Tilray. Canadai cannabis termesztő, forgalmazó vállalat.
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/
Értem. Akkor ennek az opciónak, a kibocsátója az mindig egy intézmény, akinél vannak a papírok. Magyarán ha neked van jogod adott időpontban tegyük fel 8$-on vásárolni, akkor te annyiért veszed az intézménytől, és ha a piaci ár 10$ akkor nyertél papíronként 2$-t, ha jól értem.
SRNE szerintem nem megy na nagyot, lévén nincs még 3-as fázisban a vakcinájuk. Hogy működik ez a call opicó? Tulajdonképpen így milyen terméket veszek?
Keményen megtámadta az FDA-t, másokkal együtt. Azt hangoztatják, hogy érthetetlen miért most akarnak szigorítani, azon, ami június óta jó volt. Most, amikor többen a célegyenesben vannak. A bírálók szerint politizál az FDA, lassítani akarja az engedélyeztetést. Nekem kezd tele lenni a kis ...m. Ennyi szarkavarást régen láttam. Én bírom a Dr. Hahnt, meg az FDA-t, de tényleg miért most kell szorítani az eljárásrenden? Védik magukat ezerrel, annyit támadják őket. Mostmár mindkét oldalról. Ki tud így normálisan dolgozni? Hihetetlen.
15 környékén általában megfogják, nem nagyon engedik lejebb, max egy pici leszúrásra, de a forgalmon is látszott, hogy ezen a szinten már zsákolják a papírt. Nekem az SPCE a közepes időtávban duplázós papírom, március-április körül vagyok hajlandó belőle adogatni, nyilván ez sok dologtól függ, de szerintem onnantól hogy megvannak az engedélyek, majd Bransont kilövik egyet nézelődni, óriás hype lesz.
Ja. Múlt héten 3 milliárdos csomagot akartak, újra a megemelt segéllyel. :-) Hátha kevesebben állnak vissza a munkába, ha több a segély, mint bér. Semmi jelentősége. Szvsz.
Ők sem gondolják komolyan. Kampány van. Nem is akarnak megegyezni: mindkét oldalon úgy hiszik “ez a harc lesz a végső!” :DDD A republikánusok egyébként nem akarnak plusz munkanélküli segélyt, csak céges támogatást, és csak 1 milliárdot. Szóval, ebből nov. 4.-ig nem lesz semmi, de pl. az elnök fő gazd-i tanácsadója, a Kudlow szerint felesleges is most pénzt nyomni a gazdaságba...
Csak az általános hírre gondoltam, a demokraták csomagja, akkor minden részvény ugrott fel lendülettel, nap végén meg csorgott vissza. Cég-specifikus hír nem volt - szerencsére :)
Szép párosítás... :D Az Appeninnt kár tartani idén, az iroda bérbeadás nem túl menő, ráadásul erősen nyomulnak a szállodaipar felé. Pont jókor. Jövőre jó lehet. Szvsz. A másikból hirtelen valaki kiszórt 500 db-ot...😉 Én bő három hete pakoltam ki még egy szép adagot (azért maradt még, sajna), pont időben, mert a következő hét elején 55-ön tudtam másfélszerezni az MRNA-pakkomat. Aztán majd kiderül, hogy volt-e értelme.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája)
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/