Tilray. Canadai cannabis termesztő, forgalmazó vállalat.
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/
Én eddig sem értettem az árfolyamot....konkrétan egy központot és pár makettet/látványtervet leszámítva egy nulla volt a cég, de mégis szárnyalt... Ez mondjuk elgondolkodtató: "VTIQ was the premerger blank check company that took NKLA public. VTIQ was led by the former GM vice chairman. I think they had some ins with GM to do the deal… And what’s GM out of? Nothing. They are still in the driver’s seat… NKLA is still sitting on pictures… Trevor couldn’t even come back with the ‘promised’ retort except ‘we gunna sue’" Lehet, hogy kurva nagy csalás az egész? Kemény
Hatha amit a hindenburg isszeszedett es az igaz akkor egy nagy atveres az egesz es a gm 1 dollart nem fizetett a nikola reszvenyekert sot barmikor el is adhatja...
Most már akkorát esett, hogy nem lenne logikus lépés nap végén belevenni? Hétvégén lenyugszik mindenki... Gondoljátok, hogy egy akkora cég mint a GM vagy Iveco 10% tulajdont szerzett volna benne, ha tényleg nulla/lufi lenne?!
A CVAC-ot vajon miért szakították be -6%-kal? Szokásos IPO-műsor, ha jól emlékszem 16 dolcsin vetették be, 40 körül nyitott, feltépték 85-ig. Hol lesz az alja? Az is ígéretes cég...
Két év a nyomon követés a 2. oltás után. Ergo, akkor fejeződik be hivatalosan a “kísérlet”. Csak tovább kell olvasni: “Period of followup: Up tó 2 years after the second dose...” Tehát 2020. október 27.-re várhatóan befejezik a 2. oltás beadását... Ezt még én is ki tudom számolni...😉
Nekem a lényeges infó: október 27. a triál tervezett befejezésének időpontja. A második dózist 28 napon belül adják be, és ezután (tesztalanyonként) 14 nappal kezdődhet az eredményesség felmérése. Innentől az a kérdés, hogy mikor fejezik be az első dózisok beadását, de voltaképpen, akik elsőként kapták meg az első oltást azokat már el is kezdik oltani a második dózissal. Jól gondolom? Szóval, akár október elejétől jöhetnek az első részeredmények - már ha ilyet kiadhatnak -, de magának az egész triálnak a kiértékelése, és az engedély kiadása sikeresség esetén is inkább novemberben valamikor várható. Gyanítom 30 ezer páciens adatainak az összesítése, megvizsgálása nem 3 napos meló. Azt nem tudom, hogy a szoros FDA nyomon követés a triál lebonyolítása alatt lehetővé teszi-e a folyamat közbeni kiértékelést, ezáltal a gyorsabb engedélykiadást? 🤔
Nekem az egész csak annyit jelent, h 2 évig fogják utánkövetni a 30k beoltott embert. Ezzel sztem semmi gond, szabvány eljárás. Megj: eü szabványok szerint engedélyezést követően is kell a cégeknek utánkövetést csinálni. Szóval szvsz ez a doksi nem sokat jelent.
Egy érdekes doksi az mRNA-1273 3. triálról, a Johns Hopkins Egyetem (legelismertebb eü.-specializációval rendelkező magánegyetem, ők összesítik a COVID-19 adatokat világviszonylatban) feljegyzése: http://jhuccs1.us/clm/PDFs/ModernaTrials.pdf Még én is bogozgatom, de felteszem, hogy akit érdekel megnézhesse. Esetleg ki, mit olvas ki belőle...
Sziasztok, viszonylag új tagként. SHLL tegnap vettem de a mai hulló kést dobtam. SPAQ beneztem, meglatjuk. Egykét egyéb sztoriban beragadtam (LI, Srne - ezekből lesz vmi szerintetek kov hetekben? ). Bigc volt itt téma, Morgan Stanley elemzés miatt esik szerintem.
3 napja ezt csinálják. 🤣 Felfelé veszik nagy mennyiséggel, aztán kis mennyiség visszacsorgatják... Szerintem valaki nagy veszi, és így tud olcsón beülni.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája)
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/