Igen, erre való tekintettel adtam el, de arra nem számítottam hogy ennyire meghúzzák. Szerintem jelentésről tudtak páran, meg trump hatás megvolt, ezért mentünk ennyit, de ma jön a realizálás.
Jövőre való tekintettel viszont máshogy kell kereskedni. Talán a sávok meghatározása fontosabb lesz, ha valaki kereskedni akar a játszós pakkjával. Stratégiai pakkot nem éri meg majd eladni, csak ha nagyon nagyon úgy látja hogy ez most nagy profit és nagy esés jön.
Történnek még itt olyan dolgok amik simán leviszik egy jó beszállóra.Mikor kétszer is lement 8000 alá az elmúlt 4 évben akkor is brutál jól termelt a cég.Csak türelem.Nem eszik ezt olyan forrón.
Lehet veszek ma 11 felé egy referencia pakkot aztán meglátom a többit. Szerintem lesz egy visszateszt. Lennie kell. Órás RSI 74 napos rsi 70 fölött kicsivel. Sávtetőről lepattant tegnap, ahhoz hogy átvigye kéne erő, ami nem volt már meg és a mutatók is túlhevülnek. Ha 20 ig elmennénk ma akkor abszolút túlhevülés van.Nem akarok túl hamar beszállni . De a tőke 10% talán megteszi hogy engedjek kicsit a fomonak.Év végére számítok még egy rallira minimum , ami akár stabilan 20 fölé viheti az árfolyamot . Lecseng a trump mizéria, kint is hűlnek a dolgok (bankok durván estek tegnap bár 12% ból adtak vissza átlag 3 et, realizáltak, itt is hasonlóra számítok. Nem sok 100-200 esés innen. Aztán meglátjuk hogyan tovább) Kell egy játszós pakk és kell egy stratégiai pakk és kell egy RV pakk. (mondjuk egy 25% - 50 % - 25% jól hangzik)
Amikor a tőzsdén gyökeresen megváltozik valami, akkor nagyon fontos, hogy milyen módon és milyen gyorsan tudunk alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, mert a piac nem nézi, hogy mi mit vetítünk magunknak, az csupán teszi a dolgát. Ezért nem shortolok long trendben, ezért nem vadászom az alját, ezért hagyom futni a pozikat amíg fut (emelkedésben szorítom amíg lehet...:) )
Nem jó taktika az, ha kattog a fejedben egy "álomszint" mert elvonja a figyelmedet a valóságról. Az első pakk már viszonyítási alap lesz azonnal és máshogyan fogsz gondolkodni. Próbáld ki.
Szedd több részre a tőkédet mint szoktad és vedd meg az első 10%-ot mondjuk most. Lefelé veszed tovább. Én így szoktam. Esésben kell gyűjtögetni long trendben az igaz de az első nem baj ha bukós egy darabig.
Ez brutális lett. Már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán visszateszteljük-e a régi ATH-t. Ha Sanyi bá be akar jelenteni valami bombahírt, azt mostanában fogja megtenni.
Mindig az első mondat a lényeg. Most is. Konszolidált, korrigált, adózás utáni eredmény Q3-ban 318 MRD, 10% felülmúlva az elemzői konszenzust. Mit akar többet a piac? Egy normális tőzsdén, normális világban erre sima 5-10%-os up lenne, de tudjuk, itt nem a normalitás uralkodik, ezért megelégednék mára azzal, hogy stabilan 20000 felett maradnánk egy szintén zöld nappal. Ennyi, csak ennyit kérek. Mára. :) Az elemzők, meg lassan frissíthetnék a céláraikat, felfelé kellene azt is...
OTP részvényesek ide!