Bonyább az ügy. Az NYRT negyedére csökkentette a saját tőkét, ezzel lehúzta az NYRT saját tőkéjét. Cserébe ZRTben 100FT-os névértékű ZRTs részvényt kaptunk az NYRT tőke leszállítását kompenzálva. De a ZRT részvény névértéke 100FT, és fél áron lett értékesítve, nem teli áron, se nem drágábban.
Aki eladta a Konzum Áruház Zrts papírját hogyan adózik utána? Ez lenne a kérdésem. Mert ugye a juttatás az NYRT tőke leírásából fakad, és 100FT a névérték. De mi ha 50FT-ért eladtuk az nem nyereség, hanem veszteség. Nem? Kell egyáltalán ezután adózni? 100Ft-os névérték eladva fél áron az veszteség. Veszteség azért, mert a tőke leszállításban kivonásra került a tőke az NYrtből. Ezt senki nem fogja tudni szerintem megmondani
Miért fűződne valakinek érdeke ahhoz, hogy bevonják az nyrt-be a zrt-s részvényeket?
Törölt felhasználó2017. 11. 06. 13:31
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2017. 11. 06. 13:30
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2017. 11. 06. 13:27
Előzmény:
törölt hozzászólás
Zrt-s részvényem nincsen. Nyrt-ben vagyok benne, de most hogy láttam a friss topicok listájában a zrt-s verziót, gondoltam belenézek, s mert nem értettem, hogy mi fán terem ez, így kérdeztem tőletek.
Konzum Áruház ZRT.
Köszi