Ha egyéb nyereség is keletkezhet (pl. átkötés miatt), akkor jó lehet, de pusztán zárni és azonnal visszavenni, nem érdemes! Sokba kerül az adó másik évre tolása.
Már sok sok éve figyelek, hogy ne legyen sok realizált nyereségem ezért, ha van mínuszos részvényem eladom és visszaveszem (nem veszítek rajta semmit.) Viszont nyerek 16% adót!! Így év végén mindenképp érdemes erre is figyelni! -Tehát add el a bukót, s vedd vissza!!
ez személyes preferencia kérdése, ha vki nem akar adózni, realizálja a veszteséget. teljesen ésszerű, akkor is ha 20 évig tartja aztán a visszavett pozit.
Közben végiggondoltam! :D Realizált nyerőt csak "biztos, reménytelen bukó" lezárásával érdemes lenullázni, ha viszont a nem realizált bukónál nyerőbe fordulással számolhatunk, akkor (ha nincs egyéb indoka) nem érdemes variálni.
Meg kell venni! 2016 júniusában a Brexit szavazásra adtak mindent. Akkor vettem Intesa-t. Mondom mi köze a Brexitnek az olasz gazdasághoz...ma azt mondom mi köze a Brexitnek az európai gazdasághoz...
ez általában ésszerű döntés... van az szabály hogy a veszteséges év, egy év múlva belekalkulálható az akkori évi eredménybe, szóval elvileg így is úgyis jól jársz...de ez utóbbihoz valamit zsonglőrködni kell az adóbevalláson, amibe idén év elején belementem az adóbevalláskor, de nekem nem volt egyértelmű teljesen... szóval szerintem az általad említett tranzakcióval egyszerűbben jársz. saját tapasztalat.
Azon agyalok, hogy érdemes lenne -e bukóban, de emelkedés közben eladni és azonnal visszavenni, hogy az idei nyerőimet (és azok adóját) kinullázzam. :D
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja
8097.......száguldunk..