Topiknyitó: Nudli 2023. 02. 23. 17:15

Dumcsi  

Kell egy dumcsizós hely, itt lesz egy..nem kell offolni a szaktopikokat.
Kulturáltan okosan, érvelve beszélgetni. A cimkézgetést lehet otthol hagyni a szegény kis mókusoknak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nudli 2023. 02. 25. 19:26
Törölt hozzászólás
#20
Nudli
Nudli 2023. 02. 25. 19:25
Előzmény: #15  bube
#19
Hatalmas mennyiségű szakértő van a neten a youtubon, számtalan podcast vagy szakértői összefoglalás van a témában magyar és külföldi is. 
Nudli
Nudli 2023. 02. 25. 19:23
Előzmény: #17  bube
#18
56ban zacskóban voltam. 
De ne keverd az ukrán háborút 56al.
Ne feledjük voltak itt hazaáruló kommunisták és nagypolitika. 
Azt se feledjük párszor eladott minket  a nyugat. pont 56-ban is "tartsatok ki magyarok jövünk" harsogta a szabad európa majd Szuezért (amerikai érdekért már megint) eladtak minket.
Azt se feledd olyan, hogy ukrajna nem volt, most tákolnak egy identitást. És igaza van Putyinnak erősödtek a náci eszmék ukránoknál. Én dolgoztam a Szovjetunióban elég sokat, a baltikumban a grúzoknál azeriekkel ha iszogattunk gyorsan előjöttek a nemzeti érzések, ukránoknál nem volt ilyen mert ők oroszok, lelkületben is. Semmi bajuk nem volt oroszokkal. Amikor szétesett a SZU akkor gesztusként kaptak területeket mert testvéri nép, a Krím 99%ban orosz terület. Számomra érdekes, hogy lengyelek ennyire ukrán barátok miközben hatalmas elvett területük van itt.  
Azt kell látni ha ukránok deklarálják nem lesznek NATO tag és normálisan viselkednek a kisebbségekkel akkor oroszok nem szállják meg őket. Már a Krímet is ezért vették vissza az oroszok, belengették ukránok a NATO tagságot akkor a krímben állomásozó hadiflottájukat vihették volna onnan és nato országok ellenőrizték volna a fekete tengeri átjárásukat. Oroszoknak mindig kellett a meleg tengeri kikötő, ezért vannak szíriában is jelen, ott is van egy hadikikötőjük.
Háborúk olyan helyen vannak ahol az etnikai viszonyok figyelmen kívül hagyásával tákoltak össze országokat és ott, ahol a nagyhatalmaknak érdeke van. 
Usa a nagy igazságosztó ugye?  akkor nézzük meg mit művelt. Koreában, Vietnámban, Irakban, Kadhafiéknál, Afgánoknál... 
Usa az egyetlen ország aki civilekre 2x is ledobott atombombát.. háborús bűnosok.
Érdekes minden disznóságban benne van Usa és israel.. 
Israel atombombáit ki vizsgálja? Elvileg nincs neki? Ki hajtatja végre az ENSz határozatokat israellel? Senki.
Kettős mérce kettős beszéd háttéralkuk a világ összes szövetsége.
 
bube 2023. 02. 25. 12:11
Előzmény: #12  Nudli
#17
Egy aprócska kérdésem, 56 ban azokon a napokon hol voltál, és hány évesen, kikkel?
bube 2023. 02. 25. 10:54
Előzmény: #15  bube
#16
Persze az lenne a lehitelesebb, ha ez eseményeken ott letem volna, ez kérségeket kizáró tapasztalat lett volna mi miért, stb.ugye.
bube 2023. 02. 25. 10:49
Előzmény: #12  Nudli
#15

