Topiknyitó: Portfolio 2017. 12. 04. 09:58

Itt a tél, az autósok mégis száguldoznak az utakon  

Ugrás a cikkhez
A télies idõjárás a mindennapos közúti közlekedés során is megváltozott feltételeket teremt: az utak csúszósabbak és a látási viszonyok a gyakrabban leszálló köd miatt rosszabbak. Korábban is sötétedik, ráadásul a közelgõ
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2017. 12. 04. 14:20
Előzmény: #6  szarvasvadasz
#7
az autós azt hiszi, hogy kormányozza az autóját
.
valójában az autót tervező tízezer mérnök kezében van az élete. amíg az útviszonyok és az autó abban a tartományban van, amire a tízezer mérnök felkészült, addig nagyjából az történik amit az autó vezetője szeretne. ha kilép ebből a tartományból, akkor marad a nyers fizika, amit viszont 16 éves kora óta jobbára elfelejtett.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2017. 12. 04. 14:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#6
Hááát, a tükörjégen már gyakorlatilag mindegy, milyen gumid van. Ha útközben kap el, ott a túlélés a tét, különben el sem indulok. Volt olyan esetem, ahol az úton pörögve érkezett felém a szemben jövő autó. Én megálltam és kb 1 másodpercig csattanásra felkészülve néztem, hogy ebből mi lesz. Pár méterrel előttem éppen visszapördült a saját sávja melletti árokba. Úgy húztuk ki. A sofőr azt se tudta, milyen nap van, úgy be volt szegény tojva a kezelhetetlen szituációtól. De én is pördültem már meg anno kezdő vezetőként havas úton 10 km/h sebesség ellenére úgy, hogy akaratomon kívül 180 fokot fordulva tökéletesen beparkoltam a szembe sáv szélén, mert az első csúszás után belengett a farmotoros autó és csak néztem ki a fejemből. Szerencsére épp nem jött senki szemből.
 
A nagyobb baj szerintem, hogy sokan úgy vezetnek, hogy egyáltalán nem való nekik. Nem csak a kor miatt, bár az sem kis rizikófaktor. Autópályán a napokban pl. hirtelen mindkét sáv feltorlódott, mert 70+ néni a kormányra görnyedve kalapban 70-nel dönget a külső sávban, Papóval a jobbján. Valószínűleg nem is fogta fel, mekkora veszélynek vannak kitéve ők maguk is.
 
Általánosságban szerintem több gondot okoznak a vezetni nem tudók / azok, akiknek láthatóan komfortzónán kívüli a vezetés. Városban naponta látni sávváltással, parkolással, kereszteződés közepén utat elállva várakozással küzdő okosokat, akik nem is értik, mi a probléma. A száguldozás sem érdemel dicséretet, de ők legalább érzik a forgalmat és zömében tudnak vezetni is.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 12. 04. 13:35
Előzmény: #4  elemes
#5
Így van. Én már frankón várom hogy a gumiipar bevezesse a tavaszi és őszi gumit is. Hülyeséget félretéve, a téli guminak havon tényleg van értelme.
Hogy  Schumacher ügyben is állást foglaljak, szerintem az igazság közte és a kalapos között van félúton.
elemes
elemes 2017. 12. 04. 13:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#4
a nyárigumi igazából csak hóban válik teljesen használhatatlanná vagy életveszélyessé. ez a "plusz hét fok alatt szereljük fel a téligumit" a racionális magyarázatok ellenére szerintem inkább csak arra jó, hogy az autósok tévedjenek a biztonság irányába és ne az első hóesésben rohanják meg a gumisokat.
Peterbond 2017. 12. 04. 11:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#3
Hat pont az ilyen "vezetni tudo" emberek szallnak ki sertetlenul a jol felszaralt legzsakos AUDIbol es a lassan vezeto "mazsolak" maradnak bent a Suzukijukban. Attol meg hogy teli gumid van es azt hiszed te vagy a magyar Schumaher azert meg telen lassabban kell vezetni. A tulzott magabiztossag vezet a legtobb balesethez. Meg nem lattam karambolt azert mert valaki inkabb nem 90-el ment telen hanem 70-el kozuton. De olyat igen amikor jol felszerelt ur 110-el (hisz trafipax csak egy szint utan kapcsol be ) volt kepes elozni ilyen kocsit ugy hogy jottek a szembe savban mert o aztan vissza nem lassit es varja meg mig elmennek es utana eloz.
deszcsakafi 2017. 12. 04. 09:58
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók