Mint ügyfél, az alábbi emailt kaptam ma: "Tisztelt Ügyfelünk! Jelentős, az egész hazai bankrendszer jövője szempontjából meghatározó döntést hoztunk. Szándéknyilatkozatot írtunk alá arról, hogy az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank ZRT (a Takarék csoportot képviselő központi bank) és az MKB Bank Nyrt stratégiai szövetséget köt egymással és közös pénzügyi holding társasűgot alapít Magyar Bankholding Zrt elnevezéssel. A két pénzintézet együttműködése révén egy új, hazai tulajdonú bankcsoportot hozunk létre, amely 1.3 millió ügyfelével, 840 bankfiókjával 4300 milliárd forintos mérlegfőösszegével a magyar bankpiac második legnagyobb szereplője lehet." És így tovább az email... Aláíró: Vida József elnök-vezérigazgató. Igen, tudjuk, hogy ennek jelenleg még nem része a Takarék Jelzálogbank (volt FHB) de úgy gondoljuk, - mivel ugyan ahhoz a tulajdonosi körhöz tartozik bonyolult kereszttulajdonlás révén előbb utóbb valamilyen szervezeti struktúrában a jelzálogbank is bekerül ebbe a körbe, És ide várjuk a BB-t is. Persze tévedhetünk, erre nyomatékosan felhívom a figyelmet
Sajnos ez továbbra sem bíztató szerintem. A már hónapok/évek alatt megszokott pár milliós/nap forgalom után egy kiugró 28 milliós forgalom, 7 %-os emelkedés... visszajött egy kicsit a részvény. Nekem hatalmas befektetett összeg lenne, de amúgy egy porszem valljuk be... Nem látom, hogy fantáziát látó befektetők, spekulánsok ezrei rácsaptak volna egy kínálkozó lehetőségre, pedig tudják hogy milyen kicsi a közkézhányad/eladó mennyiség. Nem nagyon kínálnak érte extra pénzt.
Már régóta gondolkoztam rajta, most jött el az ideje. Az 1000 célár remélem meglesz :-) Opiba 2017-ben szálltam be akkor ott is az 1000 célár ment, még a random szerint :-)
TAKAREKJZB