Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 13:41

Viktor visszaadta a szabad pálinkafőzés jogát!!!  

meg kocsmai repülésekre is!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
takacsveca93 2018. 11. 18. 20:32

Az én családom szokott főzni pálinkát otthon,  főleg, hogy nemrégiben bejelntették, hogy drágább lesz a pálinka is és az Unicum itthon. Folyamatos drágulások, az ember nem tudja min spóroljon. Én spórolni szoktam az ételen, vagyis megnézem, hogy hol tudom megszerezni akciósan ugyanazt.https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/akcios-ujsagokat-osszegyujto-portalt-indult.html ; Vannak rá oldalak, ahol összegyűjtik az akciókat, meg heti szórólapokat.
seri2 2013. 11. 15. 12:29
Előzmény: #50  gazmber
mindennek megvan a maga szépsége! :D
legalább mindenki tudja,hogy hol a helye.:D

gazmber 2013. 11. 15. 12:19
Előzmény: #49  seri2
'..a szabad pálinkafőzés hozzájárult a hagyományok megőrzéséhez'
link
a vidéki családoknál új hagyomány kezd kialakulni, mikoris pálinkagőzös hajnalokon 'vakkomodoros táncra' perdülnek...ilyenkor a 'kussoljál mer pofánverlek' rigmusok mellett el-elcsattanhat egy-két pofon is, mellyel tovább mélyítik a családon belüli kötelékeket ...-:)
seri2 2013. 11. 14. 13:16
Előzmény: #48  gazmber
hé-hé-hé!
az otthoni pálinkának nincsen párja-nincsen párja! tyihíííí!
gazmber 2013. 11. 14. 13:07
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
ugyan hagyd már...hadd pusztuljon a gondolom leginkább pálinkázó 50-70éves nyugdíj környéki korosztály-májzsugorban és/v. bármi másban...-:(?) az is pálinkát főz már akinek eddig eszébe se jutott...töményszesz fogyasztásban (és vakkomondoros 'családi' eseményben?) hátha sikerül világelsőnek lenni...szvsz
Törölt felhasználó 2013. 11. 14. 12:49
A csonthéjas gyümölcsökből készülő pálinkáknál az elmaradt vagy rosszul történt magozás esetén a pálinkába a megengedettnél nagyobb mértékű hidrogén-cianid kerülhet, ami egészségkárosító hatású. Arra is oda kell figyelni, hogyan magozunk, mert egy rosszul beállított gép szétroncsolhatja a magokat, ez pedig rosszabb, mintha nem csinálnánk semmit, a cefrébe pedig ne adagoljunk műtrágyát, mert abból a rákkeltő hatású etil-karbamát jöhet létre!
A cikk itt olvasható:
link
hisztis 2010. 06. 21. 08:04
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
A Napi Gazdaság érthetetlnűl irja le a mennyiséget a nem hozzá értők számara.Mi már 20 éve ezzel foglalkozunk Csongrád megyében.

Kedvezményes adómértékkel évente előállítható pálinka mennyisége
A természetes személy, illetve háztartásának tagja(i) évenként együttesen 50 liter gyümölcsszesz (50 liter 86 térfogatszázalékos etlilalkohol) mennyiségű pálinkát főzethet le kedvezményes adómérték (1103 forint/liter) igénybevételével. Természetesen ez – a feltételek fennállása esetén – nem zárja ki az 50 liter gyümölcsszeszt meghaladó mennyiségű pálinka bérfőzést végző szeszfőzdében történő előállítását.
Ami azt jelenti egy évben max 86liter 50fokos pálinka főzhető.
Ebben az esetben az 50 liter gyümölcsszeszt meghaladó pálinka mennyisége után az alkoholtermékre meghatározott, literenként (1 liter 100 térfogatszázalékos etilalkohol) 2206 forint jövedéki adót kell megállapítani, illetve megfizetni.

Törölt felhasználó 2010. 06. 21. 07:37
hisztis 2010. 06. 19. 13:27
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Idézet tőled:.""Egy picit tévhitben vagytok.. Nem az otthoni pálinka fözést engedik meg.. A mostani törvény szerint egy személy egy évben max 50liter pálinkát fözhetett adomentesen hivatalos szeszfözdében. Eddig is megkerülték mert aki többet fözött azt más nevére iratták. Most hivatalossá teszik. ""
Te is tév hitben élsz.
-A mostani törvény szerint egy háztartásban élők egy évben max 86liter 50fokos vagyis /"43 gyümölcs hektoliterfokos"/ pálinkát fözhetett kedvezményezett adó formában, ha nyilatkozik hogy van gyümülcsöse. Az e-fölött levő mennyiséget pedig a kerskedelmi főzés szerint kell adózni.
copa 2010. 06. 19. 12:20
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Itt egy link, mennyibe kerülnek Szlovéniában a pálinkafőzők:

link

De szaktudás is kell hozzá, azt is be kell szerezni.
Anélkül életveszély.
Törölt felhasználó 2010. 06. 09. 00:39
Előzmény: #40  tokos.
tokos,

ha jobb lesz a pálesz, mint amit most iszom néha, akkor vevőd leszek... :)
Törölt felhasználó 2010. 06. 09. 00:35
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
tudok egy remek orvost, ideggyógyász. kell a száma? szívesen segítek rajtad, olyanféle vagy aki előhozza belőlem a felebaráti érzést. vhogy azt érzem segítségre szorulsz.
tokos. 2010. 06. 09. 00:17
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Ez most pontosan micsoda?

