Topiknyitó: Portfolio 2012. 07. 02. 08:45

Borzasztóan rossz egészségűek a magyarok  

Ugrás a cikkhez
Bár néhány éven át nem változott, tavaly pedig némileg csökkent a magyarországi halálozási arány, a magyar mutatók uniós szinten továbbra is kedvezőtlenek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből. A Magyarország 2011 című, most...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=169500
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2012. 07. 03. 15:51
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
szerintem ez nem annyira cigánykérdés, mint arra utalsz, hanem az, hogy a magyar táplálkozás a zacskós croissant, kruplistészta, knorrmaggi vonalon mozog, és a mozgásnak, sportnak sincs kultúrája, pedig egy futócipőt pár rossz étel lecseréléséből ki tud gazdálkodni bárki leértékeléskor. persze ha nincs rá igény, az más.
szivacs
szivacs 2012. 07. 03. 15:44
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Azért az ad némi aggodalomra okot, hogy mintha egyre többen küzdenének túlsúly problémákkal, ami sajnos sok betegségre hajlamosító tényező... link
és sajnos már egyre fiatalabb korban kezdődik ez a rizikófaktor... link
Törölt felhasználó 2012. 07. 02. 12:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Eeeeeee tévedsz, mi bajuk lenne nagy részük heverészik, bulizik ,lopkod,várja a postást hogy hozza a segélyt , ebbe nem lehet belerokkanni . Bár az adó forintokból felzárkóztatási pénzekből , rendezett dorbézolásokon a májat tönkre lehet tenni állami pénzből. link A munkás meg miért ne betegedne meg, létbizonytalanság van eddig minden miniszterelnök aki jött az előző programjára azt mondta hogy Sz@r , és kidobták , és jött egy új és az meg mégy ócskább , emberek betegednek bele a bizonytalanságba hiába dolgoznak megélni nehezen tudnak. Németországba a sima melós is meg él ,nyugodtan alszik nem stresszel úgy.
Törölt felhasználó 2012. 07. 02. 10:46
Előzmény: #1  portfolio
#2
A pontos statisztikával nem lehet vitatkozni, a tények makacs dolgok. A cikket olvasva vetődött fel, hogy mi lehet az oka a kedvezőtlen egészségügyi helyzetnek, mely csoportoknál jellemzőek a tendenciák, vagy területileg megállapítható-e a veszélyeztetettség, miben különbözünk az Uniótól. (Magyarországon van egy jelentős kisebbség, csaknem a lakosság 10 %-a, vajon az egészségügyi helyzet részletesebb vizsgálata nem mutatná-e az eu-hoz mért eltérések okai között a kisebbség arányának elmúlt idöszakbani komoly mértékű növekedését, mint okozó tényezőt) Az orvos bérek való igaz lényegesen alacsonyabbak az eu-nál, de más foglalkoztatotti csoportoknál is igaz ez. A bér helyzeten nem lehet úgy javítani, hogy kiragadunk egy rész, az egészhez pedig nem nyúlunk.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek