Topiknyitó: Portfolio 2009. 10. 30. 04:30

Talicskával megy ki a pénz - Kizsákmányol minket a külföld?  

Ugrás a cikkhez
Régi "városi legenda", hogy a magyar életszínvonal azért ennyire alacsony, mert a jövedelmek jó részét a külföldiek teszik zsebre. A nemrégiben megjelent, visszamenőleg is kissé korrigált statisztikai adatok jó lehetőséget adnak a vizsgálatra,...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=123364
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:14
Előzmény: #58  mondoka
ja igen

és ráadásul meg ez is...

de már annyira megszoktam, hogy fel sem tűnik
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:13
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
ha nem privtaizációból száramzó nemzeti vagyon tőkejövedelme, akkor igaz az állításod

ha nem "zöldberuházás" tőkejövedelme, akkor igaz az állításod

ha nem a forint spekulációjából származó a jövedelme, akkor igaz az állításod (import -export árfolyamkülönbség )

különben nem

Egy sincs akire a fenti háromból egy ne illene rá.

Ne hozd már megint a formádat. Hogy hol van keresnivalóm meg hol nem. "Aki nem tudja mi az a kötelező tartalékolási ráta, és tőlem kérdezgeti, annak semmi keresnivalója ezen az oldalon" - majd ha én is ilyet írok neked jó?

Elhiszem pénznyelő, hogy könnyebb dolgod lenne fórumos "ellenzék " nélkül. (bár kit tudja akkor milyen apropóból tudnád leírni az elismétlendőket nap mint nap...)

De ez demokrácia. És nem könnyítem meg a munkádat.

Szép estét.
mondoka 2009. 10. 30. 21:09
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Ő inkább azt írta hogy még egy ilyen gyár sem hoz feltétlen AKKORA hasznot az országnak mint gondolják sokan.
Gondolatébresztőnek szánta. Nem a hasznosság tényét vonta kétségbe.
Miért kell kiforgatni a szavait? Hogy ökörségnek lehessen nevezni?
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:08
..ami a topik témáját illeti...bár nem olvastam előbbre, lehet,hogy írta már valaki..de

egy zárt piacgazdaság soha nem tud életképes lenni hosszabb távon..lásd pl. észak-korea vagy egy-két afrikai országot

..lehet keménykedni, hazafiaskodni, de egy ország sem képes a saját hajánál fogva kihúzni magát a szarból..
..egyszerűen muszáj nyitni a piacot..valamit valamiért..

másrészt, ha jól átgondoljuk a dolgot, akkor Magyarország ill. a magyar cégek, akik más országban is jelen vannak, azok ugyancsak kizsákmányolók ezek szerint??? pl. MOL, OTP????

..lehet, hogy szarul esik egy-két dolog, de észre kell venni, hogy a magyar cégek éppen ugyan úgy lehetnek kizsákmányolók mint azok, akik itt vannak nálunk...
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:07
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Dlph:
Megint csípőből, adat nélkül állítasz valamit, pedig egyszerű logikailag hibás. Írod te is, kiviszi a "tőkejövedelmét", érted, a tőkéjének a jövedelmét, azaz a profitját, amit az után a tőke után keresett, amit ő hozott ide. Az sose volt a miénk, azt csinál vele, amit akar. De a munkabér, a munkahelyek, a beszállítói kör, az a miénk, azt visszavonhatatlanul ide fizeti, itt hagyja... Aki ezt nem látja be, annak nem sok keresnivalója van egy ilyen oldalon szvsz.

Természtesen termelő cégekről beszélünk, pl. autóipar.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:04
Az a tőkejövedelem amit évente az országból kivisz köszönő viszonyban sincs az egyszeri és folyamatos adókedvezmények és egyéb folyamatos juttatások után befizetett adójával, és azzal a munkabérével, ami miatt egyáltalán idejött (nálunk a legolcsóbb a munkaerő - vagyis pofátlanul rabszolgának használnak minket) .
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:03
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Orsi, tessék, gazdasági fórum, most kérlek harmadjára, hogy válaszolj érdemben arra, amit írtam.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 21:01
ha megnézed jobban ezt a portfolio.hu weboldalt, akkor magad is felismerheted azt, hogy eleve az oldal is gagyi...akár megjelenésre gondolok, akár cikkek címeit nézve....inkább tűnik fiatal suhancok által szerkesztett oldalnak, mint egy nagyon komoly gazdasági híroldalnak

..szóval, ha az oldal maga olyan, amilyen, akkor mit vársz a fórumtól....
másrészt egy ilyen weboldalnak nem a komoly fórumozgatásra van szüksége, hanem a látogatói számra és a letöltések számára....

..mert hirdetésekből profitál, hirdetni meg csak ott fognak, ahol nagy látogatói szám...

...szóval..nem értem, hogy mit nem értesz...
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:57
"egy ide települt gyár, ami nem itt értékesít az hasznot termel az országnak a béreken, adókon keresztül még akkor is, ha nincsen magyar beszállítója. "

gondolod ez így van?
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:54
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Azt azonban be kell látni, hogy Orsi példája a Daimlerrel kapitális ökörség volt.
Semmi ész nem kell annak belátásához, hogy egy ide települt gyár, ami nem itt értékesít az hasznot termel az országnak a béreken, adókon keresztül még akkor is, ha nincsen magyar beszállítója.

Természetesen ugyanez már nem igaz a kereskedelmi cégekre, bankokra, biztosítókra, stb.
De éppen az autógyártást példának hozni, elég nagy tudatlanságra vall.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:40
3 éve én is ezt hittem
van egy kb 100 nick akit ismerek, már nem is olvassa
van helyette 200, aki viszont teleírja
valóban komolytalan
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:38
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
Azt hittem, hogy a portfolio.hu egy komoly gazdasági hírportál akar lenni, és a fórumát azért működteti, hogy ha megjelenik egy cikk, arról az olvasók érdemi, értelmes véleményeket írhassanak, megvilágítsák a dolgot más szemszögből, esetleg a jobb véleményekre maga a szerző is válaszol. És mindez lezajlik a cikk megjelenését követő max. 24 órában. De most körülnéztem, és például az OTP részvényesek ide! poszt, ami, ha jól látom, nem is egy cikkre válaszol, a 395709. kommentnél tart. Ez teljesen komolytalan.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:31
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Hogy az érdemi része viszont ne tűnjön el a sok OFF között... Orsi, megkérlek rá, hogy válaszolj erre. Köszi.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:21
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
A birkákat meg kell nyírni,zsákmányoljanak csak ki én hagyom magam.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:19
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
rágalom mi?
nem mindenki ostoba pénznyelő
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:18
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
És megint jössz a szokásos rágalmaddal... Tényleg ne foglalkozz velem, ha nem megy az érdemi válasz.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:15
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Pénznyelő már kismilliószor leírtam :mielőtt a kérdésedet feltetted, már válaszoltam. Utána is. De csak mint egy papagáj kérdezed ugyanazt .Cirkusz ez nem tény. Hagyjuk. Te itt dolgozol. Nekem meg nincs szabadidőm ilyen hülyeségekre.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:11
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Dlph, kár nyilvánvaló valótlanságot állítanod most is. Most mit írtam:
1. nem írtál itt nekem érdemben semmit, csak a személyemmel foglalkoztál - TÉNY
2. nem kaptam meg a múltkor és többször ígért adatokat - TÉNY
3. nem válaszoltál a másik topicban a kérdésemre - TÉNY

Visszalapozhat bárki. Sajnos abban igazad van, hogy kevesen teszik meg. Én meg a nem választ nem nagyon tudom belinkelni, pedig ha lehetne, megtettem volna.

mondoka 2009. 10. 30. 20:09
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Le le száll egy-egy dögkeselyű tenni a dolgát.
Itt van e konc , és ez csak az övék lehet.

Na milyen jó lenne ha igazuk lenne. De nincs. És ez a fájdalmas ennek az országnak és nem más.
Nem az "igazukat" sajnálom amihez ragaszkodnak! Az bárcsak lenne az övék!
És boldogan tévednénk itt akik a bajokról beszélünk. Részemről ennyi. Szép estét.
Törölt felhasználó 2009. 10. 30. 20:07
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Pénznyelő. Mindegy mit írok, neked a "nem válaszoltam című" műsor megy.Unom. Komolytalan vagy. De sokáig ügyesen titkoltad. Megvan ez a képességed.Ennyi.

Ráadásul nem csak velem csinálod ezt, másokkal is. mint észrevettem. Hát ez is egy módszer. Vizet kérsz, kapsz, és utána folyamatosan azt állítod, kértél vegy pohár vizte, de nem kaptál. Mivel ez egy fórum, könnyű állítgatni mindenfélét, nagyon kevesen lapoznak hátra. Tán ha 5 %. És ennyi hsz között nehéz megtalálni egyet, amit keres, csak azért, hogy lássa mi a valóság.

Így aztán nagy szóhuszárkodás megy itt a fórumon. Szintén komolytalan. Vitázz magaddal. Szép napot.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek