Újabb furcsa KEG tőkeemelés - tovább eshet az árfolyam
A fő profillal szinte összeegyeztethetetlen cég részesedését apportálják zárt körű tőkeemelés keretében a KEG-be.
A gáztárolással és -kereskedelemmel foglalkozó, a tőzsdén is jegyzett KEG vezetése arról határozott, hogy a társaság alaptőkéjét 5,59 millió darab új részvény kibocsátásával 2,2 milliárd forinttal 3,47 milliárd forintra emeli. A zárt körben végrehajtandó emelés - a cég anyavállalatától tanult példához hűen - apport formájában történik. A gázkereskedő társaságba egy rendezvényszervező (Anonymus Kft.) vállalkozás törzstőkéjének 100 százalékát teszik be. Azt, hogy e két tevékenység között miként sikerül szinergikus hatásokat teremteni, s ebből hogy profitálnak majd a jelenlegi részvényesek, arra igencsak kíváncsiak vagyunk. Pláne, hogy az anyavállaltnál, a Phylaxinál látott korábbi példák alapján az apportot biztosító befektetők a legritkább esetben tartják meg a cégükért cserébe tartott tőzsdei részvényeket, azokat a lehető legrövidebb időn belül az ártól függetlenül a piacra borítják. Ekkora részvénymennyiség tőzsdére kerülése pedig még tovább nyomná lefelé a már eddig is borzasztó képet mutató KEG-árfolyamot
A múltkori KEG honlapot elnézve én is azt hittem, hogy Steier beleszeretett a Gazdasági Rádióba, de most egyelőre újra GR-mentes honlapja van a KEG-nek.
Az a durva, hogy pofátlanul, kérés nélkül megismétlik a phyl-csatornán vetített apport-műsort. Tudnám ki fogja megvenni? Lehet 6 ft-ig is eshet ez a csodapapír is?
Zotya: Nem tudom, ogy felmegy-e 600-ig, mert ha a Phylaxiának van egy kis esze, mihamarabb kiszórja még a maradék KEG-ét. Mindenesetre az Anonymus majd szervezi a KEG-partykat :)))
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?