Topiknyitó: Portfolio 2010. 10. 27. 10:50

A pénzpiacok nem nézik jó szemmel az alkotmánybíróság "reformálását"  

Ugrás a cikkhez
A kormány tegnapi bejelentései a pénzpiacok és a befektetők olvasatában pénzügyi biztonságot illetve tegnap óta jogbiztonságot veszélyeztető tervek - vélekedik napi piaci kommentárjában Kerékgyártó Imre a Commerzbank treasury sales...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=140537
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2010. 10. 27. 16:43
Előzmény: #1  Portfolio
Kerékgyártó Imre, a CommerzBank devizaelemzője.
Hol lehet másodállásban, hogy ilyen hamar értesült a pénzpiacok szemének állapotáról?
szivacs
szivacs 2010. 10. 27. 16:11
Előzmény: #4  SBob
Az exportált osztrák és a magyar tej támogatottsága között van-e vajon különbség?
Az osztrák és a magyar tej eladási árának hány százaléka kerül a tej előállítójához?
Törölt felhasználó 2010. 10. 27. 13:50
A kamatkülönbözetek hatásával is bizonyára tisztában vagy, ahogy hallottál olyanról is hogy konvergencia. Ugye?
Sarpac
Sarpac 2010. 10. 27. 13:32
Ott a pont!

Gratula az okfejtésedhez nagyon szépen levezetted!
SBob 2010. 10. 27. 13:11
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Igazad van, így helyes. Szerintem.
Véleményemet arra alapozom, hogy a forint régóta nem követi az Euro és a forint közötti inflációs különbséget, ez évente 3-4% /ez régebben sokkal magasabb is volt/ kvázi felértékelődést jelent úgy hogy közben a GDP növekedése az átlag alatti. Szerinted miért nem éri meg Magyarországon tehenet sem tartani? Miért vesszünk olcsó osztrák tejet?
Törölt felhasználó 2010. 10. 27. 13:04
Előzmény: #2  SBob
"Ezzel szemben a valóság az, hogy a forint árfolyama már most is túlértékelt."

Valóság? Írd inkább úgy, hogy "szerinted". A Fidesz is gyakran keveri a kettőt. Nem kéne.
SBob 2010. 10. 27. 13:01
Előzmény: #1  portfolio
Én sajnálatosnak tartom, hogy egy ilyen portálon a stop.hu-n megszokott színvonallal találkozik az ember. A forint árfolyamára tett megjegyzésre gondolok elsősorban. Nem tudom, hogy mit írna a szerző, ha 1-2 %-os elmozdulás lenne? Összeomlott a forint???

A fent említett oldalon ez hetente megtörténik. Ezzel szemben a valóság az, hogy a forint árfolyama már most is túlértékelt.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek