4IG is úgy kezdte, hogy sunyi módon elkezdték kikapkodni a részvényeket a könyvből. nem gyorsan, de folyamatosan, anno 2200 -tól indítva most tavasszal. Felment 3000-ig, amire vágytunk évekig előtte, de semmi hír nem volt a portfolión meg sehol máshol sem. Pedig akkor már egész nagy forgalmakkal emelkedett (a korábbi napokig semmi kötésekhez képest már 10 milliós nagyságrendű forgalmak voltak). És csak mikor már 3500 körülire ért az árfolyam , akkor jelentették be, hogy itt a Lölö...
pont az a jó a nagytulajnak , ha kicsi a közkézhányad. Könnyű felrántani és a saját cégének értékét akár 1-2%-nyi bővítéssel megduplázza. Azaz befektet 100-at és cserébe a cégét a "piac" egyből 1000-rel magasabbra értékeli. Ha pedig valaki nemzetközi pénzpiacokon akar forrást bevonni, akkor az nagyon jól hangzik, hogy egy relatív magas kapitalizációjú cégnek a főtulajdonosa...
hát reméljük... a 4IG-et is vagy 10 évig tartottam. Az azért biztos, hogy az nem véletlen, hogy valaki megvette ennek a cégnek a 8X%-át... Van valami terve vele. Nekem tökéletesen megfelelne egy olyan terv, hogy egy alacsony közkézhányad mellett az egekbe húzzák az árfolyamot és akkor majd ennek a részvénynek a papírjaival fizetve vesznek más bankokat olcsón... Pl. ne adj istan az MKB-t vagy a BB-t... Persze ez csak egy ötlet, de én nem vagyok olyan okos , mint Zuckenberg...
TAKAREKJZB