Ahogy jöttem hazafelé a világvégéről, olvastam a kocsiban a topic címét.

Rögtön be is kattant, hogy ennél jobb bót nincs is, egy üst nem drága, a rohadó gyümölcsöket pici pénzért megveszem, aztán hajrá...

Pálinkára garantált a kereslet...
Törölt felhasználó 2010. 06. 09. 00:14
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Bocsánat módósitok :
...az eredeti mondatod így szólt:

"Könyörgöm javitsatok ki( ti engemet ) :(te ) hülye vagy- ( te )nem tudsz olvasni-( te )nem tudod értelmezni a dolgot . "
Hiába no nem 1 rugóra jár az agyunk , ahogy mondani szokták .
Élesbe még nem tözsdéztem , csak a brokim . Meg is lett az eredménye majdnem lenullázta a számlám . De ezt hagyjuk nem ezért irtam az 1. t Hanem tanulom a Forexet s nehogy valami csúfságot kitaláljon a vezir és bandája . Mert akkor fölöslegesen tanulok . Mert a beszólása alapján alapbol ellen tenne a " spekulánsoknak " Mintha azok nyerészkedö hülyék lennének .
Ugy látszik nem tudja mennyit kell tanulni ahhoz hogy valaki a felszinen maradjon , hát még hogy sikeres legyen .
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:59
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
...az eredeti mondatod így szólt:

"Könyörgöm javitsatok ki : hülye vagy-nem tudsz olvasni-nem tudod értelmezni a dolgot . "

..ezek szerint a Te kommunikációdba is becsúszott némi hiba, mint azt láthattuk nem is olyan rég az elmúlt héten a "nagyoktól" :D

...abban az esetben, amennyiben csupán a véletlenek vígjátékaként alakult így az írásod és valóban nem rám fogtad a "pisztolyt", akkor természetesen én is vissza szívom azt, amit mondtam Neked az előbb!!

üdv

Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:55
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Húha! Itt is van baj, nem kicsi! )))
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:48
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Szia Lippi . Nem nem ismerjük egymást . De azt hiszem félre értettél : eszem ágába sincs támadni se téged se mást
ÉN MAGAMRA irtam hogy javitsatok ki ha hülyeséget irok vagy nem jol értelmezem . Te 1 ember vagy tehát ismeretlenül is alapbol jár az emberi tisztelet .
Ezek szerint alpárinak neveletlennek tartasz . HM .
Csak azért a tiedhez csatoltam mert te irtál munkárol . Mivel ilyen topic nincs ezért kérdeztem hogy vezérünk spekulációs életvitel visszafogásának szándékát jol olvastam-é
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:47
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Kedves Gabi, akkor most engedd meg, hogy rátérjek a mondandód lényegre!

Igen, igen, a könnyebbik végét fogja meg a sárga csapat is. Miért mondom ezt?
..nem látok semmi mondatot arra vonatkozólag, hogy a export-import mérlegre mi a megoldásuk, nem látom azt, hogy a hatalmas állami intézmények (MÁV, BKV, MALÉV,Vértesi Erőmű, TB kassza,stb, amik több száz milliárdos lukat jelentenek a zsákon, amibe az adófizetők és vállalkozások pénzét gyűjtik be...szóval,hogy az a baszott nagy lyuk hogyan lesz betömve...

nem elvenni kell attól, akinek van, hanem elzárni a csapot, amit ömlik ki a pénz és akkor talán kevesebből is jobban élne az ország

Oszkóék véleményét már láttam, de a sárgák véleményét még nem...

nem bútor vásárlások tilalmát kell lobogtatni, hanem a lényegi dolgokat...egy-egy villamos, metró vagy vonat szerelvény ára (csak 1db) felér akkora összeggel, amit az összes minisztériumi, állami intézményekben lévő bútorok értéke összesen

látszik,hogy orbánnak és a sárgáknak halvány fingjuk sincs a spekulatív tőkével kapcsolatban...Gabi, kedves, Te mióta tőzsdézel? ...ha elég régóta, akkor Te magad is tudod,hogy spekulatív módszerekkel pénzt kreálni kibaszott nehéz, pláne hosszabb távon
...szó sincs arról,hogy ez könnyű meló lenne...

bár tény, hogy tudom miért akarják terelni a tőkét...hiszen a külföldi működőtőke ill. befektetői pénz, zöldberuházásos pénz és a spekulatív pénz tulajdonsága és hatásai között óriási különbség van...szóval tudom, látom, érzem mit akarnak....

