Szerintem is logikusabb ragaszkodni a 2mrd-hoz, majd olcsóbbért adni a következőn a lemaradóknak.
Aztán az is lehet, hogy nem filléreznek ennyire. Ha úgyis dőlni fog a lé, az a pár % nem számít. :))))))))))))
ha elfogadnák, akkor miért zárták ma le a jegyzést? miért nem gyűjtötték tovább az ajánlatokat péntekig?
ez az első jegyzés volt, viszonylag magas kamattal, amit a piac tesztelésének is tekinthetsz. a tesztből az következik, hogy alacsonyabb kamattal is lejegyeznék a meghirdetett mennyiséget. akkor minek fizessen az RFV évi 10,44%-ot a 2Mrd feletti részért?
majd novemberben lehet újra jegyezni, akkor már 8-9%-os kamatért. azt is el fogják vinni. egyrészt a mostani túljegyzők, másrészt addigra kifut pár más kötvény, és azt is ide hozhatják.
A hirdetmény szövege ezt írja:
(5) Túljegyzés
A Kibocsátó fenntartja a jogot, hogy a meghirdetett mennyiséget meghaladóan túljegyzést fogadjon el és ezáltal eltérjen a meghirdetett mennyiségtől (megnövelje azt). Túljegyzés esetén a Kibocsátó dönthet a jegyzések részleges vagy teljes elfogadásáról. Részleges elfogadás esetén kártyaleosztásos allokációra kerül sor. Mindazonáltal a Kibocsátó 2 000 000 000 forintnyi jegyzés fölött nem fogad el túljegyzést.
Az alábbi linken megtalálod a hirdetményt, lásd 3. oldal link
Ebből szerintem az adódik, hogy rövidesen kiderül, hogy mennyi túljegyzést fogadtak el, de ha van eszük, akkor elfogadnak, már csak a jó "piár" miatt is...
Lehet holnap reggel felhívom őket, már csak poénból is. Ha meg netán benne lennék az első ötben, akkor próbálok kicsikarni belőlük pár infót a film előtt/közben/után. ;)
nagyon aranyos ötlet egyébként ez a mozizás, de én a helyükben simán leszerveznék egy teljes mozitermet, mert a költségvetésbe beleférne... és akkor lehetne fórumtalálkozó is :D
OMG LOL ROTFLMAO! Mekkora hatalmasan zsírjó arcok ezek az RFV-s marketingesek :)))
Én köszönöm lemondok a jegyekről, helyette kérnék egy 22.000-es árfolyamot 2011. december 31.-re. Köszönöm! :)
100K-ért jutnak hozzá
mivel az alapkamathoz képest igen kedvező a 10.4% az éves hozama, ezért lehet, hogy 100K felett fog forogni (a kockázatok megítélése függvényében)
ha pl az alapkamatot mnb csökkenti, akkor a 10.4% még kedvezőbb, ami keresletet generál a kv iránt ezért 100K felett fog forogni (változatlan kockázatok mellett)
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....