Valahol szerintem pedig igaza van. Ennyi erővel mondhatná bármelyik növekedési cég, hogy okés, akkor én miért fizetek társasági adót, meg iparűzési adót? Miért csak az ingatlanosnak jár? Ott érthető, ha kimegy a jelentős része osztalékként, mert akkor az adóból visszajön. De a mostani helyzetben ez nem fair. Szvsz ez hamarosan változni fog, mert így tényleg nincs értelme a SZIT tagságnak.
Egyébként az is elképzelhető, hogy az osztalékkal kapcsolatosan semmi egyeztetés nem volt a nagy tulajok között és ezt a javaslatot azért tették, ha mégis úgy dönt a többség, hogy megfogadja az igazgató tanács kérését és a hosszú távú célokat szem előtt tartva és mégsem szavazzák meg az osztalék kifizetését, akkor annak tartalékba helyezése miatt ne kelljen új közgyűlést összehívni.
A növekedési stratégiával csak azért tudja kihasználni az adókedvezményeket, mert rossz a jogszabályi környezet vagy a piacfelügyelet szar. Ennek ne nagyon öruülj, mert az élet más területen viszont viszont visszanyal a fagyi. Jelinek- az isten - megvalósíthatná önmagát azokkal a cégeivel, amik nem Szitek.
Jó a kérdés, nem tudom rá a választ, azt nem hiszem el , hogy csütörtök reggel kaptak információt egy jó üzletre. Az is lehet, hogy valaki valamit nagyon elszúrt.
Ezzel nem értek egyet, miért kéne mindig kifizetni az osztalékot a SZIT-nek, ez jogszabályilag sem kötelező, illetve miért ne növekedhetne. A növekedéssel a részvényeseknek nagyobb értéket teremt, mintha kifizetné az osztalékot, ezzel szerintem nincs semmi baj. A baj a kommunikáció mikéntjével , illetve a hiányos ismereteinkkel van.Jogszabályilag én sem vagyok felkészült ebben a témában, de gondolkodjunk józan parasztként. Igazgató tanács javaslata bent van a napirendi pontok között, tehát, hogy legyen osztalék. Nagy tulajok megegyeztek, hogy mégsem kéne fizetni osztalékot, mert van kilátásban valami ingatlan, amit be lehet húzni a cégbe akciósan. Ha nem tesznek javaslatot az osztalék ki nem fizetésére, akkor csak az igazgató tanács javaslata lesz a közgyűlésen, ott pedig vagy megszavazzák a kifizetést vagy nem. De ha nem szavazzák meg a kifizetést és nincs másik javaslat, akkor a nyereséggel mi történjen. Ott akkor nem lehet erről dönteni, hogy mi legyen vele, mert nincs törvényesen beterjesztett javaslat. Tehát új közgyűlést kell összehívni és ott kéne dönteni, hogy akkor tartalékba helyezik és várják az adandó legjobb lehetőséget a beruházásra, ennek időtartama legalább 1,5 hónap, addig a pénzzel nem csinálhatnak semmit. Ebből a levezetésből feltételezem, hogy Jelinekék ezt a javaslatot azért tették, hogy a közgyűlésen mód legyen arra, hogy a pénzt tartalékba helyezzék és ne kelljen új közgyűlést összehívni, így a pénzt a közgyűlés után azonnal elkölthetik, még ezzel sincs semmi bajom. A kérdés nálam az, hogy miért kereskedési időben tették ezt közzé, ezzel a döntéssel előnybe hoztak olyanokat, akik a gép mellett voltak mások rovására. Hozzáteszem még pár mínusz reményében, hogy erre is lehet magyarázat, mégpedig a határidő, lehet kénytelenek voltak ezt a lépést meghúzni, mert kicsúsztak volna a határidőből, ha kereskedési időn túl dobják a köztudatba a javaslatukat. Összefoglalva nem tudjuk mi van a háttérben, de feltételezem, hogy az igazgató tanács és a nagy tulajok nem a cég tönkretételén fáradoznak.
Már venni akarnak, azért dumálták le. Ha pénteken mégis osztalékot szavaznak meg, akkor még napon belül 1200ig ugrik, De legkésőbb következő tőzsdenapon milliárdos forgalm mellett.
szerintem Te egy szuper koponya vagy itt a fórumon, de ezzel a beírásoddal most nem értek egyet
a SZIT komoly adókedvezményekkel jár, amiket a cég ki tud használni
plusz a cég szvsz képes jobban befektetni a pénzt (amit nem fizet ki osztalékként), mint ahogy Te vagy én, vagy bárki más tudná befektetni ingatlan témában
ez egy ingatlanos cég - én azoknak javaslom a beszállást, akik a pénzük egy részét ingatlanban tartanák, de vagy nincs pénzük egy teljes ingatlant megvenni, vagy nincs kedvük bérlőkkel vacakolni, vagy nincs idejük, vagy nincs tapasztalatuk...
A probléma az egész sztoriban az és ez védhetetlen, kimagyarázhatatlan hogy: a szith, az szith... :D Éppen az a lényege bizony, hogy ha van profit, akkor azt bizony ki kell fizetni osztalék formájában. (Egy részét). Ha növekedni tetszenének, akkor ne legyen szith. Akkor legyen növekedési a cég, amíg ki nem növekedte magát, és akkor utána legyen szith. Ha viszont egyszer már szith, akkor legyen szith és nem feltétlenül elsődleges szempontnak kell legyen a növekedés. Mert az valóban nem szith. Tessen érteni? Ez kezd olyan nagyon specifikus magyarosh sztori lenni. Ja, miért is kellene meglepődni?
Ez valóban így van, a 0 Ft -os is le lehetett volna nyeletni, ha rögtön a felterjeszesnél kommunikál egy olyat, mint a BIF, hogy pl a megtermelt éves bevételt meghaladóan FOG beruházni 2025-ben, így a további profit növekedéshez kell a pénz. A gagyi indok miatt nekem ez a lépés továbbra is manipulációnak tűnik. Hagyták felmenni 1000 fölé, ott lehetett eladni, a közlemény aztán mire volt jó? Adoghatta volna még egy hétig jóval magasabban.
Tudod Süsü ,az a duplázós " deal" 800ft-ról pont most ment el! ! Ami felhajtotta volna az árfolyamot, az a bizalom , osztalék és a növekedés. Sajnos nem látni egyiket sem. A múlt pénteken felszálltak a vonatra! Osztalékot fizethettek volna mondjuk 60 ft- ot , ami az ezer ft- os részvényárat stabilizálta volna. A növekedésre is maradt volna bőven fedezet, csakhogy a nyomát sem látjuk ,pedig javában termelnie kellene a 2025- ös EPS- t ! A bizalom pedig múlt héten röppent el a Jellinek féle időzített, ócska , hülyének néző javaslattal. Szóval aki eddig befektetőként volt itt jelen az távozott vagy távozni fog. A legrosszabb pedig az egészben az , hogy ez volt a cél. OPIMUS , szagú lett a cucc!
Appeninn Holding Nyrt.