Az oroszok büszkén mutogatnak egy olyan felvételt, ahol aratást végzőkre mérnek rakétacsapást. A támadásban egy terményszállító kamionsofőr életét vesztette.
Azért az oroszoknál se fenékig tejfel minden, ha már Burkina Faso-ból is haza kell rendelniük az ott állomásozó kamu magánseregbe betolt orosz katonákat.
Az oroszok lebombáztak egy stratégiailag hihetetlenül fontos 12 emeletes panelházat Harkivban. A civil áldozatok száma folyamatosan emelkedik, jelenleg öt halottról tudni és több mint 40 sérültről.
Ez még mindig a két kecske a pallón történet, egyik sem tudja dűlőre vinni, és mindkettő arra játszik, hogy a másik előbb feladja. Mivel az ukránok területén zajlik a háború, nekik fájdalmasabb. Ez az orosz területre betöréssel most változott kicsit, de ez még mindig nem az az egyensúly, amire vártunk, a támogatók egy része belefáradt, vagy épp nagyobb problémái vannak belföldön. Reméljük, hogy végre az oroszok is elkezdenek kifogyni az eszközökből, másban nagyon nem lehet bízni egy Putyin puccson kívül.
Sajnos a nyugat nem hajlandó csúcskategóriás fegyvereket átadni az ukránoknak, szegényember vízzel fõz, így az ukrânok azzal védekeznek amilyük van, az meg nagyon kevés, arra elég, hogy valamennyire kitartsanak, elhúzodjon a háború, az ensz is csak egy rakás szar, Izraelt állandóan kritizálja, a muszka terrorcselekményeirôl kussol, gyökeres változások kellenének ahhoz, hogy ezt a háborút az ukik megnyerjék, mindent is adni kellene, a felhasználásuk korlátozása nélkül, gondolok itt a vörös vonalra, ugyan már baromság.
Sejtettem, hogy rakétavadászat közben zuhant le. Már amikor meghallottam a hírt, hogy az F16-okat arra használják, hogy rakétákat szedegessenek le az égből, akkor elbaszott ötletnek tartottam, ezek a gépek nem erre valók, túl gyorsak, lelövik a rakétát, aztán a törmelék megsérti őket, volt már ebből baleset régebben is. Attól is feláll a szőr a hátamon, hogy drónokra helikopterből lövöldöznek, ha egyet fordul a drón és belevezetik a helikopterbe, akkor csodálkozni fognak. Drága tanulópénz volt, de remélem leesik végre nekik, hogy az F16 nem játékszer, használják arra, amire való.
sajnos nem élte túl: "A légierő pilótája, Olekszij Mes alezredes meghalt hazánk védelmében - "Nyugati" légiparancsnokság. Augusztus 26-án Olekszij három cirkálórakétát és egy támadó UAV-ot semmisített meg. Megmentette az ukránokat a halálos orosz rakétáktól."
Azért a portfoliónak nem értem miért kell ilyen mélyre mennie: "Bejelentette a rettegett Wagner-csoport: elvágták a világtól Tetkinot, több ezer katonát keríthettek be". A címből ugye messze nem az jön le, hogy az ukránok kerítettek be több ezer orosz katonát, hanem a fordítottja. Szándékos félrevezetés, szándékos manipuláció, megtévesztés, orosz propaganda a portfolión. Ez a mai magyar valóság.
- Senki nem ír alá megállapodást Oroszországgal az orosz gáz Ukrajnán
keresztüli tranzitjának meghosszabbításáról. Ez a megállapodás vége" -
mondja Zelenszkij éppen most. Orbán és bandája hisztériázhat egy sort
megint. - Tegnap egy rakétahajtóműves drón, ma meg rakéta: Ukrajna sikeresen tesztelt egy saját fejlsztésű ballisztikus rakétát
A muszka sereg egy lebútított hordâkból áll, szégyentelen ócska vezetés még nem is bünteti a katonái rémtetteit, kiérdemelték a legeslegócskább szar horda jelzôt, mit is lehetne csinálni velük, nyilván tudjátok mire gondoltam, nyílvá azért talán a katonák között is vannak jobb érzésūek akiket akaratuk ellenére soroztak be.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik