hát akkor az a bentálló sem vár nagy emelkedést... 100-200-300 FT-nál, az a 18 FT amit itt lent bebukna ha most felfelé kivenné a könyvet, igazán eltörpülne... de ezek szerint nem éri meg neki mert nem vár ekkora mozgást, mint amit írtam.
Tőzsdei részvénynél nincs.Ha valaki eladja tőzsdén, vagy felajánlja 599.53-on, akkor csak nyereségadó van. Ha kiszorítanak(szintén 599.53-on), akkor már a Bét-ről kivezetett, megsemmisített részvényért fizetnek, ezért kell szocho-t is fizetni.(pontosabban alapból levonják)
Alakul a vételi oldal. Szerintem aki normál értékpapírszánláról ajánlja fel a részvényeit az is "csak" 15% nyereségadót kell hogy fizessen.Szocho csak kiszorítás esetén van, az is csak normál számlán. TBSZ-en NYESZ-en 0% az adó!
a nagy csomagok az áttöréshez vannak bekészítve általában. ha felül nagyobb akkor többnyire arra megy az árfolyam, ha alul akkor meg arra... be van készítve valakiknek. OTP-ben legalábbis így szokott menni :D lefelé vip kiszálló, emelkedésben meg VIP beszálló :D
Én ráérek figyelni, nyugdíjas vagyok. Egy-két online órám van az itt lévő egyetemen, amit hetente leadok, és néhány cégnek dolgozom, az is csak heti két fél-nap.
Gratula! Nekem is 8-10 szokott lenni, de nem tudom mindig nézni az árfolyamot, így az igazi nagy felrántásokból kimaradok. De nem baj, amúgy is az óvatos típus vagyok. :)
TAKAREKJZB