nyugi emiatt nem érdemes ennyit idegeskedni lesz még az idén az oti 3300 felett
ma én is beragadtam 3235-ön
és van beragadt pakkom 4300 is azt 6000 alatt nem akarom eladni:)
a lényeg a ki be ugrálással lassan de biztosan elveszíted a tőkédet nem érdemes
Na pontosan így van, mert annak egyaránt megisszuk a levét nem csak a longosok, hanem a shortosok is...
Hiába keresnek egy csomó pénzt, ha utána hiperinflációban vesznek érte egy kenyeret, ennyi...
A másik, hogy azért szerintem óriási túlzás ez a leminősítés a bovli kategóriába...
Akkor szarba azért nincs az ország mint a Görögök, ráadásul a Gdp 3 %-ot is közelítjük, az inflációt is leszorítottuk és a költségvetésünk sem olyan eget verően rossz mint néhány Eu-s tagállamnak, ilyenkor kellene elgondolkozni, hogy ez vajon miért van???
En azzal egeszitenem ki, hogy az agyatlan shortolas bedonti az egesz vilaggazdasagot.
De majd akkor fognak rajonni a shortolok, hogy qrva rossz iranyba fogadtak, mert az ossze haracsolt penzuk kb. a wc papirral lesz egyenerteku.
A shortolas=vilagvegemindmeghalunk
Es sajnos nem a kicsikkel van itt a gond, hanem a nagyokkal akik szinten gennyesre shortoljak a piacokat, mikozben azt hiszik, hogy milyen jo vasart csinalnak.
Remélem hétfőn 3000 közelében tudok OTP venni. Az még jobb lenne ha alatta tudnám, de ez valószínűtlen. Ami pedig a leminősítést illeti a három minősítő közül az S&P-ről tudom elképzelni legfeljebb (de ez is kétesélyes). A Fitch biztos, hogy nem minősít le minket. A országkockázati felár egyébként már bóvli kategória szintjén van.
közben usa is szépen csokizik, odavertek a spanyol-olasz tengelynek, hétfön minket is beküldenek a bóvliba, egyszerüen nem értem azokat, akik itt emelkedést vizionálnak, a túlzott optimizmusnak látjuk az árát a hitelválsággal, mindenki a feje tetejéig merült bele, mert túl optimista volt, most már ideje lenne realistának lenni és látni, hogy vissza fog minden esni arra a szintre, ami mögött tényleges fedezet található még ha fáj is, nekem sem lenne érdekem a becsoki, de ha már úgysem lehet elkerülni, akkor addig nyerészkedjünk rajta amíg lehet, a lényeg, hogy gyorsan el kell költeni amíg ér valamit a pénz :D
a gyanúd beigazolódott, sajnos igy van: longolnék, dehát itt a BÉTen azt nem lehet!
szivesen beszélgetnék Veled személyesen is, ha már ilyen nagy tapasztalatod van a tőzsdén hogy 97 óta tőzsdézel.
Ha van kedved dobj egy mailt a justme81@freemail.hu-ra.
:)
OTP részvényesek ide!