Sajnalom. Egyutt erzek. Nekem kb a tozsdetol elvette a kedvem az app. 2x akkora bukoba vágott. Most kenytelen voltam realizalni es kapkodva probalom helyrehozni tobb kevesebb sikerrel.
Az a megállapodás informálisan már 2018 nyarán megvolt, csak november 30.-án döntött erről formálisan a közgyűlés. De akkor a Takarék Jelzálogban tulajdonosi struktúrája már előtte egy évvel megváltozott. A Takarék Jelzálogbank részvényei már a közgyűlés előtti napokban emelkedtek, de a közgyűlés előtti csütörtökön és pénteken napközben
nagy forgalom mellett 10 százalék fölött emelkedett az árfolyam,
Tavaly előtt év végén -2018. nov. 11.-én született stratégiai megállapodás az érintett Takarékok egyesülésére, egy nagy kereskedelmi bank, a Takarékbank megvalósítására. Ezen a napon az FHB árfolyama valóban 824 Ft-ig kúszott fel de azt megtartani nem tudta, a záróár "beszakadt" 720 Ft -ra. A forgalom is kiemelkedő 1M HUF volt, sajnos azóta hatszámjegyű napi forgalom is csak ritkán fordult elő.
822 -824 környékére húzták és szerintem azért, mert akkor fejeződött be a Takarékok.összegyúrása és arra spekuláltak, hogy hátha jön egy új gáláns ajánlat.
A történeti maximum 16.900 Ft volt még kislánykorában, 2005-ben, amikor az FHB-hoz tartozott. Tavalyelőtt meghúzták év végén 700 fölé, akkor kellett kiszórni. Gondolom, ez azért lehetett, hogy ne kelljen a könyv szerinti érték és az piaci árfolyam különbözetére céltartalékot képezni az eredmény terhére. Remélem, a mostani felfelé mozgásban is lehet ilyesmi, de ez csak logikus fikció.
TAKAREKJZB