adó csökkentés fasza dolog, csak a fogyasztásra gyakorlott hatása töredéke lesz annak, amennyivel növekszik a nettó bére a lakosságnak

...ecetera,ecetera....de nem is mesélek tovább
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:46
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Rohat szemetek!! Rohattak!! Képmutató országpusztíttó adó emelő pénz lopó dilettáns fityiszbanda! ORBÁN TAKARODDJ!!! Feri vissza!! Az egyetlen miniszterelnök volt az elmúlt kétszáz évben, akiben az ötletgazdagság és a jóra törekvés a megvalósítás képességével párosult!! Rohat szemét saját zsebe dolgozó Orbánkósaszíjártó sírrabló kaja ibrahim josipp tott ezüsthajó tokalyi szőlőbányás nép nyúzó fasiszta szélsöséges gyülölködő fityiszbanda TAKARODJ!!!!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:36
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Ez is ötös!! Indulj a következő választáson! Rád szavazok! )))
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:26
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Szia Pgabi999!

Ismerjük egymást? vagy mi alapján vagy ennyire magabiztos velem kapcsolatban? Nem volt egyetlen párbeszéd sem velem. Akkor miért is írsz olyat,hogy hülye vagyok?

..no, akkor, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod az alpári, neveletlen stílusod miatt, ezért (remélem, ahogy pityókás úgy, te sem haragszol meg érte)...

de..de Menj az Anyádba vissza Te is!

...és akkor így veled is egálban leszek!

üdv

u.i: és sok sikert neked is, lesz rá szükséged nagyon, ha ennyire vagányan beszólogatsz minden előzmény és ismeretség nélkül!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:22
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
"viccnek szánták, egy pont a 27-ből, enny9i.. leglább van humorérzékük. is...."

..aha ééértem, akkor a fizetsz párt ennyire vicces fajta??

..akkor Kósa és Szijjártó is csak viccelt?...jó vicc volt...benzinkútnál a fuvarosok is biztos jót kacarásztak, meg a hitelesek is...meg az adófizetők is jót kacarásznak...

u.i.: ha már voltál ennyire kedves és jó lélek,hogy hülyének neveztél egyetlen párbeszéd nélkül, teljesen ismeretlenül, akkor enged meg, hogy azt mondja neked cserébe (és remélem ezzel nem sértelek meg, hogy menj Anyádba!)...és akkor így remélem kvittek vagyunk ill. 1:1 !

..még egyszer bocs!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 23:06
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Ez jó volt! Ötös! )))
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:32
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Könnyebbik végét ?
Könyörgöm javitsatok ki : hülye vagy-nem tudsz olvasni-nem tudod értelmezni a dolgot .
Szószerint nem idézek csak a lényeget . Az egyik pontja hogy nem szabad spekulációval foglalkozni , csak munkával .
( hogy mi módon ? Büntetik adóval , tiltják ? )
mondjuk az a nehezebbik vége lenne .
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:31
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
te bolondozol, vagy télleg ennyire hülye vagy? viccnek szánták, egy pont a 27-ből, enny9i.. leglább van humorérzékük. is....
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:27
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:09
Előzmény: törölt hozzászólás
"hogy legyél már műfelháborodva...:))"

ez nem "műfelháborodás" ...én tényleg fel vagyok háborodva, mert látom,hogy már megint jött 4évre egy léhűtő geci banda, aki megint a munka könnyebbik végét akarja megfogni....a lényeggel meg megint basznak ezek is foglalkozni.

"Ezt direkt neked mondta Viktor"

..ha tényleg nekem mondta, akkor Orbán Viktor kapja be a faszomat!
;-)

Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 20:59
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
enigma,

Ez a profi réz pálinkafőző engem is érdekelne - most, hogy legális lesz... :) De komolyan, valami linket, címet, telszámot nyomjál lécci...

Amúgy meg, ha magadnak csinálod, nem kereskedelmi mennyiségben, akkor eddig sem büntetett senki... Csak a kereskedelmi mennyiséget tiltották...

Pl. akiknek otthon van néhány tő szőleje, aztán ami megmarad a borkészítésből azt miért is ne hasznosíthatná pár liter pálinka erejéig?
loliense 2010. 06. 08. 20:52
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
4 év múlva szavazófülkéket a házi pálinka főzdékbe is!-
ezek szerint sok Fidesz szavazó otthon maradt mert pálinkát főzött!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 20:52
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Na ezzel jól odavágtunk a kartelező felvásárlóknak.
5,.Ft az alma? Megy a cefrébe!!!!!!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 20:51
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 20:49
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Egy picit tévhitben vagytok.. Nem az otthoni pálinka fözést engedik meg.. A mostani törvény szerint egy személy egy évben max 50liter pálinkát fözhetett adomentesen hivatalos szeszfözdében. Eddig is megkerülték mert aki többet fözött azt más nevére iratták. Most hivatalossá teszik.

Topik gazda

Mr_Data
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek