Visszaolvasva magamat igen csak zagyva voltam. Neki futok még egyszer.
Alapvetően a napi maximumok és minimumok alakulását figyelem. "A csúcson kell eladni és az aljon kell venni!" - szlogen alapján.
Folyamatosan képzem az aktuális és az előző napi csúcs illetve alj közötti különbséget amiket aztán ábrázolok. Sokszor nem mond ez semmit, de néha ad valami támpontot.
Így adta mára azt a minimumok alakulása alapján, hogy a napi minimumnak valahol 7430 körül kell lennie. Aztán, hogy ezt minek értelmezzük a hullámelméletben az más kérdés.
A maximumok alapján fel kellene menni 7500 fölé. A várható érték alapján 7550-ig, de baromi nagy a szórása. Lehet csak 7500 lesz, de lehet akár 7600 is a mai tető. Közte pedig bármi elképzelhető, igaz csoportosodva (7500, 7530, 7570, 7610).
Ez alapján nem lehet kereskedni napon belül.
Hosszabb távon (néhány nap) elvileg - de csak elvileg - lefele kellene mennünk a mai vagy a tegnapi maximumról. Onnan pedig mehetünk több nap alatt felőlem 7800-ig is. De ez nekem nem céláram. Nem fogadok rá.
Nem fogadok a hosszabb lejtmenetre sem.
A péntekig tartó rövid shorton gondolkodom, de nem tudom megéri-e. 8-900 forintos befektetéssel (short certi) lehetne keresni 150-200 forintot. Na ja! De honnan nyissam? Innen 7500-ról, vagy várjak még vele? Ha tényleg felmenne 7600-ig, akkor alig lesz rajta haszon. Persze lehetne sávosan is nyitogatni ... Ahhoz viszont több pénz is kell.
Akkor viszont már inkább DAX. Az azért ennél többet hoz, sokkal nagyobb valószínűségű nyerő mellett.
Forint is erős, tegnapi USA mínusz nem tántorította el, volt ki lekör nap elején, most meg felfelé nézeget. Gyanítható, hogy JP Morgan-esek el láttak bőven látva jövőre vonatkozó infóval, mivel elég bíztató jövőbeni lehetőségeket vázoltak, ebbe belevághat egy igazi bivaly Q3, a jelentésükben említett fegyelmezett akvizíciós politik.. vége a régi vérzivatarnak egy időre..:)
Attól azért tartottam, hogy srv vásárlás repíti a forgalmat, (eléggé forgalom követő arányban tették be a 25000db-okat)ami ugye nem igazi kereslet, mert tulajdonképpen indifferens az árfolyam, de azt már kellene látni közleményben.
Most nézem , hogy szépen átmentünk a dupla csúcson is , és ezzel a nulla forgalommal ott vagyunk a tegnapi csúcs/záró szinten.
OTP részvényesek ide!