Nem tudni. De hivatalos papírt még ők sem kaptak, ha mi nem. De ha közben megszerzik azt a 0,6%-ot, az MNV is kénytelen lesz odaadni. Gondolom, megy a huzavona a háttérben ezerrel.
Sziasztok! Egyetértve ezzel, illetve elovasva a Portfolió tegnapi cikkét /érdemes!!!/, nem fogom felajánlani, azzal csak veszíthetek. Pedig a cél, hogy haszon legyen, hiszen tudjuk, hogy többet ér.Sokkal. Csak a remegő kezűeket palizzák be ezzel,aki kitart az nyerhet, persze a nyomást bírni kell, csak abból lesz haszon. Többet nyerek, ha tartom, mint ha adnám.Engem max. kiszoríthatnak, mint korábban is írtam...Most is bízom az MNV-ben...Olvassátok csak el cikket.
Eddig is tudtuk, és ők is, hogy az MNV a kulcs. Én mint írtam, kivárok. Kiszorítanak, de nem én mentem önként az akasztófa alá, hanem ti löktetek, amikor odaadtátok. Ennyi elégtételem meglesz. :D :D :D
Ha MNV beintene es a kisbufik akkor lennenek vasarlasi kenyszerbe. azt a 0.6 szazalekot barmennyiert megvennek, a tobbit kiszoritanak.. ott tudnank mi is nyerni szerintem valamennyit, de midnenki ott szeretne lenni :D
Engem az zavar némileg, hogy mindenki kész tényként kezeli, hogy az MNV elfogadja az ajánlatot. Két éve nemet mondott, és ez sem túl gáláns ajánlat. Én tudom, hogy ha leszólnak nekik, akkor el kell fogadni, de két éve miért nem szóltak? Ha meg van valami külön alku, abban én is szeretnék benne lenni, mert jogom van hozzá. Vagy még azt is el tudom képzelni, hogy mivel a kisbüfiknek és az MNV-nek együtt 10,5%-a van, csak be akarnak fosatni bennünket. Ha 0,6%-tól megveszik, onnan az MNV is megszívta. Viszont akkor miért nem habzsolják 599-en?!
A cikkben ez még opció: "4. A kiszorítás elmaradására és a hosszabb távú sztorira játszunk" Véleményetek? Mikor hagyja jóvá az MNB a nyilv.vét.ajánlatot? Az MNV mit fog lépni, mit gondoltok?
Köszi, akkor valószínű nekem nincs más megoldás, mint várni, mert így lesz legkisebb a veszteségem. Szóval megszívtam, de hát ez a tőzsde sajnos ez is benne van a pakliban.:(((
És ha valaki kis mínuszban? Akkor se vonnak semmit, mert ugye ha nincs nyereség nincs miből adót és szochót vonni ha jól gondolom. Szóval ebben az esetben a normál számlára is érkezik egyszer a pénz.:))
TBSZ és NYESZ számlán valóban nem kell semmit tenni, mert egyszer csak érkezik a 100% pénz. Normál számlán viszont aki nyerőben van annak érdemes felajánlani a részvényeit, mert akkor csak 15%-ot vonnak, viszont ha megvárja a kiszorítást, akkor még 15.5% szocho-t is vonnak.
Eddig nem voltak olyan fényesek az eredmények, de ahogyan év közben olvastam a jelentéseket, most már lesz talán eredmény. És miért fizessenek a közkézhányad tulajdonában lévő kisbüfiknek. "1,128 milliárd forintra nőtt a Takarék Jelzálogbank Nyrt.
nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti egyedi adózott eredménye
2020 első fél évében az előző év azonos időszakához képest – közölte a
társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett
jelentésében."
TAKAREKJZB