagyon felpörgött itt a hangulat és mindenki nagyon indulatos lett - végül úgy döntöttem, hogy leírom, amit gondolok - még akkor is, ha nagyon sok negatív visszajelzést fogok kapni érte - a szándékom csak és kizárólag segítő, és mindenkivel egy hajóban evezünk, akinek van papírja, illetve tervezgeti a papír vásárlását
a közgyűlési jegyzőkönyvből látszik, hogy ha minden részvényes ott lett volna, akkor is minden úgy történt volna, ahogy a legnagyobb tulajdonosok szeretnék
én senki szavazati lapját nem láttam, de a közgyűlési jegyzőkönyvből látszik, hogy az OTP az eredeti 119, x Ft-os osztaléknál igennel szavazott (ez volt a 3. osztalékos szavazás), mert ez volt az utolsó osztalékos szavazási pont, és előtte távozott a helyszínről 1,4M darab részvény, ami kiesett az addigi osztalékoknál igennel szavazókból és hozzájött az OTP 2,41M darab részvénye (közben a nemmel szavazók szinte nem változtak) - én így számoltam, lehet, hogy tévesen, de nekem ez jön ki
szinte minden kérdés, amit feltettek a részvényesek, szerintem nagyon korrekt volt és releváns, mindenki érthetően kérdezett és tényleg fontos kérdések merültek fel - talán a TEBÉSZ részéről volt egy-két olyan felvetés, ami nem feltétlenül volt lényeges, helyenként inkább kekeckedőnek mondanám, de ezt nyilván Dióslaki úr is tudja talán legbelül (itt jegyezném meg, kedves Dióslaki úr, hogy semmiképpen sem szeretném megsérteni Önt, nagyon jó, hogy a részvényeseket segítő szándékkal a közgyűlésen támogatta), viszont azt is értem, hogy sok olyan helyzetet látott már életében, ahol tényleg a kisbefektetők kárára történhettek visszaélések, és az ilyen ügyek valószínűleg felvértezték a mostani viselkedésére is jellemző, helyenként gúnyos és kötözködő előadásmódra - természetesen helyes, hogy egy ilyen, a törvényeket és részvényesek jogait kitűnően ismerő ember is részt tudott venni a közgyűlésen
eddig talán még ehető az, amit írtam és talán most jön a "szembe megyek másokkal" rész - aki nem szereti, vagy nem tűri jól az ellenvéleményt, az kérem ne olvassa tovább
én úgy gondolom, hogy a közgyűlésen olyan válaszokat adott a menedzsment, amiket adhatott - tudom sokan várták, hogy el fogják mondani, hogy:
milyen ingatlant vesz majd a cég?
milyen értékben vesz ingatlanokat a cég?
mikor vesz ingatlant a cég?
hol vesz ingatlant a cég?
milyen konkrét tárgyalások vannak az ingatlan vásárlásokra?
a nagy tulajdonosok milyen lehetőséget látnak az ingatlanpiacokon?
és most őszintén tegyétek fel magatokban a kérdést - ha Ti lennétek a cég vezetői és egy nyilvános közgyűlésen valaki feltenné nektek ezeket a kérdéseket, akkor Ti mit válaszolnátok rá?
elmondanátok, hogy most tárgyalunk a Gipsz Jakabbal, akinek Bivalyba**nádon van egy irodaháza, amelyik 3 nm-es és 40Mrd bütyökért fogjuk megvenni, ha majd az eladóval meg tudunk állapodni és aláírja az adásvételi szerződést?
szerintetek ez mit okozna?
mit okozna az ingatlan vásárlás ügyében és mit okozna a tőzsdén?
megmondom őszintén, amikor a részvényesi kérdéseket feltették a részvényesek, magamban válaszoltam rájuk és amikor a menedzsment megszólalt, akkor nagyjából ugyanazokat a válaszokat adta, amiket én motyogtam magamban - és ez nem azért van, mert tudtam, hogy mit fognak mondani, hanem azért mert ebben a helyzetben nem lehet többet mondani
az Avellino világosan jelezte, hogy nulla Ft osztalékot tud támogatni - és mellesleg a többi nagy tulajdonos is ezt mutatta a szavazatával - valszeg az APP az összes rendelkezésére álló pénzt el fogja költeni ingatlanokra, az utolsó fillérig, és feltételezem, felvesz mellé annyi hitelt, amennyit csak a lehetőségei engednek
én a nagy tulajdonosok szavazati alapján úgy gondolom, hogy bíznak a menedzsmentben, hogy a pénzt megfelelő módon költik majd el
valaki tényleg azt gondolja, hogy itt a pénzeket valahogy ki akarják menekíteni a cégből? - minek?
ebben a cégben nem kell TAO-t fizetni - ezt a céget nekik csak bővíteni és gyarapítani érdemes
én is nemmel szavaztam az osztalékokra - de nem azért mert egy csapatban focizom bármelyik tulajdonossal - nem is ismerem őket - hanem azért, mert abban hiszek, hogy a nagyobb tulajdonosok és a menedzsment tudja, hogy mit csinál, tudja, hogy miként kell jól befektetni a pénzt az ingatlanpiacon
és ha belegondoltok az elmúlt 3 év történéseibe, akkor ezt mindenkinek látnia kell - ha másból nem, akkor a cég által publikált jelentésekből és a részvény árfolyamának alakulásából
az Avellino-s csütörtöki hírrel kapcsolatban: a menedzsment helyében én is azonnal közzétettem volna a BÉT-en a levelet, de én biztosan kértem volna a részvények tőzsdei kereskedésének az azonnali felfüggesztését - ez hiba volt részükről, de ezt majd a sokak által emlegetett MNB-s vizsgálat fogja eldönteni
egy biztos, hogy ha nem tették volna közzé azonnal, hanem csak piaczárás után, akkor az kérdéses, hogy az információ nem került volna-e ki valahogy a piacra - és az még nagyobb galibát okozott volna - és ne mondja senki, hogy egy ilyen információt egy irodában titokban lehet tartani, ahol "Mancika" kiszedi a faxból a papírt, vagy megkapja az e-mailt stb és lehet tovább gondolni, hogy mi történik egy ilyen helyzetben
én továbbra is bízom a menedzsmentben és a tulajdonosi körben, hogy tudják a dolgukat, tudják, hogy miként kell a pénzt az ingatlanpiacon jól befektetni
és igen, engem sem érdekel az osztalék, hanem csak az, hogy a cég minél többet érjen és növekedjen
és igen az elmúlt napok esését a kicsik okozták (ezt nem bántó hangon írom, értsd jól: kevesebb darabszámmal rendelkező részvényesek) - azzal, hogy ők most már nem bíznak a cégben - és igen a részvények tovább koncentrálódnak valszeg
teljes pozimat tartom, egy darabot sem adtam el az elmúlt 2 évben, csak vásároltam
és most jöhetnek a mínuszok, de aki gondolja, írja le hozzá a véleményét is, igyekszem mindenkinek válaszolni
ááá felesleges, senkit nem ért kár, csak a hiszti megy! :)) A gazda helyében törölném az összes hszt egy hétre vissza és lehetne kezdeni elölről a meccset! 👍 Most már úgy is jön az emelkedés és tépik ezerrel 🛒, mert senki nem akar lemaradni! 😲😲📈
Appeninn Holding Nyrt.