Ez is egy vélemény...
Alátámasztésokhoz, legjobban hozzáértöket, több hitelse forrássból igazolások melett nagyon meghallgatnák egy ilyen szakik egymás melett ülve tv.be vitatkozásait, stb., stb., amik inkább adnának nekem inkább hihetőséget.
morricone 2023. 02. 24. 21:01
Előzmény: #12  Nudli
#14
Veled vagyok jó hogy nyitottal egy topicot.jol beszélsz sok sikert 
Bpali
Bpali 2023. 02. 24. 19:30
#13
Amerika azt érte el, hogy Kína gyakorlatilag elfogadta , hogy hborút kell vívnia az egyesült államokkal Taiwanert.. Eredmény? Ömleni foga  kínai haditechnika az oroszoknak? Miért is? Mert élesben muszáj a fegyvereket kipróbálni, illetve együttműködést gyakorolni az oroszokkal.. Robert C. Castel mondta ha jól emlékszem: Ukrajna a háborút már elvesztette csak még nem szóltak neki. Kérdés mi les a tőzsdei reakció ha az oroszok győznek..Illetve a Kínai Taiwani háború kitörése..De amitől a legjobban félek már elkezdett az USA hatni az UNióra Kína ellene szaknciokert..Na akkor reszeltek nekünk...
Nudli
Nudli 2023. 02. 24. 17:28
Előzmény: #11  bube
#12
Tipikus szdsz-es  megmondja a frankót, mindenki más hülye.
Most mindenki hazudik egy cél érdekében. Nézd meg pl az angol hírszerzést miket beszél. Miközben az egyik elit szervezete a világnak. 
Nato oldalon megmondták oroszoknak azért tettek igéreteket nekik, hogy időt nyerjenek. 
Csak gondolj bele, oroszok mit nyernek ezzel a háborúval? semmit. Krim azért kellett orosznak, mert ott van egy melegvizi katonai kikötő. Oroszoknak mindig ez volt a gondjuk ha jött a hideg akkor beszorultak. 
Ha nyugatra orientálódik ukrajna akkor egyből kipiszkálták volna onnan őket. 
Nézd a mostani helyzetet.
Ukránok nyírták az orosz kisebbségeket ( a magyarokat is folyamatosan fenyegették) beigérték ha akarnák a Balatonnál reggeliznének az ukrán katonák. Csak megjegyzem 56ban is zömében az "ukrán front" felirattal jöttek a tankok. Persze megy a szerecsen mosdatás az nem is azt jelenti stb stb..
Tehát az oroszok úgy gondolták ha már háború akkor az oroszlakta területeket elfoglalják ezzel biztosítva az orosz kisebbség biztonságát és kizárva azt, hogy külföldi csapatokkal vagy fegyverekkel korlátozhassák a fekete tengeri mozgását. 
Oroszoknak teljesen megfelelt az adok olcsó energiát ti adtok árut és technikát technológiát szimbiózisa az euval. Miért borították volna ezt fel?
Amcsik nem tudták elviselni oroszok az elsődleges partnerei az eunak..elhajtották őket a drága lng palagázukkal. Brics országok szoros szövetsége épül plusz kínai selyemút és india és az opec is már visszapofázott amcsiknak..az olaj elszámolás sem 100%ban usd-vel megy.. 5G technológiában 2évvel el van maradva Kínától:
Usának 3 riválisa van EU, Oroszok és kína. ezzel most 2őt padlóra tud tenni. Eunak reszeltek 10-20évre.. versenyképesség nincs drága energia mellett..usa elszipkázza euból a cégeket.. eu fejlesztésre szánt pénzei mennek a fegyverekbe amin usa keres.. a technológiát is usa szállítja majd..épül a függőség.. 
Eut már gyengítették.. a rákényszerített szankciókkal..a rájuk hozott migráns áradat költségeivel..és most rálőcsölik  majd az ukrán újjáépítési pénzeket is..amiket majd usában költenek el..már meg van a szerződése zelenszkinek aBblackrock usa háttérhatalmi szervezettel.. 
bube 2023. 02. 24. 12:58
Előzmény: #9  troli
#10
troli 2023. 02. 24. 12:32
Előzmény: #5  Nudli
#9

