A 2018 évi eredményt is figyelembevéve elképzelhetőnek tartom, hogy az elmúlt évi eredmény az előzővel közel azonos lesz. A 2018 évi eredményről Vida József a következőképp nyilatkozott: " A Takarékbank közel 8 milliárd forintos, a tőzsdén lévő Takarék Jelzálogbank IFRS szerint 6,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta 2018 -at és jól halad a Takarék Csoport a célja, 2021-re 20-30 milliárd forintos csoportszintű nyereség felé." A nyilatkozattal szinkronban volt az adott év pénzügyi jelentése (szintén április hóban) , amikor is az árfolyam 700 Ft felett volt. A jelenlegi árfolyam (szerintem) nem tükrözi az eddig ismeretessé vált eredményeket, a közgyűlésig mindenképp emelkedést várok.
A bank 2019 évről az auditált éves pénzügyi beszámolóját a közgyűlés tervezett időpontjában- 2020.április 28- teszi közzé. A számviteli törvény szerinti éves beszámolóját és az igazgatóság, valamint a felügyelőbizottság jelentésének főbb adatait a közgyűlés tervezett időpontja előtt legalább 21 nappal- jelen esetben ez 04.07.- hozza nyilvánosságra a bank hirdetményeinek közzétételére vonatkozó alapszabályi rendelkezéseinek megfelelően. A Takarék Jelzálogbank(előzőleg FHB Jelzálogbank) 2017 év óta negyedéves jelentést nem ad. Az elmúlt év első három negyedév eredményét a Takarékbank közölte. A közlemény szerint: " Az előzetes terveket jelentősen meghaladó, 7,6 milliárd forintos nyereséget értek el az első három negyedévben a Takarék Csoport hitelintézetei, amihez a májusban létrejött Takarékbank a harmadik negyedévben 2,4 milliárd forintnyi adózott eredménnyel járult hozzá. Az üzleti teljesítmény annak ellenére nőtt látványosan, hogy közben komoly erőket kötött le a szervezeti, informatikai és működési átalakítás, továbbá a jelentős termékkonszolidáció. A teljes lakossági hitelállomány szeptember végén meghaladta az 526 milliárd, a vállalati pedig a 930 milliárd forintot, az előbbi hitelfolyósítás ezáltal 32 százalékkal növekedett. "
Sziasztok! Érdekelne, hogy ti milyen egy részvényre jutó saját tőkével és eredménnyel számoltok. A féléves jelentésből nekem 409 Ft tőke és 9,79 Ft/első féléves eredmény adódik. Gondolkodtam vételen, de ez alapján nem tűnik alulértékeltnek a jelenlegi árfolyamon sem.
2016 júniusban volt utoljára 450 HUF-on is, amikor Spédert kicsinálták... Azelőtt 2013-ban volt ilyen alacsony árfolyam... és a 2003-as bevezetésnél (x10=4400).
TAKAREKJZB