Jól értem, hogy Forczek elvitte az irodaházat, ami Pécs közepén áll, úgy, hogy a kisrészvényesek egy fillért nem láttak belőle??? Kb. 600 millióért vette át, amiből kb. 500 millió (OTP) hitel, ha jól olvasom a fő mérlegsorait. Gratulálok minden résztvevőnek! Irodaház rablás fényes nappal! http://konzumirodahaz.hu/cegadatok/
FORLEV Tanácsadó Kereskedelmi lés Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
7621 Pécs, Irgalmasok u 5.
A KELER a dematerializált értékpapír-sorozat törlését a Kibocsátó vagy jogutódja által benyújtott törlési kérelem alapján végzi el.
Értékpapír-sorozat központi értékpapírszámláról történő törlésének feltételeit a Kibocsátó a demat esemény megrendelésével egy időben benyújtott dokumentumokkal igazolja.
A KELER a törlést a kérelem és az azt alátámasztó dokumentumok alapján hajtja végre.
A Kibocsátó írásban nyilatkozik a KELER felé a dematerializált értékpapírban foglalt jogok és kötelezettségek megszűnéséről.
A KELER a Kibocsátó értesítése alapján értesíti az értékpapír-számlavezetőket a dematerializált értékpapír-sorozat központi értékpapírszámlákról történő törlésének várható értéknapjáról. Az értékpapír-számlavezető az értesítés alapján a szabályzatában meghatározott módon köteles törölni a dematerializált értékpapírt az általa vezetett értékpapírszámlákról.
A dematerializált értékpapír-sorozat törlése előtt a KELER és az értékpapír-számlavezető az adott dematerializált értékpapír-sorozatra vonatkozó adatállományát és a megjelenítő szoftvert 20 év időtartamra archiválja.
Az adatállomány az értékpapír törzsadataiból és a záró számlaállomány adataiból áll.
Az értékpapír-sorozat az értékpapírszámlán és a központi értékpapírszámlán történő együttes törléssel szűnik meg.
A Kibocsátó a törlés tényéről a KELER-től értesítést kap. Részvény esetében törlés kizárólag jogerős cégbírósági végzés vagy a változásokat tartalmazó, 30 napnál nem régebbi cégkivonat alapján lehetséges. Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok lejárat előtti törlése esetén a Kibocsátónak nyilatkoznia kell arról, hogy a lejárat előtti törlés feltételei fennállnak.
Mondjuk ez a jogutód nélküli megszűnés esete. Szóval a Konzum zRt esetében csak akkor törlik a részvényeket, ha a cég vezetősége azt kezdeményezi a KELER-nél. Csak nem felejtik el.
KELER szabályzata: 3.4.4.1.5.3. A Kibocsátó megszűnése miatt érvénytelenné vált értékpapírok törlése Amennyiben a KELER tudomást szerez arról, hogy a dematerializált értékpapír kibocsátója jogutód nélkül a cégnyilvántartásból jogerősen törlésre került, anélkül, hogy az értékpapírok törlése felől a Kibocsátó vagy felszámoló biztosa rendelkezett volna, a KELER intézkedik a megszűnt Kibocsátó által kibocsátott érvénytelenné vált dematerializált értékpapírok értékpapírszámlákról történő törléséről. A törlés értéknapját a KELER honlapján, valamint a KID-en hirdetmény útján teszi közzé.
Én anno ajándékba kaptam olyan 8 ezer darabot a konzum részvényeim mellé. Ott rohad értékpapír számlán. Nemrég kérdeztem brokert ,mit lehet vele kezdeni, azt mondta semmit, gyakorlatilag értéktelen, fél éven belül lekerül a számláról kb.
Az irodaház azért mégiscsak ott áll Pécs közepén, nem??? Az akkor így 100%-ban a T-Bau Invest Kft. tulajdona lett, ugye? A kisrészvényeseket szépen kisemmizték belőle. Jól értem én ezt? Gazemberek!
"A vezérigazgató kijelenti, hogy az Átv. 6.§. (3) bekezdése alapján nincs helye a tag részére vagyonkiadásnak, ha a jogelőd saját tőkéje nulla vagy negatív. Figyelemmel arra, hogy a KONZUM ÁRUHÁZ Zrt. saját tőkéje negatív, ezért a tag (részvényes) részére nincs helye bárminemű vagyonkiadásnak (ELSZÁMOLÁS)." Eszerint nullát érnek a részvények.
Ezt az adóbevallásban magánszemélyként nem tudod semmire se használni. Magánszemélyként veszteséget csak ETÜ (ellenőrzött tőkepiaci ügylet = tőzsdei kereskedés) keretében tudsz elszámolni. Az OTC nem minősül ETÜ-nek. Ha cégként tartottad a részvényeket, akkor persze pénzügyi soron kimutathatod a veszteséget.
Erről közgyűlés kellett döntsön. Csak kaptak valami értesítést a részvényesek. Negatív volt a zRt tőkéje, így jó eséllyel a részvényesek nem sok mindent kapnak beolvadás során.
Nofene, valóban :-) Beolvad a T-Bau Invest Kft-be (cégközlöny szerint). Így a részvények törlésre kerülnek. Az még egy kis idő. De erről a részvényeseket értesíteni kellett volna.
Nem kell már vele foglalkozni. Hamarosan törlik a részvényeket, mivel november 30-i dátummal megszünt a cég. Cg.02-10-060411 cégjegyzékszámú KONZUM ÁRUHÁZ Vagyonkezelő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (7621 Pécs, Irgalmasok utca 5.) cég 2019. november 3. napján hatályos adatai a következők:
A hozzáértőket kérdezném, hogy hogyan lehet ezt veszteségként leírni / eltüntetni, stb., mert nekem még mindig ott virít a számlámon. Az olyan béna dumától, hogy adjam el OTC-n, kíméljetek meg. :) thx
Konzum Áruház ZRT.
Köszi