Maguknak minden jót megszavaznak, a hétköznapi emberek, tanárok, stb stb fizetései mit számit nekik!!!
Szuper elégedett egyszzerő emberek hazája lett ez!!!!!!!
Na az ilyet, hasonlókat  kellene, tisztségviselőkre bontva kipostázva népszvazásra szétküldeni!
Nudli
Nudli 2023. 02. 24. 10:23
Előzmény: #7  seniortrader
#8
ennyi? 
seniortrader 2023. 02. 23. 19:22
#7
Ej, de hiányzott már egy ilyen topik.   Biztos nem találtál olyat, ahol már 100x át lettek rágva ezek a témák?   
Nudli
Nudli 2023. 02. 23. 19:03
#6
Irtam egy kis összefoglalót orosz ukrán háborúról:minden megállapodás igéret ellenére orosz orrába tolták az új NATo orszagokat.
- ukránok évek óta nyirták az orosz kisebbségeket 
-  az oroszt folyamatosan provokálták, ez nekik hiányzott a legkevésbé.- oroszoknak bőven megfelelt az adok olcsó energiát te adsz nekem árut és technológiát kapcsolat a nyugattal.
- ukrajna semmit nem fejlődött az elmúlt 20évben.. sőt közel volt a csőd.- usa kiszorult a világ változásából, hegemóniája recseg ropog. OPEC+, BRICS+India Kina, selyemút, lemarad az 5G technológiából. Törökök még bizonytalanok de látják nem tartja őket sokra eu meg usa.. hajlanak a keleti oldalra. USA nem tudja eladni a drága és környezetszennyező palagázát.. USD-t kezdik kiszoritani az olajkereskedelemből. Eu legfőbb szövetségese az oroszok lettek...
- Konkurensei: Nagy lépésekben fejlődik az EU, Kina, Orosz és egymással is jó kapcsolatban szimbiózisban vannak..ezzel a háborúval két légy egy csapásra, eu versenyképességének lőttek, EU segitségnyújtás cimen kisöpri a fegyverraktárait, usa fegyverekre, drága gázra költik a fejlesztésre használható pénzeket, épül az usa függőség. Oroszok és kapcsolataik gyengülnek. Kinát meg lehet venni erről szóltak az embargók ellenük, ezeket fel lehet adni kecsegtetni tajvannal őket , India is tényező akar lenni majd az erősebbhez húz. USD erősödik.
Ukránoktól el lehet venni a javakat, privatizációval.. hatalmas pénz mehet a felújitásra amit adóssággá konvertálnak..- kiépithető az európai egyesült államok ami már a végtelenségig eladósitható.. a kamat az isten.. a kihelyezett virtuális számsor valódi pénzt, munkával fedezett értéket hoz.
ugyan kinek az érdeke ez az egész?
Nudli
Nudli 2023. 02. 23. 18:20
Előzmény: #4  bube
#5
MELYIK PÁRT NEM SZAVAZTA MEG? 
Nudli
Nudli 2023. 02. 23. 17:19
#3
szégyenszemre ezt írtam az OTP fórumba. Nincs szándékomban offolni.
Aki akar az vitába szállhat a beírtakkal. 
Ugorjuk át a fidesz propaganda és hasonló jelzőket amiket a kispályák pufogtatnak, leírtam általam ténynek gondolt dolgokat ezekre lehet érvelni miért igaz miért nem. 
Nudli
Nudli 2023. 02. 23. 17:16
#2
Az embereknek kellene felfogni ami euban zajlik az ideológiai harc és a bőrére megy a játék.
Eu a szerződése szerint a szuverén országok szoros szövetsége. 
A szélsőbal rátelepedett az EUra és próbálják az europai uniót létrehozni. Ez nincs benne a szerződésben. 
Külföldről irányított érdekeket képviselnek a megvásárolt képviselők. EU versenyképességét most vágják haza 20évre. EU orosz kétoldali kapcsolatot felcserélik usa függésre. 
A schengeni határt köteles védeni az eu legszélső országa, ebbe az irányba jelenleg MO. ezt tesszük de semmi köszönet.
Eu területére belépéshez szoros ellenőrzés szükséges, hiszen utána már oda mozog mindenki ahova akar vs migránsok ellenőrzés nélküli beengedése. 
Az euból olyan pénzeket nem kapunk meg amik járnak, nem kérhető vagy kapható hanem jár.
Ursula itt járt Magyarországon megigérte a közösen felvett hitelből a rá eső részt MO. kapja meg elsőként csak szavazzuk meg, megszavaztuk..megkaptuk?
Európai egyesült államok célja az lenne valami vezetés szabadon elosztaná a bejövő pénzeket, ők döntenék el hova mennyit és ami a lényeg eu országainak a fedezetével adósítanák az uniót. 
Látsz valamilyen EU fejlesztést? 
Arról volt szó euban fejlesztik a fegyvereket és ebből önálló védelmi rendszert alakítanak ki..most mi van? ezek a pénzek usába mennek és kialakítják usa függőséget. 
Volt szó közös chipgyártásról, most usa adja..+1 függőség.
A szélsőbalnak halálos ellenség minden nemzetben gondolkodó állam vagy államfő. 
A szélsőbal az kollektívista..szocialista amik a komcsik és a nácik is voltak. 
Tehát el kell gondolkodni azon ki mit ért és mikor. A sok sügér soha nem fogja megérteni a bőrére megy a játék. De kap majd színes gyöngyöket meg lájkokat. 

Topik gazda

Nudli
Nudli
2 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek