itt a tőzsdén mindenki spekuláns (speka) ! Nem azért rakja be a pénzét, hogy bukjon ! Inkább veszítsek százezret........mint a többszörösét! Mivel a múlt év qva jó volt.......ennyi veszteség belefér!
nem sokáig bírtad... :) csak nem te is spekázni szerettél volna vele? ahogy nézem nem volt túl nagy pakk, én biztos tartottam volna még, hacsak nem kenyérre kellett az összeg... mondjuk akkor nem is vettem volna bele
A kisbüfik (akik nem adták 533 Ft-ért, én sem adtam) min. 740 Ft, ill. afelett ragadtak be, azok legfeljebb higitásként vásárolhattak. A 14,29%-os közkézhányadba került tavaly a ML. hoz közel álló KZ KFT tulajdonából 6,46 millió db részvény, a vevők nem kisbüfik voltak, az adás-vételi ügylet 2 nap alatt (06.02 és 06.06) történt meg. Én úgy gondolom nem nehéz ez alapján kitalálni, hogy kik állhatnak a háttérben.
Az elmúlt hét szerdán 579-ről indult, csütörtökön 735-ön fordult, kedden 612-ön zárt az árfolyam. A napi átlagforgalom 70,2 M Ft volt. Az árfolyam lassan a kilővés elötti színtre esik, és a forgalom is leapad 1-2 M Ft-ra. Vajon kinek az érdekében rántották fel az árfolyamot....
Lejjebb akarják nyomni egymás közt adják veszik kis db számokkal, ha elérik a kívánt szintet utána dagonya. Majd miután kellően töltődik az eladói 100-200-as tartományt kipucolják
én még mindig azt nem értem, hogy ilyen pár 100 db-okkal kötik egyre lejjebb és lejjebb, komolyan beállnak 100-200 db-os vételekre, eladásokra, az árfolyam meg mint a kő zuhan... :)na mindegy kiüljük, mondjuk ha venni szeretnék 1000 db-ot, 5%-al emelném az árat egyből
jó Neked, hogy ilyen optimista vagy..........de a Takarék JZB. rv....messze van a jó részvénytől! Pár nap alatt felrántották, sok kisbüfit bepaliztak (engem is)...azóta csak esik!
Szia, a hosszútávú befektető egy nemesebb pozíció, mint a spekuláns. Ha jó helyre köteleződött el, ne nézegesse minden nap, bízzon a részvényben és pár év múlva zsákolhat....Ámen! ;-))
TAKAREKJZB