Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ennek a részvénynek alacsonyabb a bétája. Ami bika piacon nem jó, medve piacon / turbulens időszakban biztonságosabb (kisebbet buksz). A bankcsődök után a szakértők alacsony bétájú részvények tartását (is) javasolják, a portfólió biztonságosabb részébe egynek jó. (Bár inkább valami külföldi, mert az országkockázatunk magas.)
Nézd Beze, ha az embernek van annyi ideje és tőkéje, hogy kiülje az emelkedésig akkor oké, de néha látva a többi blue-chip mozgásokat, hát megfogalmazódik bennem az elmaradt hozam gondolata:)))
A Richter ilyen. Az őrületbe tud kergetni. Én is unom már tartogatni sokszor inkább eladnám szívem szerint. És a forgalom az picsafüst valóban amíg nem látom a 2-3 milliárdos zöld gyertyát én már nem hiszek el semmit.
Én egy részvénytől valahogy mást várnék, ha azt látom, hogy elvileg "kitört" a hosszan tartó csökkenő trendjéből és másnap fölötte is zár (ezzel egy trendfordulóra és ezáltal emelkedő pályára aszociálhatnánk), helyette 48 milliós forgalommal 0,13%-os emelkedésben dagonyázik a papír. Én mint részvény tulajdonos megmondom őszintén rendkívül unom ezt a részvényt- sajnos. De ráismerek. Esésben produkálta nagyon sokszor már, hogy csak esik és esik, és aztán jön egy ilyen semmit mondó stagnálás kis forgalommal (ekkorra már az őrületbe kergetve, kis túlzással persze...), és akkor megtáltosodik! Igaz, hogy most emelkedésben vagyunk de remélem, hozza ezt a formáját:)!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.