Tésztavirág

Regisztráció: 2017-08-24 11:43:08

Hozzászólások száma: 131

Utolsó hozzászólás: 2020-11-12 17:44


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

38 287
szombat, 12:53

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2020. 11. 12. 17:44
Már nem tudott válaszolni... :D
Financial Forecasts 2020. 11. 10. 23:33
Komolyan kell venni, mert tényleg lehet belőle valami. Ilyen technológiával ha jól tudom, még nincs piacon más betegségre sem vakcina, ezért vannak természetesen nyitott kérdések szép számmal. 
Cambridgei egyetemhez tartozó alapítvány rövid ismertetője az RNS vakcinákról
COVID vakcina fejlesztésre az FDA adott ki egy szamárvezetőt az általa minimálisan elvártakról, és az határozottan lerövidíti a fázis 3 teszteléssel szemben támasztott követelményeket a piacravitelhez, ebben a betegségben szigorúan. Valószínűleg az engedély feltétele lesz ilyen olyan, úgynevezett post-authorisation biztonságossági és hatásossági adatgyűjtések garmadája, de azok már az éles használatból és azon a cégek sem fognak meglepődni.
Az időzítés az gyönyörű volt... egyetértek.
Financial Forecasts 2020. 11. 09. 20:19
Nem a szárazjég olvasztása problémás. :D
Financial Forecasts 2020. 11. 09. 20:02
A -80C-vel nem a szállítás a probléma, hanem a tárolás és az előkészítés. -80C-os mélyhűtő nem alapfelszereltség egy átlag rendelőben. Emellett a kiolvasztására is készülni kell. Macerás. A sima hűtőst csak kiveszed és mehet be.
Financial Forecasts 2020. 11. 09. 19:47
Egyszer volt valami gerincvelőgyulladás, egyszer meg valami más, ha jól emlékszem. Egyébként beleférhet. Én nem emlékszem, hogy aktív vagy placebo karon volt az első eset.
Mindenesetre magamnak és a családomnak ez lenne az elsődlegesen választandó a fentiek ellenére is. Az orosz vakcinával kapcsolatban (nem hatékonyságát tekintve, hanem hosszú távú biztonságosságot) komoly fenntartásaim vannak, és olyan kollégámnak is, aki járatosabb a témában.
Financial Forecasts 2020. 11. 09. 17:38
Az első igazán jó vakcina igazából az AstraZenecaé lesz. Szigorúan szakmai szemmel, saját privát véleményként megfogalmazva.
Financial Forecasts 2020. 11. 09. 09:39
Csak az alanyt meg a tárgyat kell kicserélni. Nem így a legegyszerűbb cikket írni? :D 
Financial Forecasts 2020. 11. 09. 09:38
Az aranynak is egy hasonló ígérvény adja az értéket, elcserélheted valamilyen keresztárfolyamon valami olyanra, amire Neked éppen szükséged van. Aranyat azért választották csereértéket kifejező eszköznek, mert rozsdaálló és könnyű volt feldolgozni, pénzt verni belőle. Ugye akkoriban gyakorlatilag 24 karátos arany (picit rosszabb, de csak minimálisan) állt, rendelkezésre a korabeli bányászati és kezdetleges kohászati eljárások miatt. Nézd meg, hogy a perui indiánoknak az arany valójában nem jelentett értéket, de igaz ez az ókori Egyiptomra is.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 10. 10. 14:26
Most kivárok. 
Hetente egyszer átnézem a kínálatot, elmorzsolok egy könnycseppet, majd utána röhögve becsukom a böngészőt, mert nagy változás nincs. :D Ami kínálat van továbbra is, az maga a tragikomédia... olyan igazán magyaros. 
Üres telek épkézláb helyen nincs, de ha lenne se lennék vele előrébb, mert annyi hitelt én biztos nem veszek fel, amennyi egy építkezéshez nekem még kéne.
Financial Forecasts 2020. 10. 07. 10:40
Nem értem a nagy riadalmat. Ha két oltásos az oltási séma, akkor a második után két hónap követés kell. De az FDA szerintem hogy rendes volt, mert mediánt kérnek. Szóval ha 50000 embert oltanak és az 25001-ik elérte a 2 hónapot és mint az 50000 megkapta mindkét oltását, kb. mehet is a beadvány ha minden más megvan az én értelmezésemben. Persze az FDA azt fogad el, amit akar... az ilyen guidanceknek való megfelelés sosem jelent jolly jokert az engedélyhez... 
A placebo karon 5 súlyos eset. Ha 50000 fő vesz részt a vizsgálatban, lesz 25000 placebot kapó, feltéve hogy nincs az oltásnak különböző hatáserőssége a vizsgálatban, mert akkor eltérők lesznek a számok. Szóval a 25000-nek 4 ezreléke a súlyos eset, ha 5% a megfertőződési ráta az adott időtávon. Ha jól tudom akkor magasabb a súlyos esetek aránya a bizonyítottan fertőzöttek között (ennek most nem néztem utána, szóval lehet rosszul emlékszem, így a tévedés jogát fenntartom) és valószínűleg egy ekkora populáció átfertőződése is magasabb mint 5% 3 hónap alatt (ennek sem néztem utána, tévedés jogát fenntartom). 
Az hogy lehetne vakcina választásig, az egyébként is megkérdőjelezhető volt, nagyjából Trump szintű blődség, mint minden már tegnapra kész lesz jellegű ex abdominalis kinyilatkoztatás (tweet...) tőle.
Financial Forecasts 2020. 10. 05. 16:41
A fogorvosok és a háziorvosok eddig is privatizált szolgáltatók voltak, csak mint "állami beszállítók" funkcionálnak a NEA finanszírozott szolgáltatásokra. A mostani szakorvosi bértábla ezt a két szektort pont nem érinti, mert más a finanszírozási struktúra.
A németek meg eddig is jöttek ide fogorvoshoz, csak eddig még mi nem voltunk kényszerben az Ukrajnába átjárásra. :D Ez utóbbi meg eljön így vagy úgy... :(
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 19. 19:32
Üdv a Balatonon! Sajnos partmenti sáv, és azonnal 1,5-2-3-as szorzók... nekem a szemem ilyenkor könnybelábad, mert pont az ilyenek miatt adtam fel egyelőre én is, ahogy Placi82 is. 
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 18. 16:40
Na ez a röhej egyébként és nem más. Hogy a világ jobbik (most mindenféle politikától mentesen) részén is lehet Budapesti árak alatt lakásokat, házakat kapni, nem is lelakott putrikat. 
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 10. 13:59
Tudom! Közröhej ami itt zajlik!!! Emlékszem a francia hármashatár környékén milyen házakat árultak 400-500e euróért... itthon meg lassan a putrira is ekkora árcédula kerül, csak a fizetési színvonal más. Ahol lakom, Bp-i agglomeráció, 10nm-es putrikra, de tényleg düledező viskókra meg disznóólakra raktak 10-15 milliós árcímkét két évvel ezelőtt...
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 10. 12:55
Ebben sok igazság van. Én pont ezért nem szeretnék nyaralót, ha nincs olyan hely kocsival 10 percre az aktuális lakhelytől, ami tetszene, mert mondjuk fog a bánatos hóhér nyári idényben pénteken rohanni hogy még a többi hasonszőrű előtt leérjen a Balatonra az M7-esen, vasárnap meg közösen résztvenni az össznépi mélytorkosban hogy hazaérjen. De az M7-et és a Balatont bármilyen közkedvelt nyaralóhelyre és sztrádára be lehet helyettesíteni... Szerintem ez a létforma, főleg ha családdal csinálja az ember, akkor felér a család veszélyeztetésével. 
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 10. 12:49
Én se értem, de lehet arra gondol, hogy a a ciklus alján nem nyaralót szoktak venni az emberek...
Más:
https://index.hu/belfold/2020/09/10/dragulas_az_ingatlanpiacon_25_szazalekkal_is_tobbe_kerulhet_egy_budapest_kornyeki_haz/
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 10. 10:28
Zártkert tudtommal nem hitelezhető, ráadásul zártkert esetén nem érvényes a 300nm alatti építkezés egyszerűsített bejelentéssel, ha ránézel, az is engedélyköteles. Még az az ingatlanos is a hitelezhetetlenséget emelte ki hátrányként, aki rá akart beszélni egy hatalmas zártkerti ingatlanra. Sajnos arra még a vételáron felül 15-20 milliót kellett volna rákölteni 50 mihályos vételár mellett...
Zártkertet úgy vennék, hogy jó az a felépítmény ami rajta van és max a csempét kell cserélni, meg átszínezni a falat... vagy én vagyok valami nagykutya, és akkor senki nem fog szólni ha gazdasági épület, pince besorolással 4 szintes mélygarázst és felhőkarcolót építek... csakhogy az idénymelósoknak legyen hol laknia, ugye mostanság voltak a médiában példák a Balaton körül, meg 50m-es medencét tűzivíz-tározó megjelöléssel. Almádiban például a zártkertekben még kertitavat sem szabad építeni a zártkertekben (legalábbis azokban a zártkerti kategóriákban, amiket én néztem)... persze vannak medencés ingatlanok szép számmal. De csak egy kedves szomszédod legyen...
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 10. 00:09
Sajnos ez egy nagyon nehéz kérdés. Talán a helyi jegyzőtől kérd ki még a HÉSZ-t és bogarászd végig. Egyre nagyon halkan hívom fel a figyelmed: bárki bármit mond, a végén a jogban/szabályban foglalt lesz az irányadó, akkor is ha előtte hivataltól kaptál papírt/pecsétet olyanra, ami nem felel meg az aktuális szabályozásnak. Csúnya vége tud lenni, nem ijesztgetni akarlak, csak láttam már karón varjút. Szerintem ő lesz az alsóörsi főépítész:
https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=nevjegyzek&m=tag&f=adatlap&id=21072
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 09. 18:13
Ja még valami, ha osztrákiában tolod, akkor nézd meg hogy lakáshitelt kinn nem tudod-e adókedvezmény formájában leírni legalább részben. A franciáknál le lehet, és a helvétek is alkalmazzák ezt a cselt.
Én ha a család várható előnyei miatt nem döntök úgy hogy hazajövünk, helyesebben én hazajövök és az apraja meg itthon marad, akkor most tuti nem jönnénk haza... hacsak nincs Neked is valami beakadásod, mint nekem a Balaton esetleg egyéb családi ok, ami felülírhat ilyeneket.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 09. 18:07
Ha opció hogy Alicantéba költözöl, akkor nem is értem mire vársz még. :D Csak tudj spanyolul ha még nem tudsz, mert nem az árt.
Én is mennék, sajnos nálunk nem opció... bizonyos peremfeltételek miatt, többek között hogy nem fogok megtanulni spanyolul. :D

friss hírek További hírek