Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Hat nagyon sajnalom ezt a plotinus dolgot es tudom,hogy nem vagyok vele egyedul. Nagyon nagy dolog lehetett volna ebbol,ha ment volna tovabb es megvalosul a magyar berkshire. Nekem volt olyan idoszakom,amikor azt szamolgattam,tippelgettem,hogy vajon mikor lesz a bet legdragabb reszvenye. Szerintem ez meg is lett volna,ha megy tovabb.....
K&H pénzpiaci alapok (HUF) - vétel és visszaváltás fix 150 Ft
K&H kötvény, részvény és vegyes alapok (HUF) - vétel és visszaváltás fix 500 Ft
Concorde, OTP és Generali alapok (HUF) - vétel: 1,5%, min 500 Ft, max 5000 Ft, visszaváltás ingyenes
A bluek mellett (és Plotinus helyett) az általad felsoroltak tűnnek a legstabilabb (nyereség, osztalék, menedzsment) cégeknek a BÉT-en. Igaz, már egyik sem olcsó, de ha marad a helyzet a világ tőkepiacain, akkor jól hozhatnak.
Ha lejtőre kerül az árfolyam, az gyakran a nyereség csökkenése miatt következik be, ami miatt általában megvágják, vagy pár évre felfüggesztik az osztalékot. Pusztán osztalékhozam alapján részvényt választani pénzügyileg nem feltétlen kifizetődő döntés.
Mi mást tehetnék? Eszem ágában sincs OTP-t, MOL-t, Richtert, Telekomot venni. Amiket vettem, ANY, GSPark, Zwack, ezek osztalékot fizetnek, így a beletett pénzemhez mérten 5-6% hozam akkor is lesz, ha közben lejtőre kerül az árfolyam. GSPark drága ugyan, de idén és jövőre is folytatódnak a fejlesztések, hosszabb távon bízom benne.
Ez oké, de ha nekem akkor még nem volt pénzem, illetve a Plotinusból most szabadult fel sajnos, akkor a mai árakon kell venni.
ANY-t vettem, GSParkot, Citadella alapot, egy kevés Zwackot, mert azt már korábban terveztem, de akkor 18000 körül mocorgott, most 17200 és jó számokat közöltek az első üzleti félévről.
Egyetértek, de az osztalék fizető részvényt is érdemes jó áron beszerezni. Pl: Nyomda 450; Mtel 320 körül, MOL 13 000, OTP 3000... sorolhatnám.
Aki akkor belevett most nyugodtan ülhet a babérjain.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)